嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

打完肺炎鏈球菌針後的反應

我個仔快三歲,第一次打肺炎鏈球菌針,打完針後第二日,佢隻腳痛到行唔到,連企係地下都話痛,而且仲有少少燒(38度以下),今早

子爵府

Re: 打完肺炎鏈球菌針後的反應

你快d同佢睇醫生, 打完最多會發燒姐, 點會腳痛
我個女打哂三支, 乜野反應都無架 :-x
因為主必親自從天降臨,有呼叫的聲音、和天使長的聲音,又有 神的號吹響,那在基督裡死了的人必先復活。以後我們這活著還存留的人,必和他們一同被提到雲裡,在空中與主相遇,這樣,我們就要和主永遠同在。

男爵府

我個仔打完又係指住隻大脾話痛,過幾日就冇事。不過佢冇發燒。

珍珠宮

呢支針係幾痛下,我囡打完個晚都有叫痛!
又可能打o既手勢唔多好,我自己以前都試過打完針幾日都痛

我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

複式洋房

我個仔三歲昨日都打完肺炎鏈球菌針, 昨晚冇事, 但今朝起身有少少燒, 隻腳又係痛到行唔到, 睇咗醫生, 醫生話可能有少少反應, 又可能有機會是有感冒引起週身骨痛, 比咗啲退燒藥同消炎藥

請問有冇其他人有類似經驗, 會痛幾多日

thanks

珍珠宮

呢支針係幾犀利,我囡打完出左一身紅疹!!
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

樂樂打晒4針啦, 除了第一針(佢4個月時打), 個針口位腫到一個一元甘大, 之後果三針, 完全無反應.

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

adasywong:

我個仔共痛了三日,打完針後的第一日最痛,之後一日比一日好d,打完針後的第四日便無事,佢話無痛,放心晒。 [quote]
adasywong 寫道:
我個仔三歲昨日都打完肺炎鏈球菌針, 昨晚冇事, 但今朝起身有少少燒, 隻腳又係痛到行唔到, 睇

複式洋房

Thanks cloudybobo and littleangelyy

今日第3日, 昨晚半夜和今朝仲有燒, 但今日下午暫時冇再燒

今日見個針口有2個5蚊大紅腫, 佢仲好似好痛, 但比昨天好, 可以行, 但佢唔比人掂個針口, 要強行捉住敷冰

估唔到支針咁勁, 希望佢快啲好番

首頁

尾頁

跳至