自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

Re: 【有線電視】.... 信唔信我 cut 你吖嗱

之前我幫99cut有線咪又係激c我...1月打去...果cs話我地係唔知乜野vip會員...可以唔洗理2月開始果個一個月前通知既通告...叫我到期前兩星期打去就得...我再三問佢都係咁答我...好啦...到兩星期前打去...第二個cs又話唔係咁..係要收到佢地張cut form...寄番比佢地起計一個月...仲要加埋個截數期...我話你之前另一位同事唔係咁講...點知佢比埋果個同事個名我叫我投訴...話唔關佢事喎

好在佢真係一星期內寄到張cut form比我99...我拎左張form後又要拎番入東涌搵番我99個簽名...因為佢地話一定要跟番張合約個簽名...之後又要拎番張form比我99簽名...最後我99都要比多二百幾蚊先cut晒呀~

好在我99冇xyz我咋

仲有...我又係次次打去都要等好耐先有人聽...初頭幾次仲係d人一聽到cut單就話要轉比負責既人聽...點知比佢彈番我去主目錄呀!!! 後來我話佢地...佢地先冇再彈來彈去咋!!!

大宅

半夜2:00後打去或再sendE貓

等待驗證會員

係呀~係e~mail媽差佢地,第2日就係e~mail覆我同打比我!

pinky00110:你個bb好可愛呀,好想"meet"佢塊瞼仔!
男定女黎架?

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我打左去第一次叫佢fax, 佢話48小時會fax俾我, 點知2星期都收吾到, 叫佢寄啦, 過左一個星期都收吾都, 我即日再打去, 佢就話當晚10:00會fax到, 最後我當然收吾到, 一早就打去剷佢啦, 因為當日係8號, 我係10號cut數, 再吾停要無啦啦俾多1個月, 跟住我有朋友o係o個度做, 叫我直接去有線大樓搞, 去到佢地仲同我講吾可以咁做, 我就話我用左3星期時間打黎攞張form攞吾到, 你地咁忙,我咪自己黎攞囉, 就黎到期係咪吾使我俾o個個月呀! 跟住佢先同我搞, 但我仲未收到佢地寄張confirmation話己經可以停台

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Re: 【有線電視】.... 信唔信我 cut 你

有線不嬲都係咁,之前叔仔份約到期想 cut 又係打極電話都冇人聽,到有人聽等佢寄張form又係等黎等去都未收到,佢再打電話 + E貓 + fax ,唔知幾耐先收到張 form ,你慢慢等
愛 我 就 別 傷 害 我

大宅

係e~mail媽差佢地

係男仔黎架不過好多人都話佢係女仔 :-(
tratra 寫道:
係呀~係e~mail媽差佢地,第2日就係e~mail覆我同打比我!

pinky00110:你個bb好可愛呀,好想"meet"佢塊瞼仔!
男定女黎架?

複式洋房

我都有野想問呀.
如果我7月25日合約到期, 但賬單截數日期係每月12日.
咁我應該幾時先可以取消, 因佢地叫我唔駛咁早取消, 一個月前就可以, 係咪真架. ?-(
但係 計到期日定截數日呢?
取消日期係咪7月26日呢?
佢地話係要俾埋最後個期, 即係7月12日至8月11日.
咁, 由7月26日起至8月11日係咪要俾正價?
但我合約期係至到7月25日咋喎.
問佢地又話唔會數返用左幾多日, 要完整一個月咁計算.
哎, 好煩呀. 仲要個個講d野都唔同, 我都唔知信邊個好.
死人有線

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

kkrabbit 寫道:
我都有野想問呀.
如果我7月25日合約到期, 但賬單截數日期係每月12日.
咁我應該幾時先可以取消, 因佢地叫我唔駛咁早取消, 一個月前就可以, 係咪真架. ?-(
但係 計到期日定截數日呢?
取消日期係咪7月26日呢?
佢地話係要俾埋最後個期, 即係7月12日至8月11日.
咁, 由7月26日起至8月11日係咪要俾正價?
但我合約期係至到7月25日咋喎.
問佢地又話唔會數返用左幾多日, 要完整一個月咁計算.
哎, 好煩呀. 仲要個個講d野都唔同, 我都唔知信邊個好.
死人有線

係佢地收到張cut form計起一個月加截數期呀...你起碼要約到前一個月再前一個星期問佢拎form...再盡快比番佢地...係呀...佢地個個講野都有d出入架...你六月中好打去叫佢寄or fax張form比你呀...仲要追到佢地裙甩褲甩喎!!

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

[size=medium]我諗到條橋 .... 不過唔知係咪屎橋

因為我係用 credit card 做 auto pay .... 我諗住 cut 左張 credit card .... 咁佢就想過我數都唔得喇 .... 不過,唔知佢有無權追討我啫
路遙知馬力,日久見人心!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

hehalady,
cut 啦,我都cut鬼左啦. 頂,佢地好麻煩架.您要狂追佢地呀,我上次問,佢要我早2個月前通知. 我家陣都用now.

公爵府

hehalady 寫道:
[size=medium]我諗到條橋 .... 不過唔知係咪屎橋

因為我係用 credit card 做 auto pay .... 我諗住 cut 左張 credit card .... 咁佢就想過我數都唔得喇 .... 不過,唔知佢有無權追討我啫

咪搵收數追您囉.

水晶宮

FA8866 寫道:
hehalady,
cut 啦, 我都 cut 鬼左啦. 頂, 佢地好麻煩架. 您要狂追佢地呀, 我上次問, 佢要我早 2 個月前通知. 我家陣都用 now.
[size=medium]花姐

點狂追 gi tak gar .... 響極都無人接聽呀

佢地痴線咩 ... 做乜要妳早 2 個月通知呀

水晶宮

FA8866 寫道:
咪搵收數追您囉.

:tongue: :tongue: :tongue:

公爵府

[quote]
FA8866 寫道:
hehalady,
cut 啦, 我都 cut 鬼左啦. 頂, 佢地好麻煩架. 您要狂追佢地呀, 我上次問, 佢要我早 2 個月前通知. 我家陣都用 now.
[size=medium]花姐

點狂追 gi tak gar .... 響極都無人接聽呀

佢地痴線咩 ... 做乜要妳早 2 個月通知呀 [/quote]
係呀,我都唔知,個次有媽咪係BK講開,我先醒起,要搬屋,都諗住用佢既,咪打去問囉,頂,佢話我住呢度要比$2,000-$6,000喎. 睬佢都傻,咪cut囉,根住佢話因要2個月通知,所以時間就啱啦,張約去到5月3日,咁我咪cut左囉,蝕一個月比佢. :tongue:
您打去,記得問接線人個名,然後有野問,就按英文,快好多架. 到時講中文,佢吹您唔脹啦.
您就算填好張cancel form,都記得確認呀,記得問佢叫咩名,唔係您嘔血呀.

公爵府

[quote]
FA8866 寫道:
咪搵收數追您囉.

:tongue: :tongue: :tongue: [/quote]
eeee...打人既,[img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_1844.gif[/img]

水晶宮

pinky00110 寫道:
半夜 2:00 後打去或再 send E 貓
[size=large]剛剛電 CS .... 原來佢地 00:00 收工 gar wor

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

咁今朝快啲打去問啦
[quote]
pinky00110 寫道:
半夜 2:00 後打去或再 send E 貓
[size=large]剛剛電 CS .... 原來佢地 00:00 收工 gar wor [/quote]

水晶宮

2jmama 寫道:
咁今朝快啲打去問啦
[size=medium]10 am 響到依家都重未有人聽 .... 呢個電話係上次 CS 哥仔比我嘅 direct line wor ....

[size=large]不如,你地估下我要等到幾點鐘先有人接聽

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

靚靚lady,

咪呀....你咁做...佢分分鐘屈多你一千幾百都仲得呀!! 佢可以話你冇正式cut...所以會照收費...cut左ap咪寄單收錢囉...收唔到咪比收數公司收囉...到時你仲煩呀~

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

真係為咗1個幾毫搵收數公司
貝貝 寫道:
[quote]

靚靚lady,

咪呀....你咁做...佢分分鐘屈多你一千幾百都仲得呀!! 佢可以話你冇正式cut...所以會照收費...cut左ap咪寄單收錢囉...收唔到咪比收數公司收囉...到時你仲煩呀~
[/quote]

首頁
12345...7

尾頁

跳至