夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

Re: 女人的外遇

不知所謂!

好多言行端莊的靚太, 暗暗傾慕大有人在, 但男人不會隨便表白,

已婚女士有很多人明示傾慕, 必然是女的行為態度有問题, 例如待人熱情, 懶關心人, 對異性朋友毫無避忌, 予男人可以”上”的感覺, 同樣貌身材無甚關係, 只需要姣c登督!

已婚女士要有人追真係好易, 尤其是已婚男士, 擺明不用負責任, 送入口的魚要引貓吃真是好易, 唔好以為自己樣靚身材正:tongue:

wong123 寫道:
如果妳系一位家庭主婦又或者妳的長相實在不敢恭維,妳遇到的引誘某程度上當然會小很多。但好似我是一位職業女性,樣貌同身材相當唔錯,在大公司工作,每天總會有機會遇上一些很smart很成功的人,有時會比較這些人同自已的丈夫實在相差太遠太遠..而當這些人對我不停傾慕,雖然多次拒絶,但我相信最終總有一個人令我不能拒絶的。

王國長老

王國長老

wong123 寫道:
如果妳系一位家庭主婦又或者妳的長相實在不敢恭維,妳遇到的引誘某程度上當然會小很多。但好似我是一位職業女性,樣貌同身材相當唔錯,在大公司工作,每天總會有機會遇上一些很smart很成功的人,有時會比較這些人同自已的丈夫實在相差太遠太遠..而當這些人對我不停傾慕,雖然多次拒絶,但我相信最終總有一個人令我不能拒絶的。

人有時真系會身不由己,妳不能一口咬定,如果男人或者女人有外遇,一定是天地不容,我覺得他們總會有自已的故事.結婚一定要一生一世,實在太強人所難。

第一段妳有否覺得態度有問題呢?似乎妳在踩其他人而抬高自己

第二段我會說沒有人要結婚就一生一世,但一日是已婚之身,就應尊重自己,尊重另一半,不應和他人發生性行為.如果真的愛上別人,就離婚吧! 分開了,才有第二個,也是對另一半的尊重.

當一個男人有外遇時,作為太太,怎接受他同他人搞完又搞自己? 會覺得好污糟.

同樣地, 相信做老公既,都唔想自己老婆俾人搞完自己又搞,都係覺得污糟.

無論點,我覺得一個人既誠信好重要,自己願意結婚就係一個承諾,如果唔想再守住呢個承諾,離左婚先諗其他.
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

別墅

I AGREE

水晶宮

wong123 寫道:
我同意人有時真系會身不由己, 好似我很就年輕結婚, 丈夫大自己很多,雖然當時我覺得不是合適的結婚時間,但由于丈夫年紀關係及不停的催促,最終都結婚。當時我是認定對方為理想及一生的對象。

但時間越長,總會發覺大家的思想同步伐很唔同。中間發生很多唔如意的事,連一些最基本的希望同要求,佢都達唔到。有關真覺得很失望同痛苦,時間越長,感覺大家就好似生意伙伴,大家維持一個家就好似做一盤生意,但感情越來越淡。人有時真系需要有愛情來調節一下。

人有時真系會身不由己,妳不能一口咬定,如果男人或者女人有外遇,一定是天地不容,我覺得他們總會有自已的故事.結婚一定要一生一世,實在太強人所難。

結婚一定要一生一世,實在太強人所難。 同意!當一對夫婦感情出現在問題,唔可以再繼續一齊,但又要一定相對一生一世,實在太強人所難。所以我覺得唔可以挽救下,離婚未嘗不可。

但如果要另一半仍然係自己既合法伴侶時候,去容忍自己有外遇 (當中可能被朋友、親戚、同事............撞見過).............相信比起太強人所難, 更加太強人所難啦!如果弟時仔女大左,係街上被仔女撞見,相信果種傷害,比起太強人所,真係冇得比。

其實一個搞婚外情既人唔離婚,通常用為仔女, 唔想佢地係個唔完整家庭成長為藉口。但我覺得佢地只不過係對婚外情個段感情、對象冇信心既表現。驚今夫你捨棄人,明天今會被人捨棄。

天空之城, 快樂之地

別墅

edea,同意.

千其唔好講到冇搞婚外情既女人,係因為佢地冇人吼先得架.

冇人話結左婚後,合唔離,都要死頂.問題係一件事還一件事.
同老公有問題,如果無法解决.應該離婚.唔係搞婚外情!
e個係任問題.所以搞婚外情,無論什広情況之下,都係唔啱.

如果,因為有仔女,唔想離婚.就要為左仔女同老公好好相處.
咁先算係保持完整既家.

唔系用為左d仔女做籍口,唔離婚,但又念心,出去搞婚外情.就叫做為仔女仔.ed都係你負私既籍口姐!!!!

edea 寫道:
[quote]
wong123 寫道:

第一段妳有否覺得態度有問題呢?似乎妳在踩其他人而抬高自己

第二段我會說沒有人要結婚就一生一世,但一日是已婚之身,就應尊重自己,尊重另一半,不應和他人發生性行為.如果真的愛上別人,就離婚吧! 分開了,才有第二個,也是對另一半的尊重.

當一個男人有外遇時,作為太太,怎接受他同他人搞完又搞自己? 會覺得好污糟.

同樣地, 相信做老公既,都唔想自己老婆俾人搞完自己又搞,都係覺得污糟.

無論點,我覺得一個人既誠信好重要,自己願意結婚就係一個承諾,如果唔想再守住呢個承諾,離左婚先諗其他.[/quote]

洋房

你呢啲係咩謬論嚟架,比你靚爆鏡又點係高薪厚職又點身材34,24,34又點,你咪一樣同d你認為人地冇學識冇身材冇樣貌d女人一樣,不甘寂寞背夫偷漢

男爵府

哈哈~~題外話.
我有個fd(男性).佢話佢有個net fd (純粹上網傾幾句果d)女性己婚,做緊份政府工,亦都係有婚外情,,成日同我fd講好多男人追,吹到自己樣靚身材正咁,跟住我fd叫佢send張相黎睇下,嘩~~~~~~~笑到我地丫眼水都標埋.....成件扒咁款.
所以我都想講,依家d男人飢不擇食,係女人就想溝.唔好以為自己真係好正先得架.
而且我發覺好多女人自我評估過高,明明唔係靚,就硬係以為自己好靚咁. :mrgreen:

子爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

[quote]
wong123 寫道:
我同意人有時真系會身不由己, 好似我很就年輕結婚, 丈夫大自己很多,雖然當時我覺得不是合適的結婚時間,但由于丈夫年紀關係及不停的催促,最終都結婚。當時我是認定對方為理想及一生的對象。

但時間越長,總會發覺大家的思想同步伐很唔同。中間發生很多唔如意的事,連一些最基本的希望同要求,佢都達唔到。有關真覺得很失望同痛苦,時間越長,感覺大家就好似生意伙伴,大家維持一個家就好似做一盤生意,但感情越來越淡。人有時真系需要有愛情來調節一下。

唔同意你講法,以我自己為例,結婚時24歲,我是個髮型師,每天接觸的男士,唔敢講是好smart很成功好有條件,但機會是大把,我自己一開始就會同人講我已婚,關了所有門口,因我覺得如果人地明知道你已婚都對你展開熱烈追求,好人有限,為乜呀,咪為左上床同無手尾跟,到我27歲時婚姻出現問題我都無同任何人講,個三年,我發覺我自己返工時是另一個人,回到家中是另一個人,就只有放工回家途中,那個人才是我自己,有一次我放工回家經過欄杆,(12樓)我忽然想跳落去,我知道係時候放手,30歲離婚之後足足一年,(個一年推左四個男人),我才可以開始到新戀情,那人就是我現任老公

珍珠宮

PCCW2319 寫道:
其實一個搞婚外情既人唔離婚,通常用為仔女, 唔想佢地係個唔完整家庭成長為藉口。但我覺得佢地只不過係對婚外情個段感情、對象冇信心既表現。驚今夫你捨棄人,明天今會被人捨棄。

同意......
好好過每一天......

洋房

[size=xx-large]藉口

作為家長要教小朋友不要輕易被誘惑,要懂得 say NO!自己點解做唔到?

每日都有唔同引誘 ga 啦

唔好扮到咁偉大話為小朋友有個正常家庭

:evil:

man4good 寫道:
“身不由己, 控制唔到”?人地用把鎗指住你嗎?唔好比藉口自己啦

[quote]
1223 寫道:
身不由己, 控制唔到. 但明知冇將來......................
[/quote]

侯爵府

wong123
睇完您份post,sorry我真係幾反感!我想講的是,您唔愛您老公您可以離開他!請您明白當初結婚係要您同意先可以,如今您外面見多幾條老便話屋企0個個唔好,我真係想問下您他有咩咁唔好呢 重有想同您講的是麻煩您唔好咁抬舉自己後生結婚又好樣又好學曆又有身才真係大把∼ :tongue: 麻煩您想紅杏出牆時想下您今日咁對您老公將來等您人老豬黃他又咁對您您會點!

侯爵府

wong123,
睇完你的post, 真係好唔認同. 你似乎對自己已婚後仍然有追求者相當自豪, 認為係因為自己樣靚身材正, 又後生又叻先有人追~ 你相當幼稚, 亦唔適合婚姻制度, 你亦謂遲早會遇到一個不能拒絕的人. 既然係咁, 點解唔離婚, 放走你現在已嫌棄ge丈夫, 光明正大咁接受配得起你ge男士?
婚姻制度係對配偶ge一種尊重同承諾, 係靠大家互相維繫. 人生活o係世上, 每日都不停會偶到唔同ge人同唔同ge誘惑, 睇下你自己點處理姐. 冤豬頭都有萌鼻菩薩, 你唔需要因為有人追而沾沾自喜,人地追你, sorry, 其實我個人覺得用approach你岩d, 唔係因為你正, 而係因為你易上, 開口講你都唔會嬲, 講下無蝕底, 可能分分鐘你肯制呢! 請問你有無諗過人地ge動機呢? 佢地究竟點諗你呢? 佢地有無尊重過你呢? 叻過靚過你ge人大把啦, 唔好睇到自己咁高! 諗清楚自己想要乜, 真係唔再鍾意自己老公就離婚, 唔好阻住人地同自己.

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

離婚啦,對大家都好D,你都想同其他男人一起姐,離左婚之後埋可以大大方方去追求你果D愛情囉,點玩都冇人會話你,又唔會驚俾老公知,何必搞婚外情呢?

男爵府

原來好多女人都係咁, 我就係俾你呢d女人所害, 搞到我個c6都係咁, 仲信埋你呢d人既毒, 唔肯離婚是為左我and個女. 但又要和個有老公有2個仔既八婆相愛.
個八婆又要唔離婚又要有情人, 幾咁疏肝呀.
你呢d女人破壞完人屋企仲扮偉大, 話為d細路犧牲愛情. 我呸!!!!!!

民房

有勇氣面對, 就要有勇氣承受後果
夠膽出軌, 唔夠膽結束變質的婚姻, 有點說不通!對身邊人坦白, 對自己坦白, 食得安樂, 睡得安心.

面對吧!! 問題終有一日要解決!!

大宅

唔啱咪分開囉...使セ講到咁複雜....???
如果自己有賺$能力就更簡單啦....
無就話要忍吓啫....
千其唔好話為咗边個...边個...???
真心

別墅

mcyu 寫道:
唔啱咪分開囉...使セ講到咁複雜....???
如果自己有賺$能力就更簡單啦....
無就話要忍吓啫....
千其唔好話為咗边個...边個...???
真心煀仔女的話就要守住個大閘...!!!!
明無..???

同意.
記得聽過一個電台節目.有個聽眾打去問主持.
話自己結在婚,有個女.但係有第三者.佢話自己控制唔倒自己既情慾,又同樓主一樣話為左個女唔想離婚.

佢同主持人話:"你都係人,你都知ed野控制唔倒架啦!!!"
但係,主持人答佢:"邊個話架,就係我係人,所以我會控制倒.除非係貓呀,狗呀,咪控制唔倒囉!!"

須然個主持講得好"衰".但係都講得啱.

民房

版主

想問吓你有無被玩or被利用嘅感覺

別墅

婚姻出現問題, 如果真係心淡和好唔到, 應該係離婚, 而唔係搞婚外情, 當然小朋友會唔想, 但總好過有其他人話佢知佢媽媽出面有男人, 父母離婚, 小朋友仲可以抬起頭對人地講父母離異, 但係唔離婚父/母出去滾, 咁真係為個小朋友好咩? 你代入你小朋友個角色, 假想你媽媽去滾話為你好而唔離婚又點? 你會多謝媽媽咁偉大, 還是痛恨佢唔想認佢?

置於婚後有追求者就更要小心, 愛家庭重承諾嘅請俾有心人知道自己已婚又唔會亂搞男女關係, 如果自己都唔定, 人地就當然會試下埋身啦.

我同老公一直都有戴結婚介指, 我地銀包都會放張合照, 如果遇到有人想白撞重會提下同老公d趣事添, 無謂俾人有暇想啦, 更唔應該放自己係個危險地步, 要學會關好自己度門, 愛惜保護自己嘅婚姻.

伯爵府

好媽媽勳章

我反而想問
婚外情, 係咪真係全都因性吸引而起?
又或只係純粹的放縱, 想玩的心態?
會有真感情存在嗎??

sorry, 我不是想特別挑戰大家, 只係, 真係有咁既諗法...

vvlamho 寫道:
man4good,試問世上有多少好像你這樣的男人呢??? 10個男人起碼有8個都想出去玩呢!

首頁

尾頁

跳至