夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

別墅

Re: 女人的外遇

工作點同婚姻, 吾通結婚都要騎牛搵馬?好笑
咁結婚黎做咩, 騎牛搵馬心態同人結婚咪累人累物, 自己衰好吾好累人呀

珍珠宮

man4good 寫道:
你地d女人咁鐘意講身不由己,男人去滾就話賤格,女人去滾就話身不由己,強姦咩,比人用鎗指嚇?婚外情中間係一個過程,當中係有好多機會比自己去決定是否應該抽身,唔好美化呢樣野,呢樣野係無藉口,我亦曾經講過,我結婚多年仲算keep得好好,有唔少追求者,曾經ex搵過我問我去唔去酒店,佢仲話會食藥,唔駛驚有bb,當時佢都已經結左婚,我一定唔駛負責任跟手尾,我仲可以講你知,我個ex的身材係男人都想上(36C-24-36),樣兒端好,又夠高又挑瘦,我唔係作野,我仲好記得當日我點掙扎,幾乎想斬左我下面咁滯,最後我真係唔想對唔住我太太而決定唔去。婚外情,就算幾大誘惑,都係無藉口

而且,好多婚外情,唔係想找一個好過自己老公,而係貪新鮮,放縱,結婚係一生的承諾,有好多有婚外情的女人話因為為左子女先唔離婚,如果咁為得個仔女,何不好好克制自己?

:-( 都話俾人鬧架啦....
man4good 你都話"婚外情中間係一個過程,當中係有好多機會比自己去決定是否應該抽身!你都要幾返掙扎啦....."咁即係你有諗過啦....
男人or女人有婚外情基本上都係自私的........爭扎係因為前一段食之無味, 棄之可惜.....想轉會但又怕輸得咁慘.....所以想兩者兼得......
婚外情是有感情在內的....總好過男人去滾, 去叫雞.......
好好過每一天......

珍珠宮

[quote]
SunnieMaMa 寫道:
講句公道說話, 我覺得如果沒有小朋友,話之你第三者、第四者.........感情d

珍珠宮

幸福無比 寫道:
工作點同婚姻, 吾通結婚都要騎牛搵馬?好笑
咁結婚黎做咩, 騎牛搵馬心態同人結婚咪累人累物, 自己衰好吾好累人呀

事情唔同...心態同嘛...
好多男女拍拖時都係騎牛搵馬架啦.....

>>>>>>>>>
我不是贊同婚外情....這是樓主的選擇.....我只是想表達我明白樓主的心態......

別墅

jacquesau
你都識講拍拖, 大家未結婚都有權再選擇, 但而家係講婚外情, 吾係拍拖, 結婚都係咁心態咁就死啦

大宅

我係有諗過去酒店會我個ex,我係一個正常男人,這點你應該理解

你以為婚外情真係絕對有感情?衰d講句,你地唔好咁天真啦,婚外情同去叫雞叫鴨無咩分別,你地d女人可能覺得搞得婚外情係因為真心愛那個男人,但男人可以相反,咩感情,咩愛個女人,只要係唔差既女人,男人都可以同佢上床,緊係關心你啦,有免費sex,又唔駛負責任,點會唔“愛”你?

在此我都想奉勸你地各位女士,可能我講得衰D,婚外情有SUPPLY先會滿足到DEMAND,我唔係話男人唔駛負責任,但你地D女人唔好以為個男人係真心,要呃要乙水容乜易,唔好跌落陷阱

jacquesau 寫道:
man4good 你都話"婚外情中間係一個過程,當中係有好多機會比自己去決定是否應該抽身!你都要幾返掙扎啦....."咁即係你有諗過啦....
男人or女人有婚外情基本上都係自私的........爭扎係因為前一段食之無味, 棄之可惜.....想轉會但又怕輸得咁慘.....所以想兩者兼得......
婚外情是有感情在內的....總好過男人去滾, 去叫雞.......

別墅

jacquesau,

其實對小朋友是講盡心盡力的,如果迫不得已要離婚,小朋友不會怪你,難道個老公打老婆都忍佢呀!只要對得住自己及仔女便無愧!命運不由我們控制!只要錯的不是我們,有時都要無奈接受!

很多以前拋妻棄子的男人,仔女大晒後,仔女錫邊個?理邊個?大家有眼睇!薛家燕便是一個好例子!你要堅強d!活得俾d衰人更好!仔女會明白你的!

我時常都內疚帶佢來地上受苦,尤當佢病時,很心痛!所以更要加倍對佢好(不是縱容),是我們欠佢的,今生來還賃債!

洋房

婚外情實在不要試,一開始就會當局者迷,還會找一大堆藉口讓自己繼續下去。最無辜是小朋友,父母本來用來陪伴他們的時間,竟然用了去偷情。有時(很多時)會人在心不在,對小朋友的專注和耐性大減。孩子們真的很可憐啊!

珍珠宮

幸福無比 寫道:
jacquesau
你都識講拍拖, 大家未結婚都有權再選擇, 但而家係講婚外情, 吾係拍拖, 結婚都係咁心態咁就死啦

先不論對錯....但樓主真係咁既想法嘛.....

man4good.....從男人角度看你全對.....邊有貓唔食魚.....

別墅

man4good 寫道:
我係有諗過去酒店會我個ex,我係一個正常男人,這點你應該理解

你以為婚外情真係絕對有感情?衰d講句,你地唔好咁天真啦,婚外情同去叫雞叫鴨無咩分別,你地d女人可能覺得搞得婚外情係因為真心愛那個男人,但男人可以相反,咩感情,咩愛個女人,只要係唔差既女人,男人都可以同佢上床,緊係關心你啦,有免費sex,又唔駛負責任,點會唔“愛”你?

在此我都想奉勸你地各位女士,可能我講得衰D,婚外情有SUPPLY先會滿足到DEMAND,我唔係話男人唔駛負責任,但你地D女人唔好以為個男人係真心,要呃要乙水容乜易,唔好跌落陷阱

[quote]
[/quote]

沒錯, 呢樣我認同, 男人性與愛可以分開,相反女人就不可以,吾係點會咁多女人比人厄.....

珍珠宮

SunnieMaMa 寫道:
jacquesau,

其實對小朋友是講盡心盡力的,如果迫不得已要離婚,小朋友不會怪你,難道個老公打老婆都忍佢呀!只要對得住自己及仔女便無愧!命運不由我們控制!只要錯的不是我們,有時都要無奈接受!

很多以前拋妻棄子的男人,仔女大晒後,仔女錫邊個?理邊個?大家有眼睇!薛家燕便是一個好例子!你要堅強d!活得俾d衰人更好!仔女會明白你的!

我時常都內疚帶佢來地上受苦,尤當佢病時,很心痛!所以更要加倍對佢好(不是縱容),是我們欠佢的,今生來還賃債!

希望我女兒會明白我啦.....

複式洋房

樓主,當你同你的外遇出街約會之時,有冇掛住過你自己個小朋友? 番到屋企對住佢有冇內疚? 一踏入屋企就pretend自己係一個好媽媽/好老婆?可以當冇事,分身,對屋企人可以一個人,對你外遇又第二個人咁?? ?-( 從來冇混淆過?

王國長老

王國長老

婚外情會影響到小朋友....
離婚一樣會影響到小朋友....
但形同虛切的婚姻一樣影響到小朋友....

從小朋友角度去睇:
1)我阿媽紅杏出牆
2)我爸爸媽媽感情有問題所以分開
3)我爸爸媽媽一齊唔開心但都為左我維持一個家

你估邊樣會傷得佢最深呢?
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

珍珠宮

edea 寫道:
[quote]
婚外情會影響到小朋友....
離婚一樣會影響到小朋友....
但形同虛切的婚姻一樣影響到小朋友....

從小朋友角度去睇:
1)我阿媽紅杏出牆
2)我爸爸媽媽感情有問題所以分開
3)我爸爸媽媽一齊唔開心但都為左我維持一個家

你估邊樣會傷得佢最深呢?[/quote]

1. 我無

別墅

其實如果婚姻有問題, 可唔可以同個小朋友解釋,爸爸媽媽一樣咁愛你,只是爸爸媽媽不再相愛,不能一起住,但個仔女仍然擁有爸爸媽媽,仍然可以見到雙方,雙方為了子女維持住虛假的一個月見一次的客氣關係........

是否好過不相愛又不離婚,日日在小朋友面前吵架好dd呢?

見少d都吵少d la!

當兩個人不再相愛時,真係講什麼都可以吵餐死!

命運不由我們控制,至少我們可以將殺傷力減至最低!邊個唔想有個完美幸福家庭?唔想中六合彩?命不由人 ma!

男爵府

1223 寫道:
身不由己, 控制唔到. 但明知冇將來......................

你地有冇做左d對你老公唔住既事先? 如果有我會離婚,唔係點面對老公呀? 如果話出去玩下有做對唔住老公既事都情有可原.

民房

1223 寫道:
身不由己, 控制唔到. 但明知冇將來......................

唉!.........依家D男人最流行玩人妻, 佢地識到有免費人妻點解吾玩呀!!!???佢地去叫

洋房

蘋果日報副刊專欄作家高慧然寫:(大意)

"女人好投入的婚外情, 在男人的角度只是婚外慾"

民房

我同意人有時真系會身不由己, 好似我很就年輕結婚, 丈夫大自己很多,雖然當時我覺得不是合適的結婚時間,但由于丈夫年紀關係及不停的催促,最終都結婚。當時我是認定對方為理想及一生的對象。

但時間越長,總會發覺大家的思想同步伐很唔同。中間發生很多唔如意的事,連一些最基本的希望同要求,佢都達唔到。有關真覺得很失望同痛苦,時間越長,感覺大家就好似生意伙伴,大家維持一個家就好似做一盤生意,但感情越來越淡。人有時真系需要有愛情來調節一下。

如果妳系一位家庭主婦又或者妳的長相實在不敢恭維,妳遇到的引誘某程度上當然會小很多。但好似我是一位職業女性,樣貌同身材相當唔錯,在大公司工作,每天總會有機會遇上一些很smart很成功的人,有時會比較這些人同自已的丈夫實在相差太遠太遠..而當這些人對我不停傾慕,雖然多次拒絶,但我相信最終總有一個人令我不能拒絶的。

人有時真系會身不由己,妳不能一口咬定,如果男人或者女人有外遇,一定是天地不容,我覺得他們總會有自已的故事.結婚一定要一生一世,實在太強人所難。

別墅

wong123 寫道:
我同意人有時真系會身不由己, 好似我很就年輕結婚, 丈夫大自己很多,雖然當時我覺得不是合適的結婚時間,但由于丈夫年紀關係及不停的催促,最終都結婚。當時我是認定對方為理想及一生的對象。

但時間越長,總會發覺大家的思想同步伐很唔同。中間發生很多唔如意的事,連一些最基本的希望同要求,佢都達唔到。有關真覺得很失望同痛苦,時間越長,感覺大家就好似生意伙伴,大家維持一個家就好似做一盤生意,但感情越來越淡。人有時真系需要有愛情來調節一下。

如果妳系一位家庭主婦又或者妳的長相實在不敢恭維,妳遇到的引誘某程度上當然會小很多。但好似我是一位職業女性,樣貌同身材相當唔錯,在大公司工作,每天總會有機會遇上一些很smart很成功的人,有時會比較這些人同自已的丈夫實在相差太遠太遠..而當這些人對我不停傾慕,雖然多次拒絶,但我相信最終總有一個人令我不能拒絶的。

人有時真系會身不由己,妳不能一口咬定,如果男人或者女人有外遇,一定是天地不容,我覺得他們總會有自已的故事.結婚一定要一生一世,實在太強人所難。

甘你結婚來做咩,就係因為比人催婚?, 吾想就無謂迫自己, 自己吾開心, 對另一半又吾公平, 每做一樣野想清楚先做, 結婚除了是承諾亦係一份責任,什麼身不由己都只係藉口
我同ex係和平分開,我吾想拖佢時間, 放生佢亦放生自己, 寧願一刀切,我經歷過一段不愉快ge婚姻(19歲拍拖,22歲生仔,有左至結婚的) , 當时我有一個所謂"完整"ge家, 但同屋如陌路人, 沒有性生活年幾兩年,好吾開心,係果幾年,我慢慢成長,而個人又不斷改變,但我ex相反,永遠停留一成不變,大家無論思想同性格距離開始愈黎愈遠,我地成日嗌交, 我都好寂寞,我知我冇得怨 ,,但道德觀念令我吾可以有籍口找別的男人慰藉,我個心唯有不斷咁工作,工作,,,因為個仔仲要養, 麻目ge工作令我事業有成就,愈爬愈上, 生活雖然苦悶,但我從沒冇想要識男仔,條路係自己揀,點都要行,無得怨, 做人吾可以咁自私, 只係唸自己,老公幾吾好都吾可以做d違背良心ge事,因為我過吾到自己果關,點面對個仔呀, 我可以講即使我戈陣離左婚,都吾驚冇人要(因我樣吾差,又有事業),我冇人追咩,仲係吾只一個,大學ge又有, 有事業又有,但我從冇想過要同佢地一齊,即使到現在幾年,果幾個男人仍然等緊我,仲好鍾意我,佢地好想見我,約我,我拒絕好多次,我講明吾會見面,電話都吾會同佢地傾,,因為我好愛我而家老公,雖然就算只係食飯冇乜野, 但明知人地中意自己,免有誤會,我吾會比自己做錯,我好珍惜而家ge野,所以吾好成日講一大堆excuse, 同自己講好話

首頁
12345...6

尾頁

跳至