夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

Re: 女人的外遇

既然你同你老公都各有外遇, 為何不離婚? 這個家巳名存實亡, 再勉強維持不是令雙方痛苦嗎?

別墅

jacquesau
唔好甘灰心啦!你女女好可愛啊!我相信終有一日,你會搵到一個懂得珍惜你的另一半 :-P 會架!

其實,一個家,出現咗問題,真係唔係外人可以去理解既~ 只為激情去破壞自己家庭,當然就係錯。但我都知道好多時,如果本身兩公婆有問題,第三者就好容易介入。。。唉~我都唔識得講。我覺得做咩都調轉來林下,當你仲feel到對方對你的愛,你做呢件事對距的傷害,就唔會做既了。

每做一件事之前,停下來一分鐘,林清楚。好多時就果一分鐘,就會改變一切。同埋當你猶豫,唔好肯定答到自己應該去左定去右的時候。唔好逼自己做個決定,因爲呢個決定多數最後會令自己後悔。決定唔到,就一切停落來,自己一個人冷靜D,林清楚先。

而一個已經無實質的家,我都覺得你詭我,我詭你無意思~

希望大家都有一個幸福的家!

珍珠宮

幸福無比 寫道:
[quote]
jacquesau 寫道:
[quote]
幸福無比 寫道:

你最好離婚先搞呢d野,吾好害左你老公,帶住頂綠帽都吾知, 如果穿左煲,佢仲難受, 有冇想過
或者可能你隱瞞只係怕面對外人包括家人,自己小朋友對你眼光,因為你紅杏出牆, 點講都係錯,快d離婚好過

一個女人對愛情無信心,又怎會離婚再識第二個呢?[/quote]

離婚吾係因為要識第二個[/quote]

唔好意思...

我的意思係....佢對婚姻無信心, or對新相識無信心....又點會敢剎時放棄現有的一切, 去由頭來過呢?
好好過每一天......

珍珠宮

[quote]
盲妹 寫道:
jacquesau
唔好甘灰心啦!你女女好可愛啊!我相信終有一日,你會搵到一個懂得珍惜你的另一半 :-P 會架!

每一段關係裡面都一定有唔開心的時候,唔想唔開心,最好就唔好開始一段新關係.....

其實,一個家,出現

別墅

“每一段關係裡面都一定有唔開心的時候,唔想唔開心,最好就唔好開始一段新關係.....”

聼得出,你仲係好灰~ 當然,一個可以令你開心的人,同時亦可以令你傷心。我都有過傷心的時候,但可能係自己性格問題了。就算試過輸得一敗塗地,每次我都會愛得好徹底。如果真心愛過,已經好可貴。可能你會覺得我好蠢

琥珀宮

男人或女人去找外遇, 都是不知所謂! 有外遇就一定是錯, 嘗試其他方法去解決問題吧!

男人和女人都會有需要, 但人不同獸, 應有自控能力, 真的願意為小朋友犧牲去忍受一段不愉快的婚姻, 就不要多想個人需要, 如真忍受不到, 便索性離婚吧, 不要給借口自己去做錯事, 否則不但輸了婚姻, 連子女對你的尊重也會一併輸掉 !

vvlamho 寫道:
為何女人去找別人, 就是不知所謂!!
那男人去找就是逢場作戲而已? 難度
只是男人才有需要?女人不可以有需要
嗎?? 我信這不是對與錯問題, 是我
自己知道在做什麼, 為了怕面對人而
終日不開心, 不藉得呢! 我是自私,
但世上多少人是自私? 多得很....

別墅

木土土 寫道:

男人或女人去找外遇, 都是不知所謂! 有外遇就一定是錯, 嘗試其他方法去解決問題吧!

男人和女人都會有需要, 但人不同獸, 應有自控能力, 真的願意為小朋友犧牲去忍受一段不愉快的婚姻, 就不要多想個人需要, 如真忍受不到, 便索性離婚吧, 不要給借口自己去做錯事, 否則不但輸了婚姻, 連子女對你的尊重也會一併輸掉 !

[quote]
vvlamho 寫道:
為何女人去找別人, 就是不知所謂!!
那男人去找就是逢場作戲而已? 難度
只是男人才有需要?女人不可以有需要
嗎?? 我信這不是對與錯問題, 是我
自己知道在做什麼, 為了怕面對人而
終日不開心, 不藉得呢! 我是自私,
但世上多少人是自私? 多得很....
[/quote]

無錯,一切都是借口

別墅

同意.

你好冇責任感.
結婚係一生一世既承諾,你到低知唔知架???
承諾一世愛你老公.唔係唔離婚,人到心不到就得架.

你自私,只顧自己感受.完全唔理老公同小朋友既感受.
仲籍口多-身不由己....???係唔係唔做會死呀!!!!

你都好幼稚姐,以為人地唔知就叫做冇錯,冇傷害人...

有冇搞錯呀!!!!!!!!!!

man4good 寫道:
你的確好自私,一方面就話為左小朋友唔離婚,一方面就話自己太早結婚而而家就想尋找想要的;

“你們可能說這樣很自私, 但如果沒有傷害別人(當然要很小心不被人發現啦) 那到底是錯在那裡??”你覺得瞞到人就唔係錯?我覺得你老公同小朋友好可憐

洋房

我絕對同意vvlamho的講法,

真估不到現時的女士們咁守舊,
外遇話明時(外遇)當然是結婚先會的,
離了婚當然是再遇啦,傻傻地。
婚外情何雖大驚小怪呢,需要浸豬攏嗎﹗
那麼同性戀,攪gay的便要打靶。
我想妳們真的太幸福了,我亦希望妳們一生幸福,
針唔拮到肉唔知痛的,妳o地唔會明白當中的滋味(痛苦)。

大宅

哦,乜你咁痛苦架? 痛到要搞外遇,真難為你

L.J. 寫道:

別墅

[quote]
L.J. 寫道:

我地幸福都吾及你幸福啦, 有老公,有一個"完整"家, 有小朋友,又有男朋友, 可享"齊人"之福, 邊個夠你幸福呀~~~
你咁理直氣壯, 咪一樣偷偷摸摸,點解要偷摸,吾見得光lo,
咪一樣怕世俗眼光, 吾好搵借口,不負責說話,呢個吾係守舊問題, 係道德問題,學你講, 個個冇哂道德觀念..呢個世界咪變到好淫亂?
針? 比針拮一定痛架,但拮到痛係咪就代表有借口比自己做錯呢...有幾咁慘呢, 面對現實啦

子爵府

一句講晒, 去偷去搶就係唔0岩, 話之你餓到就黎死, 偷親搶親0既, 包括偷情偷歡, 搶人老公搶人老婆, 都係賊......
賊有幾多苦衷, 都係有罪......都係賊
老虎囡2010年2月10日於嘉諾撒出世喇, 早過預產11日~ 重6.71磅

王國長老

王國長老

L.J. 寫道:

唔同意你既講法.
上黎呢版,好多女士們都係訴苦多,同丈夫未能和諧.
但佢地都冇因為夫妻關係唔好而發展婚外情.
因為佢地都知道婚姻係一個承諾,如果唔守承諾又何必結婚?
不如同居算啦.

我唔認同你話"守舊"同"傻傻地".
我認我重視道德觀念,就係冇左道德觀念,而家既後生一代越黎越唔似樣,性交當遊戲,未夠十歲都有性行為.

好多女士冇幸福婚姻,但佢地會克己,理性控制自己.
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

複式洋房

盲妹 寫道:
jacquesau

其實,一個家,出現咗問題,真係唔係外人可以去理解既~ 只為激情去破壞自己家庭,當然就係錯。但我都知道好多時,如果本身兩公婆有問題,第三者就好容易介入。。。唉~我都唔識得講。我覺得做咩都調轉來林下,當你仲feel到對方對你的愛,你做呢件事對距的傷害,就唔會做既了。

每做一件事之前,停下來一分鐘,林清楚。好多時就果一分鐘,就會改變一切。同埋當你猶豫,唔好肯定答到自己應該去左定去右的時候。唔好逼自己做個決定,因爲呢個決定多數最後會令自己後悔。決定唔到,就一切停落來,自己一個人冷靜D,林清楚先。

而一個已經無實質的家,我都覺得你詭我,我詭你無意思~

希望大家都有一個幸福的家!

AGREE!!

一分鐘可以改變到好多野,
可能就係你決定有外遇個一分鐘錯左
不過,結婚個時一生一世既承諾,去左邊?
將心比己,外遇既係你老公你會點?
唔值得為左呢個新鮮感,帶個外人泥
將自己本身整齊既家破壞左,真係唔值,
可能我地意見你唔岩聽,或者有人比較覺得反感,
因為其實正常既係大家都知道係成人,
承諾要守,好似男人包二奶,去滾,去嫖呢D
大家女性都好反感,我可能唔清楚你想法
但,我想問一問你會唔會有一份內疚感呢?
當你對住你老公,小朋友時,好地地一個家,
一個感情多耐D既老公,定係要個新鮮感既男人?
如果我講左唔岩聽既野,sorry,不過有時有D野,
真係要靠你自己,憑感覺,憑真心 ,唔好做D令自己後悔既事,
但係做左就唔可以後悔,唯有有機會就改。
身不由己?你係咪逃避緊D野?
無人迫你架嘛!有D野係你自己揀,
路係你自己揀自己行,
為左小朋友好先唔離婚?咁係為佢好咩?
唔好等到後悔都泥唔切先醒,我覺得
你老公同小朋友都一樣,好無犯事,都無
端端比人判左死刑咁,佢地都可以有機會。
咩身不由己丫,藉口泥呃下人架姐呢D,
為左小朋友好會咁做咩?
希望你先生同小朋友唔會有知道既一日,
如果唔係,我覺得佢地好痛苦,好難原諒你,
你要一個有承諾感情耐D既老公定係一時快樂既男人呀?
醒下丫樓主,我相信你都唔想有日比老公發現,
佢帶個仔走你先安樂架?不過呢D野
你真係要做,BK幾多媽咪點講都無用,都係果句
係你自己決定既,你好好想清楚啦都係。
有D野,重泥得切,好好想清楚啦樓主。
你唔愛你老公點會同佢結婚,到生小朋1既一切?
Promise is Promise!!!! :cry:

洋房

"婚外情"不論發生係男定女, 都不容於婚姻, 王國媽媽們日日痛罵老公不忠, 喊打第三者, 佢地點會認同妳!

希望係呢度得到掌聲?有點"傻傻地".

男女從來都不平等, 可同工同酬同待遇, 已經難得, 連"婚外情"都要向男人看齊?

傻傻地!

有勇氣面對, 就要有勇氣承受後果, 看看中外名人: 克林頓差點失官, 陶大宇離婚收場.

瞞到老公, 過到良心嗎?

先有老公不忠, 再有太太出牆, 日後仲有更多不能預期的事情發生, 虛假茍且的婚姻, 爸爸不愛媽媽, 媽媽出邊有個"他", 呢個家庭教育對仔女來講, 太差了.

夠膽出軌, 唔夠膽結束變質的婚姻, 有點說不通!對身邊人坦白, 對自己坦白, 食得安樂, 睡得安心.

珍珠宮

myhalf2days 寫道:
夠膽出軌, 唔夠膽結束變質的婚姻, 有點說不通!對身邊人坦白, 對自己坦白, 食得安樂, 睡得安心.

或者咁講.....
1. 你想轉工,你會辭工先定搵到工先辭職呢?
2. 你有一份工, 人工各樣都okay...有一日有人同你講有另一份工, 人工各樣都好過你做緊果份, 你會不問因由立刻辭工去做嗎?

其實每個人都想要安定, 都要安全感, 所以先唔敢快刀斬亂麻般去決定一件事....

婚外情當然會hurt到身邊所有人.....但我相信有時真係身不由己的......(慘啦....又要比人鬧....希望各位高抬貴手)

男爵府

實在太好了, 有人明白們的心聲, 完成吻合
人就是自私的了, 可以的話最好秘撈. 2份工
都想要, 需然是不可行但也想試一下!!

大宅

你地d女人咁鐘意講身不由己,男人去滾就話賤格,女人去滾就話身不由己,強姦咩,比人用鎗指嚇?婚外情中間係一個過程,當中係有好多機會比自己去決定是否應該抽身,唔好美化呢樣野,呢樣野係無藉口,我亦曾經講過,我結婚多年仲算keep得好好,有唔少追求者,曾經ex搵過我問我去唔去酒店,佢仲話會食藥,唔駛驚有bb,當時佢都已經結左婚,我一定唔駛負責任跟手尾,我仲可以講你知,我個ex的身材係男人都想上(36C-24-36),樣兒端好,又夠高又挑瘦,我唔係作野,我仲好記得當日我點掙扎,幾乎想斬左我下面咁滯,最後我真係唔想對唔住我太太而決定唔去。婚外情,就算幾大誘惑,都係無藉口

而且,好多婚外情,唔係想找一個好過自己老公,而係貪新鮮,放縱,結婚係一生的承諾,有好多有婚外情的女人話因為為左子女先唔離婚,如果咁為得個仔女,何不好好克制自己?

jacquesau 寫道:
婚外情當然會hurt到身邊所有人.....但我相信有時真係身不由己的......(慘啦....又要比人鬧....希望各位高抬貴手)

別墅

講句公道說話, 我覺得如果沒有小朋友,話之你第三者、第四者.........感情d 嘢有時是盲目, 很難講對與錯。

但重點時, 是否傷害到小朋友呢? 事件通天後,對小朋友的傷害如何呢? 倒番轉頭,自己的父母若如是,對自己有什麼影響呢? 徐步高都是接受不到阿媽的婚外情而開始心理有問題, 他知道時已很大個, 尚且如是, 細個d 知道對小朋友的心理有什麼影響? 版主請三思!!!!!!

小朋友不是自己要來世界的, 我們帶小朋友來到世上經歷紅塵, 應該盡力將最好的給他們, 不為他們諗而只為自己諗, 你配做人媽咪嗎?

感情沒有對錯, 但做人阿媽就有! 你當日可以唔要佢, 要左佢你要對佢負責! 老公沒有你, 有日都會忘記, 但父母造成的陰影卻是一生一世!!!!!! 很多變態殺手都是小時的不愉快經驗造成的,睇戲要睇唔少啦!

對老公,可能會沒有愛情感覺,咪離婚啦! 現在亦很普遍,不是什麼大不了! 但若俾你的小朋友將來知道你今日的情況, 你佑對他的影響有幾大? 世上沒有永遠的秘密!!!

你不愛你的老公, 難道不愛仔女?

愛情會消逝,我深信親情永存! 我已立定決心,做阿囡一世的好朋友,就算上刀山下火海都在所不惜!!

男爵府

man4good,試問世上有多少好像你這樣的男人呢??? 10個男人起碼有8個都想出去玩呢!

首頁
12345...6

尾頁

跳至