想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

決定放棄la

我於2006年2月9日做了刮宮手術, 當時8weeks左右, 之後手術做得

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

Re: 決定放棄la

妳有冇睇不育科呀? 我正在約期睇, 剛剛開始向外尋找協助.

大宅

冇睇不育科, 因為唔想太刻意la, 唔想承受咁大壓力

高齡產婦 寫道:
妳有冇睇不育科呀? 我正在約期睇, 剛剛開始向外尋找協助.

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

我以前有同樣想法, 但因不再年輕, 只有努力想法子. 但期實唔知點開始.

侯爵府

好媽媽勳章

請問你幾多歲呢?如果你仲年青,仲有時間咁咪等下先囉,但如果你都唔細既話,你真係諗清諗楚決定放棄?就算睇不育都叫刻意?強求?

侯爵府

好媽媽勳章

請問你幾多歲呢?如果你仲年青,仲有時間咁咪等下先囉,但如果你都唔細既話,你真係諗清諗楚決定放棄?就算睇不育都叫刻意?強求?

民房

Zidane我同妳心態好似, 我都叫做試咗兩年lor, 雖然其實到呢半年先算比較積極, 但已年紀大 (37), 本來諗住37前生唔到就放棄, 已經俾自己多一年, 要38前生, 但時間過得好快, 如果嚟緊三個月都冇, 就"夠鐘", 我都唔知點好... :cry:

繼續又煩, 唔繼續又煩... :-(

別墅

唔好放棄呀 !! 我都try左幾年,舊年先bingo but 小x左 :-(
我無放棄睇醫生, check下咩野事,最後醫生話我係多囊症 ,
影響卵子發育及排卵唔好,我依家積極面對,睇醫生.又食藥,又打針,我30歲都未夠, 我想信一定得既
:-P

伯爵府

bibibobo, Zidane,
我都35, that's why 都好心急. 真係煩.

大宅

Zidane 唔冇放棄了!可能你同BB緣份未到了解
我已經示

民房

我都38,身為基督徒都不明白為什麼上主不賜我一個bb,
我好心淡,都想放棄。每個月在等待,待了m來就好傷心,人都cracy

大宅

BK Milk勳章

我都好灰心~~因為生bb攪到俾左好多壓力自己又唔開心,仲攪到內分泌失調狂生暗瘡...心情更加低落!
我依家唔理lu..有又好冇又好~~只要唔好生暗瘡就得!
諗咁多做咩丫..有or冇bb都係一種安排,可能結果都係好既呢!

大宅

唉...我都係高齡喇,試左好耐都唔成功,雖然我book左睇不育科,但我都已經打定輸數,都諗住放棄,因為年紀大喇,同埋成日m come攪到自己唔開心,好大壓力
可能個天都覺得我唔適合做媽媽啦, :-(

別墅

各位姊妹,

都唔知講鼓勵還是安慰嘅說話好, 自己都係過來人, 等咗成四年先有, 當中等待, 失望嘅日子, 大家一定明白.

總而言之,睇醫生係最積極嘅方法去面對, 如果醫生都冇'計', 都叫'死得眼閉', 到時再諗將來, 亦算對得住自己啦

別墅

Dear all,

係呀! 等待確實係令人很痛苦, 我都試咗兩年多啦, 仲等緊, 之前睇咗普通e生都大半年, 依家就開始睇不育科...我以前都話如果上年都未有就放棄, 因為真係好大壓力同好辛苦, 銀包亦好傷, 但問下自己, 係咪真係盡咗力, 係咪真係甘心放棄呢? 結果就決定再比多半年自己....依家心情亦比以前放鬆咗d...
至於睇e生係咪代表刻意呢? 我覺得唔係law, find out 個reason都好吖...而且有病唔睇e生咩?! 不過如果要睇, 就認真d搵個不育科既e生睇....會好d...
大家努力呀!! 希望各位都好快會bingo

別墅

好媽媽勳章

我都係年紀大架,我最初睇政府排期跟住睇轉介睇不育科,做過 iui ,最終都成功一次,但係因為小產無

別墅

Dear All,

我都試左成8個月都未有我由1月開始睇婦科亦都食左一個cycle既排卵藥但都失敗左, 依加已經book左個不育科醫生係8月係呢3個月期間我唔去再睇我個婦科順期自然甘等8月睇不育, 希望我有成功既一日啦。其實每一次m來我都好唔開心情緒好底落, 試過有一次仲係老公面前喊添, 希望我盡快bingo啦。
大家一齊努力唔好灰心 yccv239

大宅

別墅

zidane,

我明白你既心情...因為我有一段時間都真係勁灰心, 成日都無晒心機, 成日喊...仲差d攪到有抑鬱症添...好彩後來都諗通咗, 同自己講, 自己盡咗力就算啦...(雖然依家又再次有d緊張.. )....
anyway, 每個人都有自己既諗法同選擇.最緊要係唔好後悔, 因為時間唔可以返轉頭..既然決定咗...我都祝福你, 希望你生活活開開心心...最緊張兩公婆恩恩愛愛...

大宅

我媽有一個鄰居, 本來就是放棄了的, 但結果竟在四十六歲才意料之外懷孕, 生下一個男孩, 而且很漂亮活潑聰明, 剛學會走路不久, 現時常走到我媽家串門子...

所以要來的孩子, 努力會來, 不努力也會來的吧~努力過後, 可能在放鬆期才收成~

祝你心情一放鬆, 反而會有好消息~

首頁

尾頁

跳至