跳至

首頁
23456...26

尾頁

大宅

Re: 有冇人住石籬呀??(part II)

.....做人呀媽真係煩,又要搵時間陪小朋友,又要搵野佢學,中要大少大小姐高興�中意.....中要理埋其他人點諗??溫柔你c6有冇幫手揍bb同小朋友玩呀?比佢玩下佢就知c啦!

游泳班?呢其史丹褔係甘賣廣告喎!再唔係咪睇下ymca/社區會堂有冇!

大宅

bnene,
教細佬果然有一手,要多d向你學

男爵府

係呀,家下d學校音樂科唔係好似前咁齋唱歌,就一年級之嘛,就話要考埋樂理喎,都低b ?-( ?-( ?-(
我就將c6屋企人既講法,講返比c6聽,我c6咪話唔好理佢哋law,佢話喎,唔食都要去學?我話係呀,你d屋企人係咁講!跟住佢就話白痴,飯都無$開,重要學d咩?好彩我個6都話我鐘意點就點,叫我唔好理佢哋講咩 條氣都順返d
其實我個仔都好軟皮蛇+,佢係d踢一腳就郁一郁既人,就琴日之嘛,我問佢同唔同我一齊去買送,佢話唔去要留係屋企,我咪由佢law,咁我咪換衫law,我係房換衫時就聽到佢同個妹講, "妹妹,我唔同你哋落去la,因為亞哥而家做自閉兒童,大個就做隱閉青年,所以就唔同你同媽咪落街la,亞妹你要乖呀!" 嘩!我真比佢激死我,佢之所以咁講完全係拜c6既屋企人所賜,因為佢哋成日都咁話佢,我真係知點講好,總之就激奀我la!

男爵府

pocket,

我就係睇過bk有好多媽咪話係史丹福都學,學極都唔識,雖然近啫,但係無理明知唔好都去報+,係咪?所以就唔唸佢+la,而家周圍睇下邊度有得學,唸住比佢試下law!

大宅

唉......日後都有d擔心,
原來越大就越煩,真係唔知點?

溫柔,

咪鬼理佢地喇!個仔係你

男爵府

係呀,我而家真係唔想個女咁快大,好怕佢第時會比人呃!

別墅

聽說史丹福有「教壞手勢」之嫌呢!
[quote]
溫柔 寫道:
pocket,

我就係睇過bk有好多媽咪話係史丹福都學,學極都唔識,雖然近
……我只有一件事,就是忘記背後努力面前的,向著標竿直跑,要得上帝在基督耶穌裏從上面召我來得的狀賞。

大宅

甘就咪制啦!!!!

大宅

係呀!!我地有排煩!![quote]
小鈺鈺 寫道:
唉......日後都有d擔心,
原來越大就越煩,真係唔知點?

溫柔,

咪鬼理佢地喇!個仔係你

男爵府

係呀,慢慢你哋就知味道,he he

別墅

如果能在孩子小時候已訓練好他/她們坐定及守規矩,並能與他�她們建立互相信任的話,會較容易教的。但是因為要上班的關係,要做這些花時間的事情其實很難的。所以全職媽媽會較容易處理的。
……我只有一件事,就是忘記背後努力面前的,向著標竿直跑,要得上帝在基督耶穌裏從上面召我來得的狀賞。

大宅

不過我同99住,老公又多意見我要同時應付3個人都好難頂,不過係一樣野,我已訓練好佢坐定定食野

温柔,
你咪吓我地喎

別墅

跟家婆住,的確有麻煩的地方!如家婆是幫不了甚麼忙,還要攪是非的,便更加慘了!(就好像我的家婆一樣,所以我平日不會打電話給她的,免得她找機會制作我的是非!)

大宅

甘我又算好彩喎,99幫我做晒d家務,早上又同我揍bb唔係我一定做panda啦,我個囡5點几6點起身呀 多說話都有計

大宅

我都好怕人阻住我教仔,
所以成日同老公講我教仔你行開唔好阻我
我個仔仲未坐定定食野,
食食下就想企起身,
現在試下罰佢,企起身就入網床無得食
由開頭一餐入四次網床,
到現在一餐一次,
有時乖的話,一次都唔駛,
希望佢聽教喇

別墅

我還記得我家大小不良還未上幼稚園,我們與他們一起吃飯,並鼓勵他們要自己吃,當時我先生說太快了,又嘮叨他們吃得四處都是,小手及衣服都弄髒了。直至我家大少在四歲那年,與他同年的堂弟吃飯,堂弟還要四處走來走去,要工人追著餵飯,而我家大少自己可以坐好,並且很快吃好飯,我先生覺得很有面,我便跟他說,以前吃得髒,是有payoff的。

教孩子,一定要爸媽一致才行的,大家的手法,可以有軟、有硬,但方向及大道理,必定要一樣啊!否則就會落得我家二少的下場--今天又被老師投訴了。

別墅

pocket,

你有沒有去joyful問暑期班呢?
遊樂場協會的暑期活動這幾天抽籤,我今晚下班時去幫大小不良入會及抽簽了,被我抽到好籤,想替他們報名參觀蠟像館,應該OK的。

另外還有一些小學phonics playgroup、劍橋小學英語以及奧數,我準備替孩子報名學奧數入門。可以去看看啊。

大宅

bnene,
我bb得18個月都未到..........

joyful本來星期二去不過個miss放暇改左next tue,如果OK我老公想佢返一至五3hrs.

大宅

老公聽就緊係啦,可惜我果個.......
小鈺鈺 寫道:
我都好怕人阻住我教仔,
所以成日同老公講我教仔你行開唔好阻我
我個仔仲未坐定定食野,
食食下就想企起身,
現在試下罰佢,企起身就入網床無得食
由開頭一餐入四次網床,
到現在一餐一次,
有時乖的話,一次都唔駛,
希望佢聽教喇

大宅

我成日嚇我老公架,
叫佢睇下佢姪女,
如果唔想個仔好似咁,
就要同我合作架喇

首頁
23456...26

尾頁

跳至