親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

有無人住過曼谷Grande Centre Point Hotel Ratchadamri , any comment??

子爵府

回覆:Grande Centre Point Hotel Ratchadamri

ok呀、有小朋友同行住就最good!

子爵府

兩年前住過,幾好呀!

男爵府

回覆:Grande Centre Point Hotel Ratchadamri

好,房大又有洗衣機, 近bts, 不過早餐麻麻,雖則行去

男爵府

引用:好,房大又有洗衣機,+近bts,+不過早餐麻麻

原帖由 kachun0123 於 13-11-15 發表
好,房大又有洗衣機, 近bts, 不過早餐麻麻,雖則行去
sorry... 斷續

雖則行去central world約8分鐘,但烈日當空下都幾金, 基本上行出大路都開始出汗,行去big c入完貨返酒店,拎住2-3箱貨行返酒店真係,咁近,的士都唔肯去。

男爵府

引用:Quote:原帖由+kachun0123+於+13-11-15+發表

原帖由 kachun0123 於 13-11-15 發表
sorry... 斷續

雖則行去central world約8分鐘,但烈日當空下都幾金, 基本上行出大路都開始出汗,行去big ...
我原先打算book呢間,我同2個老人家去,但我又好擔心行去各大商場都有一段距離,但的士又唔載,點算好?我又擔心住bts隔離啲hotel,媽子膝關節退化,上上落落樓梯佢唔得。而來諗來諗去都唔知邊間岩佢地?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

姬絲汀汀 發表於 13-11-16 13:06
我原先打算book呢間,我同2個老人家去,但我又好擔心行去各大商場都有一段距離,但的士又唔載,點算好?我 ...

centera grand at central world,但風格不同,無渡假feel.唯一只是近商場

侯爵府

回覆 姬絲汀汀 的帖子

我覺得如果有老人家揀住 TEMINAL 21 間GCP 會好D , BTS 站連天橋入到酒店, 落雨唔使怕~~

侯爵府

回覆 kachun0123 的帖子

我通常響BIG C 會揀坐 TUKTUK 返去, 方便好多~~

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Location其實好唔方便...又熱冇瓦遮頭甘行..其實好金..尤其一家大細...有老人家就更加吾好考慮

男爵府

回覆:maymayin 的帖子

咁請問邊間岩老人家?頭痛中

別墅

TEMINAL 21 間GCP 會吾會有洗衣機?

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

Grande Centre Point Hotel Ratchadamri 除左房大就感覺一般, 去CENTRAL WORLD 和 BIG C 好似行10-15 分鐘, 但有大有細都幾係....

伯爵府

好媽媽勳章

回覆:88654321 的帖子

房靚 泳池很當風 早餐不行

子爵府

Ok㗎,房大、泳池大、行去四面佛、big c 都糸十分鈡

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:咁請問邊間岩老人家?頭痛中

原帖由 姬絲汀汀 於 13-11-16 發表
Siam kempinski全平路,過去商場吾駛一分鐘..去超市買完野..我多數叫超市職員送去酒店..只限送去呢間酒店..價錢是1800左右一晚

男爵府

引用:咁請問邊間岩老人家?頭痛中

原帖由 姬絲汀汀 於 13-11-16 發表
如果$1000內,T21會好過gcpr, bts直連酒店,唔洗行樓梯,落雨樓下都有街有野食, 我覺得好啲, gcpr食野都要行出酒店,除非下下搭的士, 否則要行至少10分鐘先有野食,熱都熱到冇胃口。 T21房係細啲,但早餐好啲(我覺得), 泳池都ok, 所以近呢2年都住左3次。

男爵府

引用:TEMINAL+21+間GCP+會吾會有洗衣機?

原帖由 kin9482 於 13-11-16 發表
TEMINAL 21 間GCP 會吾會有洗衣機?
grand deluxe 某部份房有洗衣機, 不過次次問酒店,佢都答覆長租客先會比有洗衣機既房, 但我唔理,次次book房都會remark要求洗衣機,bb床, 好彩次次都比到我既要求。

首頁

尾頁

跳至