跳至

首頁
34567...68

尾頁

大宅

好媽媽勳章

Re: 2003~3月媽媽會Part 48

bblong,

我都想比阿仔學游水, 上年我地帶過佢去泳池同沙灘, 諗住比佢玩下水同習慣下係水入面既感覺, 但點知阿仔好唔like, 全程v嘩鬼叫, 所以我諗我地都係教唔到佢架喇, 都係交比人教啦! 咁朗朗係邊間ymca學呀? 係唔係油麻地果間? d教練ok嗎? 有耐性麻(我諗少d耐性都會比琛琛激c)?

ester 假期同左阿仔去澳門玩左兩日, 佢好開心, 而家成日嘈住要再去!

re: 有趣對話
有一日琛琛姑姐打電話黎, 但佢唔肯同佢講野,
我: 做乜野唔同姑姐傾計呀, 你以前好鐘意架?
仔:媽媽, 人係會變架!!

大宅

我兩個"乖"仔今日先返學,+上我被投訴....顧住打電腦,唔幫佢畫畫wor. :tongue: .

bbchiu,
佢地o的線條exercise係要用水筆做,基本都擦唔到,到佢地真正用簿寫字(一,十,土),除非真係寫錯,否則我都唔會擦,老師話有o的小朋友好唔like擦,有o的就無所謂.佢地如果見到其他小朋友有好多印仔,就自然會比心機寫,我從來都唔會足住佢地隻手寫.
弟弟上月開始,我比o左3本格仔簿比佢,中英數,每日一頁,
中文:一,十,口,土
英文:由大階A-Z
數學:1.....10
OK o架,寫寫o下就慣,寫寫o下就似,寫寫o下就有心機.

小王子,
re:ymca
哥哥響油麻地ymca學,初二班,sat afternoon,已經留o左兩次班,希望今次pass 啦.
教練就真係一o的o的(哥哥之前試過一個"屎肥仔"好差"),又要睇o下班小朋友受唔受教(只要有一個半個倒亂,就好影響全班進度),人數多唔多,我見過1對2添.
我suggest過o左個summer才start.弟弟應會join,約9月start.

男爵府

二當 ,小王子
re:哥哥響油麻地ymca學,初二班,sat afternoon
TIM仔都是SAT學喎,3pm,你呢???
TIM仔今次是第二個課程,兩次的人數比例都是1:2,非常正
兩次的教練都唔錯
[img align=left]http://ad94.no-ip.com/boss/image/signature.gif[/img]

男爵府

小王子,
朗朗喺葵盛YMCA學游水, 教練 ok o架, 不過今次就12個
一班, 都幾迫吓. 佢學咗成年啦, 都冇話唔上堂. 咁耐升過一次班 教練話佢踢腳唔得, 我哋又冇跟進, 至在佢keep住做吓運動啫!

re: 有趣對話
真係好搞笑...

timma,
Tim Tim 好叻仔, 學一個term就升班!
不過葵盛 YMCA 每次都有5-6個小朋友, 冬天都係,
唔知係咪因為我每次都報 sat 班呢?

大宅

timma,
哥哥sat.上5:00pm,而上個course就4:00pm,即係話tim仔上水哥哥就落水.哥哥今個course都未必能升班,話唔定有機會做同學仔. :-(

bblong,
原來你最近咁可憐(指公司)! :-(

大宅

bblong,
我地都係o黎個心態!
油麻地ymca o的sat pm,我見個冬天真係唔係好多人,不如考慮下次差唔多開班而果個course唔多人才報!

bblong03 寫道:
小王子,
朗朗喺葵盛YMCA學游水, 教練 ok o架, 不過今次就12個
一班, 都幾迫吓. 佢學咗成年啦, 都冇話唔上堂. 咁耐升過一次班 教練話佢踢腳唔得, 我哋又冇跟進, 至在佢keep住做吓運動啫!

伯爵府

伯爵府

昨日, 今日都看看了這個 "雨停" . . . .好唔開心 :-(

男爵府

二當家,
re: 公司
開始好d 啦掛!!

re: YMCA
多謝你的建議. 不過我哋 prefer 葵盛, 游完水可以上
阿媽屋企.

男爵府

BBLONG
TIM仔真是唔是叻仔,教練話第一班較易升班,章魚班要升班就難些,仲叫我有些心理準備下次可能要較耐才可升班

TIM仔昨日話
T:媽咪明天我地去鐘XX家玩呀???
M:WHY
T:鐘叫我日日都可以去佢家玩喎

[img align=left]http://ad94.no-ip.com/boss/image/signature.gif[/img]

大宅

好媽媽勳章

bblong, timma & 2dongda,
re:游水
Thanks for sharing!! 尋晚同hubby傾, 佢覺得4歲太細, 唔想比佢出去跟人學住喎! ?-( 我諗住比佢消化0下先, 遲d再再佢傾! :mrgreen:
0303 d 媽咪真係好, 有野問, 你地總會好快伸出援手

大宅

小王子,
我地只係發揮bk 精神有問有答!

timma,
你會唔會報今期o的"鞏固班"呢?好似將幼一至初二group 埋一齊上,真係唔係好明,點group法?!?!?!?

男爵府

Morning~

[size=medium]424 小小菜館Lunch
金源小館
灣仔大王東街3號 (即係電車路由起緊樓ge地盤旁邊橫街入,街口有間"國際咖喱")
tel: 25293806
梁小姐 - 5位 12:45pm
1. mike
2. new
3. bblong
4. happy3
5. BBChiu??

複式洋房

Hi all,

We're in HK now. Want to go to Disneyland but the weather says it'll be raining tomorrow .

Just wanna say "hi" to you all

男爵府

pink0325
祝你在HK的旅程愉快,玩得開心

二當
RE:鞏固班
我都不是太明,不過舊生交左表先啦
該用戶已被刪除

伯爵府

早晨!!!

九龍 lei bin 個天好黑. . . .好似夜晚甘!!
好大雨..好大雨..好大雨!!

男爵府

終於落出雨....仲係紅雨

伯爵府

下午校唔使番學 tim!!

子爵府

2024年龍年勳章

二當, timma:

又係我出場既時間喇...

鞏固班, 美其名係"鞏固", 我俾佢既名係: "dum 波鐘" or "sip 灶 la" 班....

因為按月份計....每兩個月一班, so summer 前個班 (即係我地依家個 round) 一定係 4-5 月咁開的, 而 summer 係旺季, 所以一定要係開 7-8 月, then if 5 月完左之後, 6-7 月咁開咪唔岩囉 (收唔到d summer students) , 但 YMCA 同我地有小朋友學開個d 又唔想學到 5 月之後就要停一個月喎...

咁點算好呢...so 佢地就諗出"鞏固班"呢條橋, 一個月 only, 比我地 dum 下波鐘, 想唔好停地咁學既又可以報, 想休息下既又可以唔報咁囉....呢個班係唔收d 未學過架....而報 6 月份呢個班個d 亦唔會當"舊生", 即係唔可以優先報 7-8 月既 classes, 我地 4-5月呢d先當係"舊生", 有優先報名.

學既野其實即係將你響4-5月學個d加多幾堂比你咁囉...

明未...

首頁
34567...68

尾頁

跳至