自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

伯爵府

分享下當你生左肚入面個bb出來果時,果一刻做緊咩諗緊咩野

講下自己先

2001年7月既一個早上,
我亞女出來見我啦,
佢好快手快腳咁走出來,
姑娘抱住亞女行到我面前,
跟住姑娘話:bb錫媽咪一啖,
我果一刻只係識得望住亞女,
我心諗:有無攪錯呀,點解同c6個樣一模一樣ge 有無攪錯左
之後我就見到姑娘係咁同亞女打針,
我心諗:嘩!一出世就係咁打針ge

e+亞女又似我又似c6

大宅

好媽媽勳章

Re: 分享下當你生左肚入面個bb出來果時,果一刻做緊咩諗緊咩野

生大囡時,佢SHU一聲滑左出黎,之後醫生逗佢埋黎叫我睇係仔定女,我超級大近視,周圍搵返副眼鏡話.."係女喎"
之後姑娘抱亞囡埋黎話"bb錫啖媽咪啦",但我閃開左
因為佢成身都係血...個刻好驚 又皺WOR...
我記得我見到個囡第一句係話"點解佢個頭咁長??"

到生細仔時,我第一句問"點解佢個口咁大??"

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

Re: 分享下當你生左肚入面個bb出來果時,果一刻做緊咩諗緊咩野

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

我冇講野...淨係覺得好感動...笑左一笑...心諗..."係佢啦"...因為...佢出世果陣真係好似我... :-P

公爵府

好媽媽勳章

嗰一刻....
個口好震 (因為半麻開刀)
個腦一片空白
跟手就聽到個仔強而有力嘅喊聲
就震住口同老公講 "嘩, 阿b好大聲喎"
同時, 個心定晒, 因為阿b係識喊嘅
(之前成日亂諗野, 擔心bb出世會有d意想不到嘅問題)

大宅

諗緊....我等左ar B 2 weeks la....ar B終於肯出來....快D有野食la.....我好肚餓ar!24小時無食同飲La!!

超級版主

2024勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子王國15週年勳章

我04年生個囡果陣就向度諗快d出世...橫掂都係,出盡力,,
到姑娘抱比我睇..我心就諗...佢好得意...好似仲訓緊攪
雖然我在線,但可能行開左

男爵府

護士

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章

好感動... 希望快D到我啦... 加油加油
~錫晒您喔~

大宅

貝貝

我都茅咩諗...........只覺好想飲水呀!!!!!
http://hk.myblog.yahoo.com/shadowlau15/
make -up shadow photos

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 叻叻勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

想快d攪掂, 想訓覺囉, 因為太攰喇
http://www.baby-kingdom.com/static/image/smiley/default/bb69.gif[/img]

男爵府

望完阿囡完整無缺後,想xyz個係咁鬧我,唔準我嗌痛嗰個姑娘

男爵府

因為痛左30個鐘先生bb出來.... 我太攰喇~

c6係咁叫我用力生.... 但我唔識點用力,成日差dd先疴到....果一刻好驚焗親bb!!!!! :-(

到bb一出世,真係想喊~ :-( 覺得bb好有生命力!!!!!

禁止訪問

珊瑚宮

好媽媽勳章

我第一時間就覺得 c 服晒,跟住就諗住打電話比老公

大宅

我一聽到佢把喊聲,好開心.
因為生左佢出黎,捱過左界口既陀仔生涯喇.哈哈.
我一生完,就問係咪男.因為我照左係仔.佢冇答我.
叫我剩間自己睇.跟住佢整clear哂bb就再比我睇.

都係講:bb錫媽咪一啖.我就錫左佢一啖.
一睇佢個樣,心諗,點解你咁似你老豆.

男爵府

醒目開學勳章

我生阿囡果次, ....可能連少少止痛都冇用到, 所以好深刻!

生佢果陣, 好似一團好滑既腸粉咁, 一sir就sir咗出黎。
我生之前一分鐘都想話聞氣, 點知姑娘話生得咯。
當我一用力,就生咗阿囡喇!
果時真係快到....自己都有少少錯愕+空白!!
第一件事, 就係好關心阿囡重幾多磅囉。

珍珠宮

好媽媽勳章

我好眼訓,想即刻訓覺,姑娘迫我望下個仔,我又無帶眼鏡,一"恐"埋去:嘩,個鼻做咩咁多粒粒嫁!之後就me埋眼休息喇~
後悔無食多d白連蘇囉.....

禁止訪問

男爵府

冬日勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

1.好想合埋對腳,但e生要联針唔俾合.
2.好想飲可樂,c6陪產完畢後立即買左一罐可樂,一盒檸檬茶放係醫院床頭雪櫃仔入便. 我返房後,佢打開雪櫃攞左罐可樂出黎俾左個驚喜我.

首頁
12345...7

尾頁

跳至