母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 〥2005年o既奶媽Come in Ⅲ之07年〥>>復活節快樂~~

報咗名先囉!

你今日打比我? 咩事? 上training聽唔到

tvoincy 寫道:
Hello, can we join in if the gathering take place on 15 Apr (SUN) as I only off on that date. My shift rota just release ja. :-(

[quote]
文里文靜 寫道:
[size=large]Hellocandy 會所,05奶媽gathering:

15 Apr (SUN) [size=medium]3:00pm-7:00pm
1. PM - Strawberrys (1a+1b)
2. PM - wckmay (2a+1b)
3. PM - ivyscyip (2a + 1b)
4. PM - bbpooh(2a + 1b)
5. PM - 柑桔(2a + 1b)
6. PM - hellocandy (2a+2b) ->要3點後
7. PM - go4baby(2a+1b)
8. PM - 文里文靜(1a+1b)
共:14a + 9b

22 Apr (SUN)
1. PM - bbpooh(2a + 1b)
2. PM - wckmay(2a+1b)
3. PM - ivyscyip (2a + 1b)
4. PM - 柑桔(2a + 1b)
5. PM - hellocandy (2a+2b)
6. PM - go4baby (2a+1b)
7. PM - tingfai (2a+1b)
8. PM - 文里文靜(1a+1b)
共: 15a + 9b

29 Apr (SUN)
1. PM - hellocandy (2a+2b)
2. PM - wckmay (2a+1b)
3. PM - Strawberrys (1a+1b)
4. PM - tingfai (2a+1b)
5. PM - Hayes mama (2b + 1b)
6. PM - 文里文靜(1a+1b)
共: 9a + 7b
[/quote]

男爵府

Re: 〥2005年o既奶媽Come in Ⅲ之07年〥>>復活節快樂~~

豆豆仲未退燒呀!! 琴晚4點幾開始, 今朝好返啲o架, 入夜又燒返, 頭先豆爸再帶豆豆去睇多次醫生, 點知返到屋企發現豆豆隻耳有水出, 黃黃地好似濃咁 , 又唔可以返轉頭問醫生(收咗工), 到我返到屋企豆豆都仲有燒, 食咗藥訓, 但唔係點退, 後來我比個奶樽佢飲水, "dum"佢飲, 一路讚佢乖, 嘩! 飲咗80ml, 咁啲燒至開始退, 跟住佢精神到爆, 通屋走, 個人精神啲都好, 出啲汗, 我又幫佢用紙巾索咗耳仔啲水, 啱啱再食退燒藥, 依家訓緊喇, 希望佢快啲好返啦!

你哋知唔知耳仔出水係咩事呀?

男爵府

今日friday night, 點解都冇紅姑出場o既? 收檔lu

男爵府

[size=medium]Wish all of you have a Happy Weekend & Sunday!!

Hayes had been breastfeeding for almost 3 years, then naturally weaned by himself!

Wish Hayes with Love, Peace & Joy!!

男爵府

fsy 寫道:
[quote]
由 bbpooh 於 2007-03-30 17:33:37
bbpooh 寫道:
今日勁忙,但我仍然會準時走.

你...........遲

男爵府

bbpooh 寫道:
:tongue: :tongue: :tongue: :tongue:

比公司賺左3分鐘添!

大蛇丁媽:

日日上BK...妳都賺唔少啦!

小蛇 上
Hayes had been breastfeeding for almost 3 years, then naturally weaned by himself!

Wish Hayes with Love, Peace & Joy!!

男爵府

chiuchristan 寫道:

大蛇丁媽:

日日上BK...妳都賺唔少啦!

小蛇 上

唔好咁講!雖然我成日蛇上來,但在公司做野係數一數二快喎!

男爵府

閃喇!大少訓晏覺喊!

男爵府

bbpooh 寫道:
唔好咁講!雖然我成日蛇上來,但在公司做野係數一數二快喎!

bbpooh:

講笑吹下水咋! 我都成日蛇上BK減壓.

妳做野快手快腳, 我都要向妳學習,
有時D workload 排山倒海, 要清晒D野真係好吃力...

放工, 閃...886

男爵府

Hellocandy 寫道:
你哋知唔知耳仔出水係咩事呀?

都唔知係出水定出油? 我又冇唱歌! ?-(

[size=x-large]HELP)))))))

男爵府

收到母乳協會季刊, 有MONEY編訪問

侯爵府

2023年兔年勳章

candy,

MONEY編訪問有冇得睇, 我有興趣!
親子王國日誌以外之網誌連結已被刪除

侯爵府

2023年兔年勳章

今朝2nd interview, 單對單傾左差不多40分鐘, 感覺direct supervisor都幾nice, 不過唔知她又有幾like我, 我指眼緣及今日整体表現!

行出來見有另一位applicant, 男性, 未知今次成功率有幾高?

不過就算失敗, 我written test 及 interview的經驗也豐富左, 連回答問題都覺得叻左呀!

侯爵府

2023年兔年勳章

明日有免費節目, 有興趣的話, 明日見!

民安隊55周年紀念開放日
(星島) 03月 31日 星期六 03:39PM

民安隊將於明日在新總部大樓舉行開放日,以慶祝部隊成立55周年。民安隊新總部大樓位於九龍油麻地渡華路八號,這是該總部去年八月啟用以來首次對外開放。開放時間由早上十時至下午三時三十分。

開放日的節目十分豐富,包括拯救技術示範、樂隊花式步操和單車花式表演等等。現場亦設有手工藝製作、攤位遊戲和展覽,讓市民了解民安隊的歷史、日常行動和服務等。民安隊車輛,部隊的裝備和制服亦會在當日展出。市民也可以參觀指揮中心和各項訓練設施。

民安隊將於明日特別安排免費穿梭小巴服務,由上午九時四十五分至下午三時十五分,從地鐵佐敦站C2出口(寶靈街)開出免費接載市民往來會場。

男爵府

Strawberrys 寫道:
candy,

MONEY編訪問有冇得睇, 我有興趣!

本來想上網DOWNLOAD比你睇, 可惜佢哋未update

男爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

遲來的報到.....

男爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我上親黎都冇人既)))))))))))))) :lol:

大宅

仲有我呀!!

男爵府

啱啱陪訓完, 自己都訓著 , 所以要訓喇

好少見你兩個喎!

男爵府

Hellocandy 寫道:
收到母乳協會季刊, 有MONEY編訪問
個個都話有得睇,我仲未睇到,因為未改地址,只寄左去屯門咋

唔知好唔好睇呢?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊