跳至

首頁
23456...25

尾頁

別墅

Re: 有住在荃灣的媽媽嗎?

yi, 照6次?! 咁如果我4月去pmh個時, 小b好似ccsbaby既小b咁趴係度, 咁點算呢? 咁咪睇唔晒d器官? 我相信pmh唔會同我照6次咁多架喎 ... :-(
aSa豬媽媽, 你個次係點架? 囝囝係咪無趴係度先照度架? 呀, 係喎, 同埋呢次照係咪唔使'羅'小便架? jai照jar ho?

別墅

aSa豬媽媽,
可能我唔覺意同talk5比較, 因為talk5悶左小小, 感覺上talk6好d, 因為我未睇過小b病個d書, 所以覺得talk6 ok

大宅

smallballck
去pmh照唔使留小便咖啦,一來就照,其實照時姑娘冇解釋器官,所以有機會唔o岩位,又照唔晒,我都唔知.

aSa豬媽媽,smallballck,
我去龔羽一睇時,見有個媽咪做左個應該係4d掃瞄,有本相簿同dvd,我見收費都係$680,搞到我又想去照,幫呢隻奀皮豬影返幾張相留念添
mon去問下先~~

大宅

smallballck,aSa豬媽媽,
我到目前為止都只係听左talk 1咋,老公成日都唔得閒陪我去,talk4想听呀,好似有得報產前運動班,同埋都想听bb護理果d呀.知唔知健康院既talk同唔同咖?!我諗係咪實用性d,真係有d教bb沖涼果d呢?

大宅

smallballck,

我果次應該幾順利,醫生可以俾我睇齊咁手、腳、心臟(4個心室)、腎...等器官、主要血管、鼻、咀唇,亦睇到性別。醫生亦有跟進bb頭上的小水"long",話已經冇左。照左20分鐘就照齊。

我睇開既c+醫生話,pmh部機成2百幾萬,新嘢黎架!

呢次唔使帶小便。

大宅

ccsbaby,

健康院唔係淨係有video睇咩?好似唔會有talk聽喎?
我都唔sure..

我c+醫生次次都有俾4d我睇,但就冇dvd帶走。有時佢都用手阻住個樣,唔見我地。

別墅

aSa豬媽媽, ccsbaby,
唔該晒, 咁今次唔使去個o個地獄toilet喇~

照咁睇, 如果小b乖乖, 就可以照晒d器官, 好似aSa豬媽媽個小b咁, 如果唔乖乖, 就有可能好似ccsbaby小b咁, 照黎照黎都照唔到tim ... 咁等我個日問下, 如果照唔齊d器官, 點算先 ... 呀, 好似張booking receipt有電話係度, 或者我打個電話問定先

別墅

ccsbaby,
我上次去青衣健康院, 個姑娘話逢月頭都會有同bb沖涼班報, 有個公仔俾你試tim! 你問下葛量洪ar(我冇記錯呀呵?), but姑娘話, 如果肚仲細, 可以等下遲d先上咁

talk 4可以報產前運動班, 我報左, 不過要等到5月先有得上, 有兩堂, total $160, 都抵! 我而家都係跟d書做jar, 唔知岩唔岩tim...

別墅

aSa豬媽媽,
請問你係睇邊個c+? 每次大約幾多錢呢?

複式洋房

好慘呀病左6日啦, 又傷風又咳, 咳到肚都痛埋, 睇西醫都睇唔好, 係荃灣睇中醫佢話我好燥>.<...今日先好番d無飲咁多水咋, 仲有咳, 最驚就係d分泌有小小血絲呀....個中醫話我傷左胎氣, 好驚呀b有事..你地有無試過咁呀?

別墅

VPC,
小心身體呀, 聽日又凍番喇 ...
有左小b之後, 我都病過幾次 (重要逢月頭, touchwood唔好今個月又黎過...), 有兩次就睇西醫食藥, 咁個醫生(以前都睇過, 普通科+兒科醫生)好肯定話d藥對媽媽同小b都唔會有影響既, 咁我梗信佢啦, 之後有一次又病病地, 我就無食藥, 淨係飲好多好多水同訓覺 (好彩咁岩weekend), 咁又好似自己好番喎, 所以我覺得飲水同訓覺係work架.
血絲呢, 我有個朋友話之前都有小小, 後尾問左醫生話ok, 我建議你都係問下醫生穩陣d.

大宅

VPC,

touchwood 我咁耐都冇病過,你保重啦!休息多D啦!

大宅

我睇靳嘉仁醫生,每次約$550

複式洋房

aSa豬媽媽,smallballck,
我食西藥好燥呀..食左幾日都唔好...睇中醫好得快d反而...好在bb都有間唔中踢下我先無咁驚, 希望快d無事啦..... :cry:

別墅

VPC, 好快無事既~ 唔使擔心~

另外我想問下小b踢踢係咩感覺架? 我都唔係好覺既 ...

aSa豬媽媽個醫生價錢都ok喎 ... 我之前都唔知睇邊個, 咁有個朋友有睇緊一個, 咁我咪試下, 點知第一次去已經俾左我唔好既印象, 跟住我又睇另一個網上都話ok既c+, ... book左5月中再睇(因為4月都去pmh, 所以4月唔使睇c+), 而家又知道aSa豬媽媽個o個又幾好咁, 唉呀, 15/16tim ...

大宅

smallballck
我冇你咁勤力呀,只係睇過下d書,但冇跟住做,haha~
我要等5月先有得听返talk4,係咪主要教呼吸?

aSa豬媽媽,
你個dr咁好,每次都睇4d,我睇果個,照親到黑媽媽,又睇得快,依家諗緊再去唔去覆診.

VPC,
食多d生果,奇異果,,吸收多d維c,快d好.

各位,
我尋日俾阿仔玩左我一個下午,終於7pm照last一次,佢訓醒轉身,先順利照晒,如果唔得,又要上去第三次呀.

複式洋房

bb踢就好似d水泡咁係你肚入個郁架, 好容易feel到架...

ccsbaby,
醫生話唔食得生果...我都好想食呀

:cry:
aSa豬媽媽,
你個醫生係咪係荃灣架咁? 有得4d咁好, 我諗住26週去照4d呀, 有無好介紹呀, 我唔想d醫生咁求其呀...

大宅

VPC & 各位,

靳嘉仁醫生一、三、五係TST,二、四、六係綠陽,我頭2次由於就hubby返工時間,所以出左TST,下次會去返綠陽覆診,所以我唔sure 2間診所部機有冇差別。但4d只可即場睇,冇相俾,只有2d u/s相。

Overall 我覺得佢都幾好,由於幾多人睇佢,所以佢會好快手,但唔求奇。

大宅

ccsbaby,

hee...hee... 尋日又照左幾多次先完成呀?

everything ok 嗎? :lol:

大宅

我覺得睇政府同睇c+係2會事,睇政府好似好循例,睇完都冇乜得著,如去健康院覆診,更加唔係次次有得見醫生。

但睇c+就次次有得照u/s,可以知道bb重量,size,安心好多。

你而家19w,應該feel到bb踼喎。可能你要定定地坐低,初時有d似腸郁動,遲下會再清晰d,大力d。

首頁
23456...25

尾頁

跳至