跳至

首頁
12345...25

尾頁

別墅

Re: 有住在荃灣的媽媽嗎?

bababubble,

請問d轉醫院手續係點攪架? 我而家18w, 唔知可唔可以轉呢 因為我阿媽都話qe好dd ...

我係青衣健康院度做檢查, d姑娘都ok幾好, 唔知葛量洪個邊係咩環境呢? 我呢個星期二又會去呀

大宅

smallballck,

我睇c+醫生的經驗是,第1次佢會冇乜嘢講,到第2次去覆診時就多留d嘢講。可能好多人都會周圍試醫生,見你真係有心睇佢,咪有心機d咯! 而且真係好多人係醫生,除非你好多嘢問,否則一般都好快睇完,我都係。

醫生都話ok,你放心啦!

你去邊度做結構性u/s呀?

大宅

之前在葛量洪檢查時,睇過d video,都學左少少,但好多都唔記得 ?-( 。

我而家不時在hubby督促下 ,都有做少少。

你都要努力,相信可以令大緊肚嘅我地,身體上舒服d。

大宅

各位做左結構性u/s未?係邊度做?

我在葛量洪檢查時,要"矮"先有得去pmh做呀!姑娘話我唔係高齡,身體狀況又ok,一般都冇得做:evil: ,之後我同醫生講,話c+醫生話我bb頭上有個小水"long",要跟進睇下有冇事,醫生先寫紙我20w去照咋!

而家政府醫院真係好縮皮!

最後都順利係pmh做左,小水"long"亦消失左。

好彩唔駛pay多千幾銀係出邊做!

大宅

VPC ,

你係咪頭幾個月害喜,吸收得未係幾好?

c+醫生點講?你係tw睇邊個醫生?

別墅

aSa豬媽媽,

原來係咁, 我睇第一次c+時覺得個醫生麻麻地, 咁我睇d書話有咩唔明, 寫低先, 見到醫生先問, 咁我咪真係寫低, 見到醫生個時

別墅

仲有仲有, 唔知各位有冇入個d bb會呀? 我有去過d奶粉網頁睇過, 都唔覺有bb會d form 既 ....

大宅

大家有冇留意BK首頁廣告有呢個講座?

《擁抱BB餵哺母乳健康講座暨優質幼兒疫苗新體驗心得分享會》係bk攪架!

有興趣快d報名啦?免費架!

複式洋房

aSa豬媽媽,

我無咩點害喜啵, 我睇林凝芷呀....

大宅

VPC ,

oh...會唔會係工作壓力?或其他原因?

我而家已重左20lb啦!

我想重多10-15lb就好夠嘞!

複式洋房

aSa豬媽媽

我唔洗番工呀..淨係係home休息..但係我都係重左5磅咋, 個肚大左小小, 食野都同以前差唔多..我想飲媽媽奶粉架, 但係一飲就想嘔, d味好難飲, 所以都係一日飲一包奶咋同食雞蛋, 希望bb吸收到啦....

別墅

如果你想轉QE, 姑娘會叫你攞返自己個牌板直接去QE 登記, QE收你的話瑪嘉烈就會transfer 你d資料架la.. 你去QE登記前最好打電話問一問手續!! 基本上係無問題的.. 但你自己要走一趟吧!
asa豬媽媽 , 我而家21weeks 都重左十幾磅la, 我覺得個胎都幾大呀 ~ :lol:
VPC 最緊要個B健康.. 緊記飲奶食旦

大宅

VPC,

hee...hee... 原來我同你都咁幸福,唔使返工!
我都係有左之後先冇做,起初好唔慣,發發地"毛",而家習慣好多,enjoy 好多啦!

如果要一路番工,一路跎bb,我諗都幾辛苦。

我在pmh聽講座,營養師話孕婦奶粉好肥,不飲也罷,所以你飲fresh milk仲好啦!

總之一句,醫生都話ok就得啦!

別墅

wah, VPC , aSa豬媽媽 , 你地真係好幸褔呀, 唔使番工 ! 咁以後咪可以自己揍b囉? 實在太好啦~~~

我就唔得啦, 連住既地方都要諗...又要煩搵邊個揍b ... 唉 ...

我都覺得孕婦奶粉好難飲, d醫生俾我試過, 我真係飲唔落, 俾我掉晒...好浪費tim ...

bababubble,

唔該晒! 唔好意思, 問多你一個問題, 你係第幾week轉架?

複式洋房

smallballck,aSa豬媽媽,
其實我都好想做野架, 岩岩番左一個月新工就發現自己有左bb, 跟住咪同老細講囉, 點知佢轉頭就話我工作表現唔好啦, 你話呀, 咁點做落去啵, 咁咪自己唔做囉, 廢事影響呀b身體同埋自己情緒...唔做野就小左個人搵錢架啦...支出好大,所以我生完bb遲d就可能搵番野做啦....

別墅

smallballck 我係12weeks 既時候轉架la..

hey, 你地開始聽胎教音樂未呀? 有個網址可以全碟download 架.. 唔錯! 你地有興趣都down 返d 來聽下啦.. 等我之前仲去荷花買左碟來聽tim..

http://www.music668.com/taijiao/taijiao.htm

別墅

VPC,
唔緊要啦, 香港地d老細係咁架啦 ... 而家好好地係屋企安胎, 食多d好野, 等小b吸收多d, 健康d, 但係又唔好成日坐係屋企喎, 要散步呀, 做下孕婦體操呀咁, 雖然而家日日都要番工, 但係我有時都會發下夢, 去toilet個時見到個肚又會叫小b兩聲(當然係好細聲 ...), 個心都去左小b度lu ... 聽d生完又要番工的朋友講, 每日放左工, 都要趕番屋企, 攪得小b黎都好夜, 自己又要訓覺, 都無時間做自己野, 第時我可能都會係咁 ... 所以我諗唔使番工, 就多dd時間做自己野, 不過我知道我係無可能既...

仲有我覺得而家自己d情緒都唔係好穩定, 有時老公做左唔岩自己心水既野都會發脾氣(未有小b之前都會既...可能而家仲厲害...), 有時仲會喊 ... 雖然佢次次都'tum'番我, 但係我都好驚唔開心既情緒會影響小b, 希望自己可以控制得好d啦 ...如果唔係第時小b唔識笑, 都唔知點算...

bababubble,

唔該晒你條link~ 等我又去睇下先! 至於醫院, 我可能都係唔轉啦, 希望pmh ok 啦 ... 其實我想問下, 去qe做檢查, 係咪次次都有得照u/s 架? 如果係, 就可以save番好多睇c+醫生$$ lu ...

大宅

bababubble,

我已開始聽音樂約2星期:lol: ,我將大headphone貼在肚皮上,盡量每日聽2次,聽同一隻碟。不過我唔係聽純音樂,係聽女聲英文歌,因為我自己都好鍾意呢隻碟,歌聲好溫柔,好舒服。

但我今日睇"孕媽媽",話原來bb對男聲較有反應,所以今日又試聽第2隻碟。

你個網好正呀! 遲d都試下俾bb聽先!thx !

大宅

VPC,

算啦!你都冇做咯!

我就係quit左之後,先知道有左,度完一輪假之後,都有諗過搵工,不過又怕返新工唔適應,又怕見工時人地知有左唔請,所以都廢事搵黎攪,最後都死心lu!

大宅

各位,Sogo 21樓由今日至4月2日有bb用品展銷 :lol: ,我打算星期五去睇睇呀!

首頁
12345...25

尾頁

跳至