美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

畀面勳章

有冇好的防曬介紹??

有冇好的防曬介紹??最好唔好咁貴....唔該哂!!
仲有,我仲想問吓係咪洗完臉,搽完toner,搽完eye & face cream,最後先搽防曬呢???
thks very much!

男爵府

Re: 有冇好的防曬介紹??

orbis sunscreen on face spf34 pa++

平靚正,無油,有潤色效果,可以當base 用 ,我試過搽左唔使粉底都已經OK。大概 $100 / 35g。

yes 洗完臉,搽完toner,搽完eye & face cream,最後先搽防曬~
[img align=left]http://jsebeauty.com/sophia/owen11.jpg[/img]

伯爵府

SOFINA

大宅

Sofina

複式洋房

防晒隔離乳SPF 20/PA+

形態

清爽的白色乳液,不含礦身油及香料

功能

-同時具備防晒、隔離、保護三重效果。

-防晒係數SPF 20/PA+ ,是長時間曝晒陽光下工作者的最佳選擇

-可防止UVA的傷害並預防光老化 ( photoaging )的產生

-不含化學性紫外線吸收劑,特別適合對化學防晒劑敏感者使用

-不含潤色劑的防護乳,適合不經常使用粉底者另一個選擇

-易吸收、堆勻 ; 乾爽不油膩,小巧方便

-專for 亞洲人改善黃皮膚

-作用溫和,即使眼部同圍亦適用

主要成份

-二氧化鈦TiO2

-含甘菊 ( Chamomile ) 、蘆薈 ( Aloe )、七葉樹果實 ( Horse Chestunt )等植物性萃取液

讓肌膚於日晒時,避免水份過度流失,並舒緩晒傷後的肌膚

-天然維生素E ,具抗氧化的作用,高效保濕,維持皮膚的健康

我自己就用喱個..打字打到我..@.@
我用咁多個喱個真係透氣..仲可以當base咁用..因為有少少粉底
email / msn [email protected]

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

SOFINA& CHANEL
該用戶已被刪除

別墅

真係幾好用...

miffy_sophie 寫道:
orbis sunscreen on face spf34 pa++

平靚正,無油,有潤色效果,可以當base 用 ,我試過搽左唔使粉底都已經OK。大概 $100 / 35g。

yes 洗完臉,搽完toner,搽完eye & face cream,最後先搽防曬~

複式洋房

appleyuen 寫道:
SOFINA& CHANEL

大宅

Orbis

侯爵府

畀面勳章

咁多位,唔該哂!!!!

別墅

miffy_sophie ,

where can i find orbis??

where is it come from??

many thx...
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;53/st/20040521/n/Chloe/k/023c/age.png

複式洋房

一定係sofina, 我好易出油脂粒,用o左好多隻,只係佢無出咋

珊瑚宮

好媽媽勳章

sofina very good

男爵府

it is made of japan.

地址:
銅鑼灣時代廣場407-408號舖
銅鑼灣怡東商場東角Laforet地下G01號舖
尖沙咀海港城港威商場3233號舖
紅磡黃埔花園第11期聚寶坊地下G12號舖
旺角朗豪坊2樓第1期216號舖
沙田新城市廣場第1期216號舖
屯門廣場第1期1177-1178號舖

swan_lau 寫道:
miffy_sophie ,

where can i find orbis??

where is it come from??

many thx...
[img align=left]http://jsebeauty.com/sophia/owen11.jpg[/img]

男爵府

用開sofina spf 50,因為勁多雀斑,唔用spf 50唔得,好爽,正,見你話orbis咁正,又咁抵,可以去see see喎,我全年都要用防曬架~

男爵府

畀面勳章

hi,

i'm having the laser treatment for my 雀斑, my skin doctor remind me the based with sunblock is not stronger enough ga, he said should use the actual sunblock, so i also use sofina spf24 then apply orbis UV CUT spf34++, then my face look really good without any face powder.....

venusma 寫道:
用開sofina spf 50,因為勁多雀斑,唔用spf 50唔得,好爽,正,見你話orbis咁正,又咁抵,可以去see see喎,我全年都要用防曬架~ [quote]

[/quote]

男爵府

venusma,

我都有用sofina 架,不過我係用 rise 個隻,perfect uv spf 50+ 我買左有少少粉色個隻,我都係全年都要用防曬架,之後仲要搽埋防曬粉底添,務求做到滴水不漏 ,就算唔出街都要搽。

男爵府

畀面勳章

miffy_sophie,

我都係用sofina rise, spf50+ lup ng lup ga? 防曬粉底 which brand you are using? tks

venusma,

我都有用sofina 架,不過我係用 rise 個隻,perfect uv spf 50+ 我買左有少少粉色個隻,我都係全年都要用防曬架,之後仲要搽埋防曬粉底添,務求做到滴水不漏 ,就算唔出街都要搽。

複式洋房

HI, 如果眼部防曬, 你們用跟面部一樣的防曬, 定另外買開for眼用 ? 如果只用防曬, 洗面需唔需要用卸妝油 ?

首頁

尾頁

跳至