興趣嗜好

跳至

首頁
12345...7

尾頁

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我自己好鐘意台灣的繪本, 所以每次去台灣都會托好多書返黎香港... 因為近日發現原來好多JM都鐘意台灣繪本, 希望開這個帖同大家一齊交流一下..

金石堂香港OK到店訂購流程
選貨 → 加入購物車 → 按右下藍色BUTTON"香港門市到店 Circle K" → 揀選COUPON (如有) → 揀選取貨OK → SUBMIT → PAYPAL/CREDIT CARD 付款 → 出貨 → 等EMAIL/SMS 通知取件

流程參考
http://www.kingstone.com.tw/event/20130430hkok/20130430hkok.asp?actid=serviceQA#two

金石堂以中午12點計, 如果中午12點前下訂單, 就會即日發貨, 大約4-5日後就可以去你指定既OK店取. 如果你所訂購既書本無貨, 佢會調貨, 大約7-14日, 如果14日後都調貨唔成功, 無貨果本書就會取消, 而配到貨既書本就會出貨送黎香港..

香港OK 到店取貨係以本數計的, 運算表如下.
http://www.kingstone.com.tw/qna/qa_manual_hk_shipfee.asp

簡單D 黎講, 如果你本本都又大又厚.. 又係精裝版... 訂越多就越抵~~

同埋避免訂. 1套幾本果款... 因為都係以本計... 如果以一套6本咁計.. 佢會計6本書..咁就好唔抵.. 而且我試過訂科學繪本.. (1套6本).. 佢話個盒太長.. OK 唔肯收~ 最後出左貨都要退回... 攪左幾日先收到貨呀~~
仲有, 佢有上限.. TWD$3000... 如果過左.. TWD$3000.. 仲有分ORDER.

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:訂購台灣繪本

書係用這樣的相運來的..

珍珠宮

希望大家可以交流一下, 自己小朋友喜愛既繪本...

大宅

sweeticandy    發表於 13-10-25 11:23

小青蛙部屋(ken媽)

珍珠宮

我先黎分享...

『前面還有什麼車』

作者:哲也
繪者:劉貞秀
出版社:小魯
出版日:2013/7/1
ISBN:9789862112762
語言:中文繁體
適讀年齡:7~8歲適讀

這本書係我近期最喜歡的一本. 紀錄著一個父親與小朋友在塞車時既互動, 啟發小朋友天馬行空既想法~

GhibliBB    發表於 13-11-26 15:25

珍珠宮

綠繪本 - 『乾淨的能源-太陽、風和水』

這本書可以令我們反思一下, 除了煤, 天然氣, 核外, 我們也可以開發一些再生能源..

作者:朴基永
譯者:陳麗如
繪者:趙友英
出版社:上人
出版日:2012/1/10
ISBN:9789862122020
適讀年齡:4~6歲適讀

珍珠宮

『跟著動物醫生過一天 』

我女好喜歡的一本書, 我們可以跟住泰倫斯醫生在動物醫院過一天~~

作者:雪倫.任塔
譯者:侯秋玲
繪者:許書寧
出版社:小魯
出版日:2012/10/1
ISBN:9789862113295
適讀年齡:7~8歲適讀

大宅

我也分享一下, 這套書是從台灣買回來, 囝囝很喜歡

『小恐龍繪本 』

作者:Manisa Palakawong
繪者:Ratimai Hongwisuthiku
l出版社:人類文化
出版日:2012/10/24
ISBN:9789864136858
適讀年齡:0~3歲適讀

我不懂加圖

Love_BB123  可以pm 我嗎?  發表於 14-4-9 14:26
臭豬bma  呢套我7月都係台灣帶左返黎,阿仔好鍾意  發表於 13-10-30 17:19
sweeticandy  圖.. 我係.. 金石堂搵個張圖.. 拎COPY 條LINK 放係.BK..  發表於 13-10-25 14:01
sweeticandy    發表於 13-10-25 14:01
小青蛙部屋(ken媽)

大宅

另外『球球看世界 』的一系列套書也很不錯的

http://www.kimy.com.tw/project/200211/Cho-Cho/12book.asp

GhibliBB    發表於 13-11-26 15:24
sweeticandy    發表於 13-10-25 14:01
小青蛙部屋(ken媽)

珍珠宮

『小小火車變變變 』

呢本書, 我女都係好鐘意... 去到後期.. 佢要求買晒一套6本...

作者:鈴木守
譯者:王蘊潔
繪者:鈴木守
出版社:天下雜誌
出版日:2012/6/21
ISBN:9789862415405
適讀年齡:0~3歲適讀

大宅

回覆 sweeticandy 的帖子

加埋運費平唔平呀? 其實南亞都可以代訂, 同埋有好多TW書...

Chirley    發表於 14-4-28 16:18

珍珠宮

sobmama 發表於 13-10-25 14:59

加埋運費平唔平呀? 其實南亞都可以代訂, 同埋有好多TW書... ...

我今個星期頭既.order.. 如果訂得多.. 運費.平均$16/本..

南亞我都有訂過呀... 入左會..
不過唔夠自己係公司上網睇.. 一路睇一路入.cart 咁開心..

珍珠宮

sobmama 發表於 13-10-25 14:59

加埋運費平唔平呀? 其實南亞都可以代訂, 同埋有好多TW書... ...

其實.. 香港除左南亞,

景行 (火炭), 讀書人(九龍灣).. 同埋城邦 (灣仔)

都有好多台灣書..

Chirley    發表於 14-4-28 16:18
sobmama  oh, thanks for yr info... 等我得閒去行下先 :)  發表於 13-10-25 15:08

大宅

謝謝分享

大宅

回覆:台灣繪本訂購及書本分享

網內價錢是港幣定台幣?

珍珠宮

cwssea 發表於 13-10-27 08:16
網內價錢是港幣定台幣?
台幣~

男爵府

謝謝分享...很有用....

:))

大宅

小小火車系列 My 3-aged son love it.

複式洋房

受到警告
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

珍珠宮

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

首頁
12345...7

尾頁

跳至