母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 06奶媽第3回~~yeah

有d茶餐廳會有利賓納, 好味!
acpurples 寫道:
早晨啦各位....

係呀,雖然而家大多數都係帶飯返工,但係間唔中都會出去食下野架麻,都只係會飲檸水咋,好立克同阿華田都含有麥芽成份,所以都唔會叫。

大宅

果然係病完好番晒,teresa 本色又再重現....

teresa1208 寫道:
我成日本住""食得是福""

大宅

yan&longma 寫道:

或者0賓都好好味!!

大宅

恭喜晒成~~~~

bb快d有得食奶奶~~^^
HELLO>>>
多謝各位既祝福 .
托大家既福...
小女子好番LU...
而bb亦冇再呵嘔(要細聲D, BB正一小氣B :tongue: :tongue: ).
不過D奶量就好似小左...

但我未敢俾BB食奶

可惡呀!!憎死bk!!!!

大宅

好媽媽勳章

[quote]
yan&longma 寫道:

或者0賓都好好味!! [/quote]

好番食咩都正都好味 ,(大細都咁話)
~~ pet : chili ~~★2寶 blog★

大宅

重有一個好消息:
bb今晚可以 奶奶

大宅

果然係病完好番晒,teresa 本色又再重現....

[quote]
我成日本住""食得是福""
[/quote]

大宅

重有一個好消息:
bb今晚可以 奶奶

大宅

oh no! 我仲成日飲阿華田添
但係我同事睇開中醫講, 佢話女性唔好飲咁多檸檬野, 對子宮唔好, 搞到我陀bb嗰陣連最鍾意飲既凍檸茶都戒埋, 而家都唔敢飲:-(
早晨啦各位....

係呀,雖然而家大多數都係帶飯返工,但係間唔中都會出去食下野架麻,都只係會飲檸水咋,好立克同阿華田都含有麥芽成份,所以都唔會叫。

大宅

檸檬唔好嗎?

我呀媽陀我個時係狂飲,我由細到大都好鍾意架..

e家都係狂飲:p.........
可惡呀!!憎死bk!!!!

大宅

吓.... 唔好嚇我呀, 我睇完真係有d 心寒, 最近餐餐都飲 , 我最近真係小左, 平時全日有13安, 但禽日得9安呀, 唔怪得日日食木瓜&通草奶都冇增反而小啦, 我禽日重半夜再泵tim, 其實我12:30算唔算半夜 , 不過得1安 :-(
pigletchan 寫道:
我聽過話飲華田or好立克會回奶, ?-( 所以唔敢飲, 多數飲檸水or淡檸茶.

[quote]
pangchaimami 寫道:
我就飲熱檸水 or 熱華田, 不過有時都偷飲奶茶 or 檸茶
[/quote]

大宅

忽然咁唸,
如果有一日相認...
係唔係應該一人一杯利賓納相認 呢

PS...我岩岩飲完一大杯利賓納

伯爵府

忽然咁唸,
如果有一日相認...
係唔係應該一人一杯利賓納相認 呢

PS...我岩岩飲完一大杯利賓納

一人一B一杯利賓納

大宅

好唔開心呀, 剛剛泵完得3安, 平時有5安架 :-( :-( :-(

大宅

好唔開心呀, 剛剛泵完得3安, 平時有5安架 :-( :-( :-(

keep relax... :-P & try again later
don't 唔開心
Don't worry Be Happy...

Or maybe before "M"?????

大宅

嘩, 冇入黎日幾, 就去到第七版, 點追呀?
我今日好失落. 因為我今朝同個女去做致敏原測試, 佢對好多野都敏感, 塵蟎, 牛奶, 雞蛋係例牌, 估都估唔到佢對豬肉同大豆敏感, 枉我呢兩個星期仲只係食豬肉, 通草豆漿都唔可以再飲.. 最慘既係, 佢對貓毛敏感. 我要快d搵人收養對貓 :-( :-(
哎, 多左咁多清潔功夫做, 我原本諗住請鐘點, 請極都請唔到. 唔通真係要請個賓賓或印印?? 我其實一路都覺得好工人可遇不可求... 好煩...

teresa,
恭喜晒, 好番就安樂晒, 阿b又有媽媽奶食!
兒女是耶和華所賜的產業;所懷的胎是他所給的賞賜。詩 127:3教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。箴 22:6

大宅

好媽媽勳章

Ballballmami 寫道:
嘩, 冇入黎日幾, 就去到第七版, 點追呀?
我今日好失落. 因為我今朝同個女去做致敏原測試, 佢對好多野都敏感, 塵蟎, 牛奶, 雞蛋係例牌, 估都估唔到佢對豬肉同大豆敏感, 枉我呢兩個星期仲只係食豬肉, 通草豆漿都唔可以再飲.. 最慘既係, 佢對貓毛敏感. 我要快d搵人收養對貓 :-( :-(
哎, 多左咁多清潔功夫做, 我原本諗住請鐘點, 請極都請唔到. 唔通真係要請個賓賓或印印?? 我其實一路都覺得好工人可遇不可求... 好煩...

teresa,
恭喜晒, 好番就安樂晒, 阿b又有媽媽奶食!

你對貓要送比人呀,咪好唔開心囉,不過b女健康緊要都無法啦,現在早d知都好,可以做多d預防功夫,至於工人就見人見智啦,我個工人日日對住就好d,(哈哈,我惡掛 )你想請工人後出返來做定繼續做全職媽咪呢?
~~ pet : chili ~~★2寶 blog★

大宅

容媽媽 寫道:
你對貓要送比人呀,咪好唔開心囉,不過b女健康緊要都無法啦,現在早d知都好,可以做多d預防功夫,至於工人就見人見智啦,我個工人日日對住就好d,(哈哈,我惡掛 )你想請工人後出返來做定繼續做全職媽咪呢?

唉, 要俾人都冇辨法, 只怕冇人肯要, 唔知點算
我就應該唔會做野住, 因為始終想自己睇住個女. 但係請鐘點同請工人差唔多價錢.. 鐘點又請極都請唔到... 但係屋企又細...好煩 :-(
兒女是耶和華所賜的產業;所懷的胎是他所給的賞賜。詩 127:3教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。箴 22:6

大宅

Ballballmami,
你去邊度做致敏原測試架? 幾錢架? 我屋企都有對貓貓, 老公同奶奶點都唔肯放返佢地入屋, 依家佢地困左係露台, 變左籠屋戶, 好陰功. :-( :-( 佢地話要等bb再大d先肯分段放佢地入黎. :cry:

我依家用緊奶杯儲奶, 存貨唔係好多架咋. 睇落好似塞滿個冰箱咁. 其實只係假象. 我都試過因為過期而倒奶. 大約4oz 已經肉尺死. 如果好似你地咁倒咁多奶, 我真係要心理輔導.

teresa1208
恭喜哂

想問下各位, 你地有冇比bb食奶咀架? 依家bb開始食衫袖, 同埋夜晚扭計. 奶奶話比bb食奶咀, 我就好掙扎, 唔知bb食奶咀會唔會影響食人奶呢? 可唔可以比d意見呀.

大宅

我唔知真唔真,不過係聽過人咁講 ?-(

另外, 12點半都ok啦.唔夠瞓,仲唔好, 人又攰,

吓.... 唔好嚇我呀, 我睇完真係有d 心寒, 最近餐餐都飲 , 我最近真係小左, 平時全日有13安, 但禽日得9安呀, 唔怪得日日食木瓜&通草奶都冇增反而小啦, 我禽日重半夜再泵tim, 其實我12:30算唔算半夜 , 不過得1安 :-(

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊