夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

之前post讲过,请各位姐妹不要介意我写简体字。十四年前,我才二十出头就由家乡,中国最繁华的城市跟他来咗香港,当時他三十几岁,己离过两次婚,咩都無,还带着个儿子。我不顾一切的要跟他。
然後我們结了婚,有两个孩子,一個五岁,一个十二岁,这些年我打理家庭之余,还扑心扑命地帮他打理生意,如今,算是住毫宅,揸靓車。但他却把我赶出公司,自己亦都搬走咗,还请律師申請离婚。
其實,这些年里,我們离离合合了两次,每一次都是,怨我,怪我,然後就不停的出去玩女人,试过翻哒前妻,不止一次地搞公司员工,试过出差带咗公司的员工入房,俾人告上差馆话强奸,要其他同行的员工去作证。
上几个月开始又来料,不停搵我的不是,然後,不让我再去公司,自己搬走咗,临走前,大家都好不舍,都哭了。他答應我会俾心机做嘢,摆仔囡在第一位,不会犯同样的错了。

minlok    發表於 13-10-18 11:36

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

但你還信他會改嗎? 他的男女關係咁過份...

洋房

回覆:一段婚姻换来要看精神科

就这样每个星期他都回来,像回到家一样,有時还过埋夜,可能,我仲对他有期望,自已试着去约朋友,行衔,运动,一切原本还好!我也盡量不去找他!
点知,上个星期的一晚,個仔有的事,我打给他,九点几话晚点覆我,之后就一路吾听电话,我一路发晒癫咁搵佢,终于,两点几打返来,是个女人,背後有佢玩的好开心打声。
第日,我打给佢,闹佢,叫他以後离我們远点,点知,他就开始少咗来,仔囡揾佢,佢就话我吾俾佢来,最终,我又屈服。
现在,佢摆明同我讲,佢就係要出去玩,叫我吾好理佢。

男爵府

一子錯滿盤皆落索
離過2次婚你都有勇氣嫁..真系盲目

既然申請左離婚,吾好去計較佢點對你
反而要勇敢,冷靜地去處理資產,爭取自己同D仔女得到最大既利益保障
然後展開新既生活

過去由佢過去...呢個男人晤值得你去記住佢繼續纏累自己既心

放下仇恨等於放過自己..開心過將來美好的人生吧

卑D時間自己.晤好急..慢慢來.

今天再大的事,到了明天就是小事,
今年再大的事,到了明年就是故事。
不需要太計較、太在意,一切都會過去。

大宅

都講到咁白,你仲唔走,咁就無人幫到你。

從前你倆為什麼執手起誓
難捱的關口請你記住原委
努力保衛

男爵府

引用:就这样每个星期他都回来,像回到家一样,有

原帖由 PINPINYO 於 13-10-17 發表
就这样每个星期他都回来,像回到家一样,有時还过埋夜,可能,我仲对他有期望,自已试着去约朋友,行衔,运 ...
自強自立吧

世界上有許多事情必須做,但你不一定喜歡做,這就是責任的涵義<<馬克思>>

洋房

写到这里,我知大家都会闹佢衰人,佢再衰的都有,我亦都知,但係,问题係我真係仲係好爱佢,放唔低!隔日,就缠住,想佢来,佢每次来都会发生关系,我甚至,白痴地提出当大家係sex paner. 但佢咁要求係,佢係出地一样会有,我要接受。
我表面应承咗,惊不答應佢就吾再来陪我,呃自己至少我的身體仲吸引到佢!
但这个星期以來,我知我的情緒开始出问题了,吾想起身,但又训吾到,吾想理的仔囡,吾想出衔,吾想讲嘢!甚至想过死!我知道自己出咗问题,揾过好多姐妹讲的办法,都吾得。最终,约咗明天睇精神科,今天冇位。当姑娘话要明天先有睇的時候,我甚至觉得我过吾到今天。所以,今日希望在这里有人可以陪下我,明天的医生帮到我

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 PINPINYO 的帖子

我想你現在只有放棄呢段感情, 他不值得你繼續投放..
學會放開應該會好d, 我明白說的容易,做的難..
但如果你再屈服,就永遠在這圈圈,循環不息.
加油!

洋房

前一段時間仲有精力去倾财产的问题,现在尚算合理,但喱几日完全晕晒,佢讲咩我都无力反对!

洋房

回覆:rose1984 的帖子

前段日子,尚算清醒,财产的问题己谈,但现在我又好纠结,有時想佢生意失败,有报应,但如果佢衰咗,我地亦冇好处,我每個月有一大笔赡养费,因為佢要帮我供楼。但如果,佢好,佢就春风得意,风流快活,到時我实呕血。
你們讲的对,我的问题,源于当初的任性和盲目,但吾错都错咗,我仲要一直错落去,我简直是一种病态,所以,睇医生是唯一可以做的,但我好怕医生都帮吾到我

男爵府

PINPINYO 發表於 13-10-17 16:58
写到这里,我知大家都会闹佢衰人,佢再衰的都有,我亦都知,但係,问题係我真係仲係好爱佢,放唔低!隔日, ...

你c6好明顯睇死你無左佢晤得先一而再再而三背叛你
你既感情對佢來講一d都晤值錢,呢d系你造成既.
卑賤既愛令人輕視

你覺得你好愛佢,倒不如話你太依賴佢,你恐懼失去熟悉感所帶來的恐懼同陌生
但呢d並晤系想象中甘難面對..好多人都會經歷

路系自己決定點行,睇精神科,情感諮詢,jm意見咩都好,你晤願意做個有質素既決定
邊個都幫你晤到

你系你父母既寶貝,系呢個世界系有價值..你應該得到更好的.呢件垃圾由佢自生自滅拉,等佢同類去接收
為著愛你既人努力..唸下你對寶貝仔女.晤好輕易就自殺..佢晤會因為甘而改變

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

引用:前一段時間仲有精力去倾财产的问题,现在尚

原帖由 PINPINYO 於 13-10-17 發表
前一段時間仲有精力去倾财产的问题,现在尚算合理,但喱几日完全晕晒,佢讲咩我都无力反对!

...
你首先要照顧自己。明白愛一個人係會好難放手。呢個男人值唔值得??祗有你自己知。我地可以陪你。但最終條路都係要你自己選擇。

依家你好好休息一下。到明天睇左醫生先。唔好諗咁多喇。加油呀!!

唔好用自己既諗法,夾硬套落人地身上囉~ 唔該!!!!

珍珠宮

好媽媽勳章

你要領悟看懂!
每一個人\'人生\'不是為別人以活.
而是自己去定。

無錢男人都可以玩到女人,更何況有d錢。

覺得可容忍咪隻眼開隻眼閉。
但接受不了!就要學懂放下,
早走早著,遲走訓唔著

洋房

多谢各位的回覆,道理我都明白,我也曾經用相同道理去劝讲别人的那個。
他不值得我爱,不配拥有幸福家庭,我亦都知,我亦想盡快摆脱这种纠缠,但当我想到自己完完全全失去他的时候,就好怕,好不舍,变得不想去放手。
不知点解,可能因為仲纠缠更,情緒变化好大,白天答應自己、朋友吾好再搵佢,夜晚又忍吾住发癫咁打俾佢!

瑪瑙宮

忘記他, 同囝囡重新開始過新生活, 您自己由您自己主宰呀, 佢簡直垃圾一件, 唔好再同佢有 SEX, 萬一有左點算.

唔好諗咁多了, 休息同睇左醫生先, take care.

男爵府

PINPINYO 發表於 13-10-17 17:38
多谢各位的回覆,道理我都明白,我也曾經用相同道理去劝讲别人的那個。
他不值得我爱,不配拥有幸福 ...

自己甘難控制既話,叫d朋友/親人呢段時期夜晚輪流陪下你
當自己戒毒甘..初時一定系痛,但好短暫,好快過

晤使怕!堅強d

複式洋房

回覆 PINPINYO 的帖子

專注係對囝囡到好過啦,而家為自己諗為對囝囡諗,做女人好難改變到男人,有時候係你迫自己心魔總找借口比自己,到咗呢個地步仲唔放氣唔放手還有什麼好做。明天睇完醫生好好聽醫生話。堅強!加油!努力!支持你!

洋房

用戒毒来形容真係好啱,现在我就像吊正瘾咁,怕人阻住我食,仲特意吾俾妈妈来,嫌她烦!

rose1984  甘幫晤到你d咩,一定要靠自己  發表於 13-10-17 18:01

珍珠宮

你現在只是欠一種東西,就是【勇氣】!愛情從來是感性的,理性的道理大家都懂,但能否做到又是另一回事。

你現在可以做的,是拿出你的勇氣去離開這個衰男人,你不是放不低,而是不敢放低,你怕放手後你會崩潰,但其實現在你握緊不放手,繼續糾纏下去,就等於慢性折磨,你最後同樣會崩潰。

當自己想放棄生命時,請想想辛苦把你養大的父母,再想想你辛苦養大的子女,最後問問自己,你還是想墜落下去嗎?

洋房

回覆:PINPINYO 的帖子

替你可憐。。。。

首頁

尾頁

跳至