婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

子爵府

..............................

男爵府

回覆:tintinlam 的帖子

比我會直接話我老豆 唔好話幫理不幫親

子爵府

yatmanchris 發表於 13-10-4 14:14
比我會直接話我老豆 唔好話幫理不幫親
唉, 我有話我老豆, 你估佢點做. 佢直接CUT我線啊.....

ELINGLING  我都有個咁樣的老豆  發表於 13-10-4 16:21

男爵府

回覆:tintinlam 的帖子

哈哈 你老豆真係好火爆wo 同我老豆有得fight! 好彩我細佬仲未結婚
咁就不如佢每次打黎同你投訴 你都同佢講同一番話啦 咁佢可能慢慢會戒甩呢d行為

子爵府

yatmanchris 發表於 13-10-4 14:24
哈哈 你老豆真係好火爆wo 同我老豆有得fight! 好彩我細佬仲未結婚
咁就不如佢每次打黎同你投訴 你 ...
佢難頂就係我次次都係同講個新抱OK既啦, 佢次次都CUT我線, 要我次次答佢:係! 到你答:係. 佢又要我去罵我細佬同弟媳. 咁我話, 叫佢地搬啦, 佢又唔肯, 話人不孝. 頂!!!!

大宅

有你呢個咁明事理既姑9,你弟婦好好運~

無辦法,
老人家成日要人就佢....
唯有大家都唔好理佢,佢自然無觀眾就唔再咁多聲氣。
佢叫你話弟婦既,你咪話我罵唔出,因為我無覺得唔岩~

子爵府

ling_hk 發表於 13-10-4 17:34
有你呢個咁明事理既姑9,你弟婦好好運~

無辦法,
唉!!! 自己老豆, 自己知咩事, 我弟媳單純又怕事, 細佬又習慣老豆既方式. 講真我唔幫佢, 我驚佢會屈到出事, 特別佢而家有左. 我真係唔明我老豆, 男人成日黑口黑面真係好煩. 有時見個弟媳放假都寧願出街行就火都來, 都唔明點解佢唔可以體諒下大肚婆, 黑少一陣得唔得.

大宅

tintinlam 發表於 13-10-4 22:12
唉!!! 自己老豆, 自己知咩事, 我弟媳單純又怕事, 細佬又習慣老豆既方式. 講真我唔幫佢, 我驚佢會屈到出事, ...
好高興見到有咁樣既姑9~其實老人家就好難改架喇...可以的話就幫多D弟婦啦~
佢鍾意黑面,就由得佢黑面~大家當睇佢唔到~
黑面唔代表有道理架嘛~
我自己本身都係,唔鍾意理人地點講點諗,你唔鍾意我就算,我又唔駛討好你...
可以既就同弟婦輔導下,佢知道有人會幫佢,一定好好多(果個仲要唔係自己老公而係姑9 WOR~)
比著我如果我姑9/姑仔支持, 我已經心情一定好D~

大宅

引用:唔係我62,+係我阿爸,+成日都報訴個新抱.++

原帖由 tintinlam 於 13-10-04 發表
唔係我62, 係我阿爸, 成日都報訴個新抱. 明明自己成日口黑面黑, 又話新抱見到佢唔叫佢, 大佬, 人地叫你, ...
同我99 一樣!!

首頁

尾頁

跳至