跳至

首頁

尾頁

男爵府

親子王國15週年勳章

呢兩間學校, 整體例如校內環境衛生, 老師, 教學課程, 保安等, 邊間好啲呢?

和邊間收生機會高啲呢?

希望得到其他媽媽意見, 謝謝~~

男爵府

如果你應付貴d的學費, 又諗住直上k, sunkids好d
但只諗住讀一年再轉其它學校, 二間分別唔大, N主要學自理
SUNKIDS都幾難入, 雅麗斯學位多D
最好二間都報, 大包圍

男爵府

回覆:Sunkids vs 雅麗斯 N班

男爵府

親子王國15週年勳章

回覆 kwan_0128 的帖子

多謝妳既意見 :D

見Sunkids有外藉老師教英文, 學費係貴但因此又資源充足
雅麗斯係英文幼稚園, 亦有英文教學, 學費較平, 冇咁吃力
所以想睇吓邊間好
其實明白自己冇得揀, 只係睇邊間學校揀我小朋友
如果幸運地被取錄, 到時自己或想小朋友讀完其中呢兩間學校既N班, 日後轉其他學校上K1
若小朋友讀得開心, 就會維持不變, 原校上K1

大宅

sunkids學费貴係因為佢係私校,
雅麗斯係津校,
所以兩者教學上有很大分別,
之前好似有講SunKids就算收了讀N,
學校都有機會唔留位學生升K,要視乎學生
係N班時表現

男爵府

親子王國15週年勳章

回覆 redtea9999 的帖子

謝謝妳〜升班也要一步一驚心

大宅

回覆:Sunkids vs 雅麗斯 N班

樓主,請問你Sunkids收到interview未呀??

男爵府

親子王國15週年勳章

回覆 VIKAZ 的帖子

收到了

民房

上年兩間都收左我小朋友(細b所以都係收下午), 我自己揀左sunkids,
其實好睇家長個人及日後小學去向, 因為我一心想小朋友在幼稚園時打好語言基礎(英/普)! 另如升直資小學會多dd優勢!
其實如只讀一年我覺得兩間都ok, 分別在sunkids一班有一外籍老師長註,多點時間接觸英文.

男爵府

親子王國15週年勳章

回覆 11Bg 的帖子

我姨甥仔讀緊SunKids N班, 返左個幾月, 人仔細細已經識得望住1至20, 讀出One到Twenty, 所以我亦認同Sunkids係畀到小朋友一個學英, 普語言既好地方

而地點, 雅麗斯就較方便, 可以步行過去, 但都要行15-20分鐘

首頁

尾頁

跳至