夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

民房

相愛但分開

兩個人真心相愛, 唔最後都被迫唔可以一斉,
我一直以為兩人真心相愛, 咩困難都可捱過,
但事實最後都選擇唔令年老既父母傷心, 將我放棄.
我好辛苦, 如果佢係花心, 出面有女人, 我知我會好快忘記佢, 但而家咁樣分開, 我點都係放唔開.

有冇人都有啲好無奈既愛情經歷可以分享? 相愛但分開, 係好苦既苦戀.

禁止訪問

Re: 相愛但分開

民房

唔係, 佢父母未見過我, 亦都唔知我既存在.
我哋開始咗兩年, 因為某啲原因, 佢要同另外一個人結婚,
聽落好痴線, 我到而家我仍然覺得好荒謬, 前後五年喇.....

水晶宮

lisask 寫道:
唔係, 佢父母未見過我, 亦都唔知我既存在.
我哋開始咗兩年, 因為某啲原因, 佢要同另外一個人結婚,
聽落好痴線, 我到而家我仍然覺得好荒謬, 前後五年喇.....

我覺得個男人自編自導, 呃你多d 囉!

天空之城, 快樂之地

別墅

唔好咁傻啦,我老公個老豆夠唔鍾意我啦即係我62夠反對我同我老公行,最係咪同我結婚,個男人根本就唔係鐘意,希望你清醒下,
你同佢行左5年,你都未見過佢父母,你就知根本係阿二,佢其實唔只你一個女人
呢個係事實係好殘酷,但係唔好向前望,.你當無識過呢個男人,希望在明天

民房

我冇同人講過, 因為連我自己都覺得冇人會信, 我唔係天真既人, 我想同人傾, 但又唔知邊個講, 我唔敢將啲細節寫出黎, 驚比啲識我同佢既人知道, 我只係想聽吓有冇其他人有啲好無奈既關係, 分享吓感受

別墅

千奇唔好再搵呢個賤男人,如果你再搵佢,就變左你係賤女人,破壞人地既卅家庭

別墅

如果你咁驚人知,又何苦向到呻呢,同埋呢板係夫婦情感,又唔係第三者樂園,你好似post錯左呢度
如果你無再同個臭男人一齊,我會祝賀你,
如果心思思想同佢再向埋一齊,,,,希望你係回頭是岸,唔好再浪費青春,因為做人第三者預左有報應

民房

sorry, 其實我都知應該點做, anyway 多謝你回應

複式洋房

前後5年都唔帶你見父母, 佢對你有幾多誠意, 你都應該一早feel 到啦, 而且佢有幾多講真話, 你識o左佢咁多年, 你自己無懷疑過?

民房

其實我覺得佢有苦衷又好,係呃你都好都過去左啦~~~人係應該要向前看嫁ma~正所謂明天會更好呀~~努力去行出一步,會有好多幸福等緊你呀 :mrgreen:

民房

其實我到而家都係100%信佢, 如果有人同我講, 我都會話佢蠢
但三年前係我唔應承同佢結婚, 因為當時發生咗啲事佢要決定, 我未見過佢父母係因為佢父母唔係住喺香港. 佢唔係香港人.

民房

我都知應該要放手, 但我知我一放手, 就即係代表永遠冇咗佢, 一諗到呢度我個心就抽住痛.

民房

但係你諗下~~佢都結左婚,如果你唔放手就會令到3個人都痛苦,你真係要試下向前看,女人係要學識把握自己既幸福,放手吧~~當你個心可以為第2個人放開,你就會覺得依家既自己係浪費緊時間嫁啦~~加油呀

別墅

希望你唔好自己再固執,聽下我地講咩野,如果你係咁邊個都拉唔番你起身,,,旁觀者清.............
我話你知,係你就係你,唔係你就算做咩都改變唔到,既然係咁就唔好向前望同埋要甘心接受.可能你聽左呢段野會順氣\
同埋我話你知,我自己都同過外國人拍過拖,佢地都係人一個,都會講大話既

別墅

[quote]
lisask 寫道:
我都知應該要放手, 但我知我一放手, 就即係代表永遠冇咗佢, 一諗到呢度我個心就抽住痛.

[/q咁係都要中個頭埋去

別墅

你又無念過佢太太好可憐
做人要0(將心比己,如果件事掉轉係你你會點

民房

我知, 我知佢太太係無辜, 我都接受唔到自己係第三者, 我同佢一斉在先, 而佢太太係佢父母安排下先結婚, 可以話係冇感情, 佢都生活得好唔開心

民房

有時我又覺得, 只係我哋三年前一個錯誤決定而導至而家咁, 雖然遲, 但係唔代表要一直咁錯落去.

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至