自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

鑲粒鑽石介指千八元,合理嗎

問過兩間, 都係18k, 一間計完報3千, 即走, 另一間就話一卡以下都係依個價, 但1800我仲覺得幾貴, 早知買現成好過

伯爵府

Re: 鑲粒鑽石介指千八元,合理嗎

我上年金價最貴的時候鑲一隻50份介子, 普通款, 手工連18K金錢, $9XX.

會唔會選的款特別&比較重, 所以手工&18K金錢都較貴.

侯爵府

岩岩問過我做老豆, 佢係行家, 我未講你個價錢比佢聽, 佢已經話千幾蚊,手工加18k簡單款 , 貴嘅會收3千tim. 佢話你搵舖頭鑲, 呢個價錢差唔多, 除非你識相熟師父, 一千蚊樓下就攪掂.
JOYCENGYW 果個價錢就合理, 你問下佢係邊度鑲.
Jimsalad 寫道:
問過兩間, 都係18k, 一間計完報3千, 即走, 另一間就話一卡以下都係依個價, 但1800我仲覺得幾貴, 早知買現成好過

伯爵府

好合理嫁, 因為我粒石係老細送的, 如果我比老細幫我鑲埋, JUST 金料都要$600-700, 但我比金行鑲都係$9XX, 又可以自己選款, 所以我都係比金行鑲.

荃灣六福, 同SALES熟, 所以都收得好合理.

大宅

千八蚊o個間係tsl, 好似無價講o甘, 我唔識個sales, 佢話基本上最basic o既款無論3爪, 4爪, or8爪都係一樣錢, 但唔可以自行提供款式

我都預左要千零蚊, 但九百幾同千八係一個double喎

我對呢一科好無知, 好驚比人搵苯, 老公仲嚇我話因住連粒石都比人換埋..

子爵府

好媽媽勳章

可以要求睇住佢鑲介指
請大家留意, 曾經有人係facebook開左我係bk個名既 a/c (Nopan Ma), 當然人人都可以叫nopan, 但此人仲偷埋我囡囡bk張相開fb, 有問題, 大家小心

伯爵府

一卡的石應該有CERT, 石腰位置可能會有NO.一對就知, 無得換.

而且這個年代, 你去大金鋪, 無人會換你粒石咁STUPID. 如果比你check到, 佢會好大件事.

伯爵府

NOPAN 寫道:
可以要求睇住佢鑲介指

我上次鑲要一個月 & 係大陸鑲.
but 尖沙咀新世界中心, 有一間係可以睇住佢鑲, 啲款好靚, 但我相信好貴.

首頁

尾頁

跳至