自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

醒目開學勳章

***你地10幾歲個時,有鐘意邊套電視劇愛情片.同男女主角呢***

我鐘意睇.IQ成熟時.愛情安歌,甜甜24味,男主角係張國榮.鄧靄霖.鐘保羅.莊靜而,

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Re: ***你地10幾歲個時,有鐘意邊套愛情片.同男女主角呢***

停不了的愛 溫碧霞&劉德華,
你講以上果d我都睇過下,不過果時好細個

侯爵府

醒目開學勳章

Re: ***你地10幾歲個時,有鐘意邊套愛情片.同男女主角呢***

哈哈 咁我老個你

大宅

Re: ***你地10幾歲個時,有鐘意邊套電視劇愛情片.同男女主角呢***

你講果 d 都有睇過, 不過好似無十幾歲.

IQ 成熟時, 記得莊靜而叫花洒, 重有個鄧慧詩叫細細粒, 反而唔記得鄧藹琳同 d 男主角花名.

重有對對碰, 荳芽夢.......

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Re: ***你地10幾歲個時,有鐘意邊套電視劇愛情片.同男女主角呢***

我10幾歲時懶 cool 唔睇愛情片...

幾歲時超鍾意香城浪子, 黃日華/ 莊靜宜(那時覺得她好靚好靚)
黃日華成日講"吹乒乓"
俾媽咪鬧呀~ 咁細個睇d咁o既戲 :p
THE CORDS ARE NEVER REALLY CUT.

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

我記得around 10歲果陣好鍾意套"都市的童話"
係林文龍同朱茵做o架....講朱茵係一隻林文龍設計o既電腦game一個女主角...o黎o左現實世界~

幾歲我就鍾意睇"天師執位苗喬偉同yung美玲做~好好睇呀

侯爵府

醒目開學勳章

飛越18層 :-P :-P 玻璃鞋跌落水 兩個主角好襯 :-P :-P 絕配

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

流氓大亨(萬梓良和鄭裕玲演的)
那時候好想要一個像劇中一樣的音樂盒啊..

子爵府

Me too!! This is the first one that came to my mind. I remember it was first aired in 1993 and I was still a teenager then. :mrgreen:
我記得我錄了最後五集
tvb 播完以後我就經常翻看
看到最後“叮噹”消失時個心'up' 到飛起
播"餘情未了"首歌就一定 'bit' 眼淚 :-(

黎明首"傻癡癡"好好聽

LeeAnn'sMum 寫道:
"都市的童話"
Display Picture from Rita et Machin

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

估唔到有人同我一樣呀!我以為自己鍾意d冷門野添~
真係勁鍾意呀~傻癡癡勁好聽呀....
唔知點解呢套我真係好深刻,同埋第一次覺得呢個結果令我好sad呀....果陣好細個咋喎~勁!!

我果陣10歲到咋~你就好啦仲有尾五集,我想搵vcd買返成套劇都唔覺有出 :-(

好想喊多次呀~

HoneyBee30 寫道:
Me too!! This is the first one that came to my mind. I remember it was first aired in 1993 and I was still a teenager then. :mrgreen:
我記得我錄了最後五集
tvb 播完以後我就經常翻看
看到最後“叮噹”消失時個心'up' 到飛起
播"餘情未了"首歌就一定 'bit' 眼淚 :-(

黎明首"傻癡癡"好好聽

[quote]
"都市的童話"
[/quote]

子爵府

我大個左有翻看停不了的愛
阿醫仔 (Andy Lau) 同溫碧霞好登對
你記5記得吳孟達是個好鍾意溫碧霞的嫖客﹐幾樣衰
是他拆散令到劉 (車禍死亡) 同溫不能在一起的

appleyuen 寫道:
停不了的愛 溫碧霞&劉德華,
你講以上果d我都睇過下,不過果時好細個
Display Picture from Rita et Machin

子爵府

我都好想在看啊
但我想已經比阿媽大掃除時丟了
不過印象還是很深刻 (I was 17!)
因為看了真的很多次
你還記得他們拍結婚照那一段媽
那深深一吻簡直慘絕人寰 :-( :-(
5知tvb有沒有機會重播?

[quote]
蘇樂B 寫道:
估唔到有人同我一樣呀!我以為自己鍾意d冷門野添~
真係勁鍾意呀~傻癡癡勁好聽呀....
唔知點解呢套我真係好深刻,同埋第一次覺得呢個結果令好好sad呀....果陣好細個咋喎~勁!!

我果陣10歲到咋~你就好啦仲有尾五集,我想搵vcd買返成套劇都唔覺有出 :-(

好想喊多次呀~

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

梗係記得啦~我呢個網仲有故事大綱同劇照睇呀~比你止下咳先丫~wakaka....

都市的童話←pls click

等我send個email去tvb要求下重播先~要深夜先睇到呀!因為我記得之前重播過,不過係下午時間 :-(

HoneyBee30 寫道:
我都好想在看啊
但我想已經比阿媽大掃除時丟了
不過印象還是很深刻 (I was 17!)
因為看了真的很多次
你還記得他們拍結婚照那一段媽
那深深一吻簡直慘絕人寰 :-( :-(
5知tvb有沒有機會重播?

大宅

我老公話<愛情安歌>好好睇,不過我無睇過,我重好細咋,知唔知邊到有得睇??

IQ成熟時,甜甜24味旺角有得買
chloe18媽媽 寫道:
我鐘意睇.IQ成熟時.愛情安歌,甜甜24味,男主角係張國榮.鄧靄霖.鐘保羅.莊靜而,

侯爵府

醒目開學勳章

唔知邊到有得睇,我記得個陣,黃造時叫亞扁,個3個唔記得,yeeli你老公記唔記得

男爵府

好媽媽勳章

"都市的童話"

都市的童話,今生無悔,火玫瑰, 天地男兒幾套都好正(張智霖d電視劇差唔多全部都好好睇)
仲有流氓大亨同黃金十年都好深印象,我果時得幾歲已經好鍾意睇啦

男爵府

好媽媽勳章

仲有套係黃日華, 劉嘉玲做既, 最後佢地相約十年後係教堂見面, 仲有個女人放底張紙條寫住"君已死,請忘記"套劇叫咩名? 呢個又係勁難忘, 我仲記得呢套係第一套無交代結局, 之後好多電視劇都鍾意用咁0既方式做結局.

大宅

阿ken蔡楓華叫芹菜,歐瑞強叫o仔,其他我老公唔記得
chloe18媽媽 寫道:
唔知邊到有得睇,我記得個陣,黃造時叫亞扁,個3個唔記得,yeeli你老公記唔記得

用戶要求終止服務

[size=large]回到未嫁時!儂本多情!天師執位!最鐘意苗僑偉

首頁

尾頁

跳至