自由講場

跳至

首頁

尾頁
該用戶已被刪除

你地打算畀小朋友飲奶到幾歲呀?

伯爵府

Re: 你地打算畀小朋友飲奶到幾歲呀?

一路都會飲, 不過一日一杯, 3歲前一日兩杯.

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

只要佢肯飲, 就諗住一直比佢飲囉!! 有益麻!! :mrgreen:

男爵府

我個仔今年6歲多一路都有飲奶,我媽咪話飲到佢自己唔想飲為止,而家飲緊(A+5號)每日早餐一杯

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我會比佢地一路飲.

我大女就黎6歲, 仍然維持一日兩杯, 早晚各一杯. 細仔就一日3枝另加正餐. :-P

公爵府

其實如果個小朋友肯飲奶..你係唔需要同佢界架,兒科醫生同我講過..小朋友飲多d奶係非常有益,佢肯飲到7-8歲重好tim呀,所以無話飲到幾多歲架

公爵府

版主

我個囡而家四歲,早晚各 200ml,午睡前一小杯,keep 住俾佢飲 :mrgreen:

複式洋房

我仔仔17個月大,已經唔肯飲奶... :-( :-( :evil:

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

monmon616 寫道:
只要佢肯飲, 就諗住一直比佢飲囉!! 有益麻!! :mrgreen:

我都係甘諗
My Two Princess
該用戶已被刪除

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

我囡囡上兩個月(三歲)已經唔肯再飲...只係飲鈣b寶同維丫奶...鮮奶都唔多飲...佢已經比以前瘦左好多...好在佢都仲肯食蛋蛋同飯...肉都會食dd...如果唔係...都唔知點算... :-( :-( :-(
該用戶已被刪除

伯爵府

魅力王子

my son now 2yrs old very like drink power milk~~!
about 1 day 3times now~!
該用戶已被刪除

禁止訪問

醒目開學勳章

禁止訪問

大宅

我個女就來5歲了,佢而家每日最少飲4次6安士,我冇諗過要佢介,始終飲奶有益,佢要飲飲到十歲我都比佢飲呀

複式洋房

ki媽 寫道:
我仔仔17個月大,已經唔肯飲奶...
--------------------------------------------------------------------------------

吓,17月已經唔肯飲奶喇 咁都幾難搞喎!我小朋友都有四歲,咁你每日畀乜佢食早餐好?

係ar,佢唔肯飲奶,叫佢飲奶就係咁fing頭,佢早餐會食包包/通粉/蕃薯等,不過佢唔肯飲奶後,竟然肥左...

民房

我都唔會幫佢戒奶
[img align=left]http://i72.photobucket.com/albums/i185/glittergus/alph/04/th_f.gif[/img][img align=left]http://i72.photobucket.com/albums/i185/glittergus/alph/04/th_i.gif[/img][img align=left]http://i72.photobucket.com/albums/i185/glittergus/alph/04/th_s.gif[/img][img align=left]http://i72.photobucket.com/albums/i185/glittergus/alph/04/th_h.gif[/img]

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

當年細仔出世, 唸住叫女女戒奶樽, 費事撈亂啦
點知佢順便戒埋奶, 而家ai佢都唔飲, 我真係一萬個後悔 :-( :-( :-(
好在佢食cheese, 而家成日叫佢食cheese啦

首頁

尾頁

跳至