0-6個月

跳至

首頁

尾頁

洋房

請問有冇bb飲美素佳兒一號,近來買的,沖來比平時多泡,bb越啜越多泡,最恐怖似番梘泡,再買過都係咁,bb由出世開始飲,未試過沖出嚟咁嘅樣,係呢個月買係咁,請問有冇媽媽發現同一情況?我試過打去美素佳皃問,佢死話好多原因令到奶多泡,完全冇去check 下自己產品有冇問,令人十分氣憤!奶係我沖的,方法一樣,奶樽冇換過,bb都係果係,為何之前五個月冇咁情況,好煩!

男爵府

回覆 Oscarking 的帖子

我B都係飲美素1,又冇呢個問題喎

禁止訪問

回覆:美素佳兒一號超多泡,仲要似番梘泡

大宅

我女又係飲美素多泡 我亦都有打去問 佢地又係喺度耍人
話多泡正常 我就覺得唔係囉 之前有好多post都有討論過多泡問題啦
所以飲埋罐存貨我就會轉牌子

別墅

我都好多泡,其實會引至咩問題

大宅

我阿B依家食1號又係好多泡, 頭頭坐月未返工用黎補奶粉果時好似冇咁多, 唔知係咪阿B大力啜左所以多泡

水晶宮

可能呢個批次唔同就會唔同~~
之前都聽講過有泡~~

洋房

奶係我沖的,方法一樣,奶樽冇換過,bb都係果係,為何之前五個月冇咁情況!既然大家都有咁問題,就係佢奶粉近來有問題,我哋應該要佢俾個解釋,佢哋應承我send 返荷蘭check,成個月都冇覆我,都唔知係咪有問題?請有同樣疑問的媽媽都一齊要求佢哋佢個解釋我哋!有問題唔出聲後果可能好嚴重! !

珍珠宮

有時BB飲起都會導致泡多,

男爵府

打電話去問下會好d,可能唔同批就有唔同情況lor~

男爵府

引用:打電話去問下會好d,可能唔同批就有唔同情

原帖由 囡囡小主人 於 13-09-24 發表
打電話去問下會好d,可能唔同批就有唔同情況lor~
贊同,穩陣d。唔應該有泡

大宅

如果有效日期係3月27,or3月28日個批全部都係多泡!我去買見到呢2個日期既貨都唔要!其他會無問題,之前打佐上hotline嘈,因為覺得佢答埋啲官方答案越講越嬲跟住換佐罐新俾我!之後我都買31-3有效期既就正常返喇!因為見bb食美素一路都好好所以唔轉住嚕〜〜

大宅

如果有效日期係3月27,or3月28日個批全部都係多泡!我去買見到呢2個日期既貨都唔要!其他會無問題,之前打佐上hotline嘈,因為覺得佢答埋啲官方答案越講越嬲跟住換佐罐新俾我!之後我都買31-3有效期既就正常返喇!因為見bb食美素一路都好好所以唔轉住嚕〜〜

洋房

回覆:Yogurtyogurt 的帖子

佢Hotline啲人嘅嘢,越聽令人越嬲,但最慘ah be面臨冇奶,我買番兩罐,兩罐都有泡,慘慘

子爵府

畀面勳章

其實大牌子係cs呢方面應該要做返好d

別墅

回覆:Oscarking 的帖子

我剛開左新一罐奶粉發真係好多泡。。而上一罐就無咩泡,我以為我洗奶樽過水過唔清,害我驚左成晚

洋房

回覆:Yosumcho 的帖子

快D打去換啦!

大宅

回覆:Yogurtyogurt 的帖子

我食27號冇事,28號勁多泡,打上去問佢都話啜既力度同沖既問題,想問你31-3號既奶粉係邊度買?我買親都係28號

別墅

回覆:milk22milk 的帖子

我呢罐都係28號

大宅

回覆:Yosumcho 的帖子

係咪超多泡呀?你有冇睇之前冇泡果啲幾號?

首頁

尾頁

跳至