跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

點樣幫BB清潔鼻屎

唔好意思,個標題比較不雅

而家天氣乾燥,BB多左鼻屎,而家佢大個左D又唔再比我攪佢鼻哥"loan"...........

佢有鼻屎又成日捽鼻,我真係怕咁捽法會流血,點攪
主 賜 平 安

伯爵府

醒目開學勳章

Re: 點樣幫BB清潔鼻屎

我得2個方法

1. 在妹妹瞓覺時好溫柔地用棉花棒慢慢"了"

2. 在妹妹清醒時好粗暴地夾住手手腳腳用棉花棒快速"了"

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

Thanks
lingirl 寫道:
我得2個方法

主 賜 平 安

大宅

我一向都係用第2個方法,不過次次做完都要同個仔 say sorry,因為佢真係喊到癲哂!

lingirl 寫道:
我得2個方法

洋房

我通常都係整喊佢,之後舊鼻屎就會自動出黎(重要係兩邊一齊出).因為佢d鼻屎好硬用綿花又唔得,用綿花棒我又驚整親佢同埋兩樣佢都唔比我整. 所以為有整喊佢law最方便快捷.
入黎LookLook隻怪獸仔!http://www.babyhome.com.tw/album.php?mid=129723[img align=right][/img]

民房

我會;
(1)等佢喊,鼻屎會自己走出

男爵府

佢而家大個左唔比我了,咁我就冇同佢了喇,佢多得濟自然會自己跌出黎架啦!(好似好變態咁

http://kawaii-kids.com/

首頁

尾頁

跳至