論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問1月回印尼jakarta機票hkd2000合理嗎?

我工人1月頭完約, 佢唔要機票要錢. 佢問我拿2千, 請問價錢ok嗎?

大宅

Re: 請問1月回印尼jakarta機票hkd2000合理嗎?

seems not so expensive, u check online sin la

男爵府

Re: 請問1月回印尼jakarta機票hkd2000合理嗎?

i bought China AIrline on 24 Nov. included tax only $1320

複式洋房

satu 寫道:
i bought China AIrline on 24 Nov. included tax only $1320

我打上中銀旅遊問, 至到31/12飛jakarta最平係中華1040+tax, 印尼airline 1200+tax. 1月既price未出. 我同工人講, 但佢唔接受, 話一定係2000元. what should I do???

複式洋房

好貴呀! 我工人在十月已完約, 我都係比咗$1200蚊咋.

男爵府

風琴 寫道:
[quote]

我打上中銀旅遊問, 至到31/12飛jakarta最平係中華1040+tax, 印尼airline 1200+tax. 1月既price未出. 我同工人講, 但佢唔接受, 話一定係2000元. what should I do???
咪啋佢啦, 比現金係人情,比機票係道理 , 唔接受 就出機票比佢自己refund現金囉, 你個工人食水太深啦

大宅

咁多

大宅

無錯﹐唔接受就出機票俾佢囉﹐同佢講到明勞工法係俾機票唔係俾錢﹐依家你有quotation(死都話有)﹐佢一係要錢一係要機票﹐一個仙你都唔好俾多佢。

複式洋房

都唔知係唔係agent同工人講大話, 個工人死都要2000, 話係公價, agent都話係2000, 我show我既quotation比agent, 問佢點解相差太遠, 佢答我話, tax+levy要600-800元. 但我問中銀旅遊, 佢地係機票+300 only就ok. 老公好慶, 同工人講, 錢係你自己要既, 我最多比1300, 唔要我買機票比你, 仲要係中華airline(無得refund). 其他airline可以refund但要收300-350charge.

禁止訪問

男爵府

緊係貴啦,咪鬼比錢佢, 一於買機票比佢,最最最平果隻,放心就算係有得refund,都係refund比比錢果個, 即係妳,而唔係 traveler

複式洋房

終於知道什麼叫無良agent. 今次我唔比錢要出機票, agent打來同我講價, 第一次講話1800, 我話唔使, 再打來話1500, 仲話係低線. 仲問我幾時上來找新工人.
1. 我第1個工人都係經佢, 工人走時, 返馬尼拉機票3000 cash, 好多人已經話貴.
2. 而家這個印印因為偷嘢同唔誠實, 所以我唔續, 正常有良知既人都唔會再介紹比人, 但佢就幫佢找到新工, 由於新僱主沒有打來問我, 我都不便講. 仲教工人早1-2日走立即返新工, 可以賺雙方錢. 我唔準, 叫工人扣大假, 工人話agent話唔好, 仲有佢話agent話我無權扣佢錢.

agent仲好意思不停打來叫我上去見新工人. 第1個騙我, 第2個都騙, 唔係以為我會再上當第3個??????

民房

PLEASE ANNOUNCE the name of the AGENCY !!!

複式洋房

Ada_pang 寫道:
PLEASE ANNOUNCE the name of the AGENCY !!!

please check PM

子爵府

醒目開學勳章

我都想知道邊間agency 咁無良

侯爵府

請問有無人知一月中去印尼semarang的機票約幾多錢?搭中華航空去唔去到?因為我個工人住係semarang,而唔係耶加達,我想問係咪一定要買去semarang的機票,而唔可以買去耶加達的機票(因為agent都係咁講),唔該各位

男爵府

中華係無機去semarang架,都係要答返Indonesia Airlines, 同埋法例係話妳真係要送到佢去原居地架, 合約寫邊妳要送佢去邊

侯爵府

fc1668 寫道:
中華係無機去semarang架,都係要答返Indonesia Airlines, 同埋法例係話妳真係要送到佢去原居地架, 合約寫邊妳要送佢去邊

fc1668
唔該晒你,我仲想問indonesia airlines同唔同加魯達航空(因我見個名garuda airlines)?謝謝

別墅

Pls PM the name of the agent to me, too!

pycy 寫道:
我都想知道邊間agency 咁無良

大宅

icc 寫道:
好貴呀! 我工人在十月已完約, 我都係比咗$1200蚊咋.

我想問如好像你們俾cash代替機票,張收據點寫好呀?

首頁

尾頁

跳至