跳至

首頁
12345...69

尾頁

大宅

Re: 0405馬騮仔女之媽咪會~Part 1

monkichi,

我只係check開你之前轉載的資料咁o岩睇到, 你無唔舒服又幾好喎. 咁明高仔有無飲奶粉? 皓b都已經唔係好飲奶lu, 迫佢先只係每日飲幾oz.

哈! 我原本想報4-5間幼稚園添! 但見朝朝早皓b都唔想起身, 便放棄左報越區d幼稚園(除左一早報左名的創價外), 改為報2間附近的, 我覺得報多間做backup個心會定d, 因皓b慢熱, 驚interview時狀態唔好.

不過就算你心儀果間first round唔收都仲可以再等2nd round, 最多蝕留位費比backup果間. 舊年有間原本唔收皓b的幼兒園到7月打電話來問我仲要唔要學位, 可能因為2004的出生率唔算高, 又好多家長hold住d學位到最後先決定, 所以有位放返出來.

miss,

迦南決定明年轉非牟利喎, 咁朗月仲轉唔轉校?

男爵府

homom,pat,

真好彩, 比我地過到關...如果唔係不知點算,真大意.

monkichi,

真開心,又係5月bb

大宅

homom,
會呀,會考呀,佢聽日有interview,我諗住帶佢去,順便交埋另一間application form。
如果我心想果D唔收,我都會畀佢讀迦南架。

我上個星期同個女去左長隆歡樂世界,我個女覺得好好玩喎!如果係帶好似我地BB咁大既B去玩,真係玩得過!好過海洋公園好多,又唔洗乜點排!夜晚個馬戲表演都真係幾精彩,兩百蚊一個大 人,都幾扺!長隆歡樂世界

該用戶已被刪除

大宅

monkichi,
最近涼左,小心保重!我餵埋呢一兩個星期應該唔餵人奶啦,我而家都只係一日泵一次,朝早泵,實在好辛苦,我今個星期只係夜晚泵炸!你努力呀,祝你有個白白滑滑既靚女!

大宅

r&f,
我個女兩歲時打左啦!
你好嗎?

該用戶已被刪除

大宅

r&f,
你讀咩course?咁快讀完一個course既。
我呀...都係多野做啦!都唔知點解咁多野做既 !真係一年比一年多。而家放工早少少,心裡面會諗,係咪有野未做完呢,咁早走既,咁架! :-(

大宅

r&f,
我都係聽人講架炸,咁打左又唔見有咩唔好既,係咪。

該用戶已被刪除

伯爵府

monkichi,

我報左3間, 只報一間唔收點算

monkichi 寫道:
各位,
你地打算報幾多間幼稚園?
如果只係報一間, 會唔會危險左少少?

男爵府

pat,
tungpa 決定了, 即通知我.
我打了電話去改.

monkichi,
報多間做後備會好d.
不過, 唔係報出面d名校多數會收.

伯爵府

hi heima,

1st choice - 聖心
2nd choice - 碧濤

伯爵府

qma,

qq抱monkey, 唔驚咩

男爵府

pat,

你睇左相la...., 佢唔驚呀 !!我驚呀, 驚dirty & monkey 會 hurt 佢. 你知上面的人, 因要$10影相, 佢地一見到我個女就即刻唔唔放過, 123就比隻 moneky 佢, QQ就諗都無諗,望都唔望我地就抱左隻 monkey上身, 重好enjoy 甘. 我地都無時間諗&叫停.就快快同佢影幾張相..... 比$$ law. 見到第2隻 monkey, QQ 又同monkey玩過, 這隻就惡一的, 想拿野食.., 玩完就捉佢去洗手, 大陸的 toilet 又連 soap 都無. 後來用濕紙巾再抹手.

男爵府

pat,

bebeyan,
我都想睇相. :mrgreen:
你決定qq繼續在此校升學嗎?

男爵府

heima,

photos pm 左比你, 得閒睇下. QQ會原校讀 K1, 所以不用煩....幾時食飯 ????

男爵府

bebeyan,

睇了相,QQ 大過女許多.
QQ抱monkey 個様一D都唔驚喎.
我做了二年花燈, 今年第一次拎奬.
因為heihei 學校沒有花燈設計比賽,
是manman 間學校有花燈設計比賽,
我拎到最具節日氣氛奬,
雖然沒有任何奬及證書,
但都沒有白費我整了成晩.

伯爵府

HEIMA / QMA,

下星期四 DINNER, OK嗎[quote]

伯爵府

qma,

我save左你地babyhome係我的至愛, 耐唔耐我會睇下小朋友d相架

首頁
12345...69

尾頁

跳至