母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

我日頭已經全用樽餵, 夜晚先埋身架啦, 頭3個月都好OK, 近呢個月, 日日夜晚都要搵我, 要啜住訓, 邊個都攪佢唔掂, 一甩口就醒, 好困身啊....大家的人奶B係咪都係咁!?......
仲有, 佢出牙仔啦, 成鬼咁咬我, 有媽咪教推佢個身到胸口, 等佢吸唔到氣就放口, 都唔WORK; 又試過大聲D話佢, 佢拉扯住我個乳頭眼碌碌咁望住我, 真係比佢激死....好痴身....

複式洋房

我個囝四個月開始食食吓扯我,我咪大聲話佢囉,佢仲對住我笑!响度玩嘢!:;pppp:

大宅

回覆:J_D74 的帖子

開始認人了。

我女都係

男爵府

引用:我日頭已經全用樽餵,+夜晚先埋身架啦,+頭3

原帖由 J_D74 於 13-06-11 發表
我日頭已經全用樽餵, 夜晚先埋身架啦, 頭3個月都好OK, 近呢個月, 日日夜晚都要搵我, 要啜住訓, 邊個都攪佢 ...
其實bb 大咗啲自然黏媽咪。唔黏媽咪都會黏最照顧佢多果個人㗎啵。。。Bb 唔黏人你就驚啦!

複式洋房

我個女都係咁!唔要其他人同佢訓!又唔用奶樽!佢八個女啦!全人奶!點介好呢!

禁止訪問

大宅

mcrabbit 發表於 13-6-11 21:56
其實bb 大咗啲自然黏媽咪。唔黏媽咪都會黏最照顧佢多果個人㗎啵。。。Bb 唔黏人你就驚啦!

...

但過份左呢.....日日淨係攬住佢, 乜都唔洗做了....@@

大宅

pollyw1222 發表於 13-6-11 23:04
我同你調轉,日頭埋身,晚上奶樽,無食住訓既問題

因為我仲有2個女(家姐)要跟, 日頭咪落樽比工人餵囉.....

複式洋房

我呀囡五個月大,"牛"緊牙仔佢都有咬我,但因未出到牙,痛楚還可接受,佢咬我時我會大咬好痛呀,媽咪好痛呀,五好咬係啜,重覆再重覆,佢冇離開但慢慢變返啜,依個情況维持左一個星期就無再咬了,另外我係全埋身日晚都時,但呀囡都肯根人,我試過離開佢四,五次最四個中俾嫲嫲或婆婆凑,佢都肯,你試下多些俾其他接觸bb,睇下會五會改善

子爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:我日頭已經全用樽餵,+夜晚先埋身架啦,+頭3

原帖由 J_D74 於 13-06-11 發表
我日頭已經全用樽餵, 夜晚先埋身架啦, 頭3個月都好OK, 近呢個月, 日日夜晚都要搵我, 要啜住訓, 邊個都攪佢 ...
我...喺亞囡4個零月出第一隻牙仔時...佢發牙“恆”食食吓奶咬咗我一嘢...堅痛...咁我好狠心地...打咗佢個嘴仔一下,再好惡咁鬧佢...唔准咬媽媽!咬媽媽唔比食奶奶!跟住收埋唔比佢食...喊咗好耐...之後...再等下一餐比佢再食就同佢講,唔准用牙仔咬媽媽! 再咬唔比食㗎!咁...到宜家就黎11個月出咗8隻牙仔...都無再咬過我

男爵府

回覆:人奶B, 好痴身....

我仔12個月都啜訓。 係呢兩日病無為口先唔啜。 我放工回家就要啜訓一陣。 到真係訓時又係啜住。

佢現在有8隻牙, 只咬過我3次, 3次都係訓左時咬。 我平時在啜前講一咬我就無奶食。 咁佢就唔會咬到我。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊