嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:其實在外國BB一出生就會即刻割,差不多九成

原帖由 woods0615 於 13-06-08 發表
其實在外國BB一出生就會即刻割,差不多九成九BB都做。割咗百利而無一害,可減低應清潔衛生不足而引致嘅細菌 ...
請問做完第二日層膠水係咪變左黃白色?片片有少少黃色液體?

別墅

回覆 bbmike 的帖子

我BB要做係宗教需要, 不過我上網查左, D專家話4歲以後發覺真係生理問題有需要做的其實只有10%, 所以我想拖到4歲以後才做.

大宅

引用:回覆+bbmike+的帖子我BB要做係宗教需要,+不

原帖由 ivychanhk 於 13-06-10 發表
回覆 bbmike 的帖子

我BB要做係宗教需要, 不過我上網查左, D專家話4歲以後發覺真係生理問題有需要做的其實 ...
我做完之後医生同我講佢好長,係咪都要做,可能佢係個10%啦

複式洋房

回覆:有無人找過葉錦輝醫生做割包皮手術,如何?

D黃色膠水係保護膜,唔好擦走去。可以沖涼架,不過唔好擦傷口位置同埋記得塗上花士令。醫生應該開啦花士令比你,厚厚地塗上蓋住整個傷口。每次換片都要補花士令。好快D膠水硬塊就會甩。D腫同血水應該兩三日度冇晒。

複式洋房

片片上的黃色應該係血水,好快冇架啦。但越來越多,就要send 相問醫生。可能發炎!

大宅

引用:D黃色膠水係保護膜,唔好擦走去。可以沖涼

原帖由 woods0615 於 13-06-10 發表
D黃色膠水係保護膜,唔好擦走去。可以沖涼架,不過唔好擦傷口位置同埋記得塗上花士令。醫生應該開啦花士令 ...
佢無開花士苓比我呀,都無叫我查喎,咁我應該同佢查嗎?而家都仲係每次有少少朧咁响片片,唔算多,但個開口(出尿位)越來越大~正常嗎?
我今日下午send左相比e生,但佢未覆……今日bb多左喊,唔知係咪關事所以好擔心囉

複式洋房

花士令塗咗可以有少少阻隔片片嘅摩擦效果,BB會舒服D。係醫院俾我的,因為我係初生三日係醫院做嘅。塗下無妨呀。係軟身果隻BB花士令,好易塗。

複式洋房

個出尿位係因消腫所以越來越清楚,整個頭會全露出。二至三個月後會生番埋少少。

大宅

引用:個出尿位係因消腫所以越來越清楚,整個頭會

原帖由 woods0615 於 13-06-11 發表
個出尿位係因消腫所以越來越清楚,整個頭會全露出。二至三個月後會生番埋少少。

...
明白明白!!!!多謝你咁詳細解答呀!:)

男爵府

請問大家做手術大約幾多錢呀? 診金貴嗎? 我仔包皮口過窄需要做手術

首頁

尾頁

跳至