嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題

伯爵府

回覆:有無人找過葉錦輝醫生做割包皮手術,如何?

My son. 3 weeks ago.

伯爵府

Very very good. No pain . No medicine.

大宅

黎緊星期六都要搵葉医生幫我2個月仔割,好驚……
仲有請問佢收你地几錢?

大宅

引用:黎緊星期六都要搵葉医生幫我2個月仔割,好

原帖由 bbmike 於 13-06-04 發表
黎緊星期六都要搵葉医生幫我2個月仔割,好驚……
仲有請問佢收你地几錢? ...
咁細做?

大宅

Summire123 發表於 13-6-4 10:06
咁細做?
因為岩岩尿道炎,医生見意做,我都覺細,但而家做唔洗入院同麻醉

大宅

回覆:SKB 的帖子

你仔幾歳?幾多日康復?是住院全身麻醉?手勢如何?因我小兒十歳,他很怕痛,唔知做得好唔好,又怕麻醉藥影響䐉部,手術做幾耐?幾時醒?醒之後怎樣?洗唔洗覆診洗傷口?不好意思甘多野問>_

別墅

回覆 bbmike 的帖子

祝一切順利, 做完之後報告下, 我BB都要做.

複式洋房

我BB出生第三曰由葉醫生做,佢好有經驗。幾天已消腫去紅,膠水就差唔多一個月先洗晒。兩個月到,生長得好靚呀!如果擔心傷口埋口進度,仲可以email D相比佢睇,佢會覆你有冇問題,免費。

複式洋房

引用:Quote:Summire123+發表於+13-6-4+10:06+咁

原帖由 bbmike 於 13-06-04 發表
因為岩岩尿道炎,医生見意做,我都覺細,但而家做唔洗入院同麻醉
割包皮對尿道炎有幫助嗎?

複式洋房

割包皮後清潔容易好多,小便唔會殘留,應該冇咁易有尿道炎。

大宅

引用:回覆+bbmike+的帖子祝一切順利,+做完之後報

原帖由 ivychanhk 於 13-06-06 發表

多謝!你bb几大?几時做?how much?

大宅

引用:我BB出生第三曰由葉醫生做,佢好有經驗。幾

原帖由 woods0615 於 13-06-06 發表
我BB出生第三曰由葉醫生做,佢好有經驗。幾天已消腫去紅,膠水就差唔多一個月先洗晒。兩個月到,生長得好靚 ...
係呀佢都有講可email相比佢睇下有無發yim...係呢點解咁快比你bb做?咁快決定?

大宅

引用:Quote:原帖由+bbmike+於+13-06-04+發表因為

原帖由 csy2003 於 13-06-06 發表
割包皮對尿道炎有幫助嗎?
因為我check左bb無倒流urtra sound個腎都正常..跟住比葉医生睇過亞b佢話包皮長,好大機會係咁而尿道炎……

複式洋房

引用:Quote:原帖由+csy2003+於+13-06-06+發表割

原帖由 bbmike 於 13-06-08 發表
因為我check左bb無倒流urtra sound個腎都正常..跟住比葉医生睇過亞b佢話包皮長,好大機會係咁而尿道炎……
...
你可以放下心頭大石

複式洋房

其實在外國BB一出生就會即刻割,差不多九成九BB都做。割咗百利而無一害,可減低應清潔衛生不足而引致嘅細菌感染。我初初都唔捨得,但老公堅持要即做等BB快啲忙記痛楚感覺同埋可以在育嬰室姑娘醫生日日睇實。

大宅

引用:Quote:原帖由+bbmike+於+13-06-08+發表因為

原帖由 csy2003 於 13-06-08 發表
你可以放下心頭大石
都算係啦~真係養兒一百歲……

大宅

引用:其實在外國BB一出生就會即刻割,差不多九成

原帖由 woods0615 於 13-06-08 發表
其實在外國BB一出生就會即刻割,差不多九成九BB都做。割咗百利而無一害,可減低應清潔衛生不足而引致嘅細菌 ...
都係既~

大宅

引用:回覆+bbmike+的帖子祝一切順利,+做完之後報

原帖由 ivychanhk 於 13-06-06 發表

我地早上9點就要去查定麻醉cream,等埋医生返大約1個鐘左右就比姑娘抱走佢入去做我地要出面等,聽到佢狂喊真係好心痛同登佢痛架,做左半個鐘左右,抱番bb比我再等左半個鐘比医生睇多次有無好腫,我第一野見到佢jj真係……無法形容……医生話乜護理都唔洗,仲話可以沖涼,但我當晚唔敢沖……約左下星期六覆診,医生話如果對傷口有問題可email比佢~

複式洋房

引用:Quote:原帖由+ivychanhk+於+13-06-06+發表

原帖由 bbmike 於 13-06-09 發表
我地早上9點就要去查定麻醉cream,等埋医生返大約1個鐘左右就比姑娘抱走佢入去做我地要出面等,聽到佢狂喊 ...

首頁

尾頁

跳至