爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

大宅

2年前買左部CLK200開蓬,買入價28萬幾。結婚後老公要我換旅行車,放部CLK出去好耐冇人接,最後比車行收。兩年唔見十萬,仲要買貴左部新車,赤到我想殺左個老公。換車之後真係冇哂揸車既樂趣,我要換番件恤衫扮司機囉。

大宅

引用:開蓬車係比較難搵到買家。。。。換左架咩車

原帖由 Kalok6 於 13-05-18 發表
開蓬車係比較難搵到買家。。。。

換左架咩車丫?!
係呀,仲要係clk 200, 好多識貨之人都知no good.
而家換左VW Passat.

大宅

引用:你買返嚟應該係二手,咁加兩年再加多一手,

原帖由 kennyklt 於 13-05-18 發表
你買返嚟應該係二手,咁加兩年再加多一手,再加冷門嘅車種(單門車從來都係貴買平放,開蓬更甚),冇十萬差 ...
我真係好鐘情開蓬車。。。由舊款slk一路換到clk. 以前工作壓力超大,但係放工開蓬由灣仔踩一轉番屯門屋企,真係會咩壓力都冇哂。。。有時夜晚小朋友訓哂,又可以同老公踩一轉去海邊傾計。。。唸起都超懷念。。。

不過,passat真係一部好車,油費比clk少好多。不過而家只係代步心態,冇左愛駒既感覺

大宅

引用:我2年前架323,揸左年半都唔見10萬,熟嘅sa

原帖由 yauwingchuk 於 13-05-18 發表
我2年前架323,揸左年半都唔見10萬,熟嘅sales 都話好正常
323都唔見十萬?好慘啊。。。。。。我老公而家話唔會再換車,叫我揸得自愛一點。

大宅

引用:揸車係咁架啦!成日計住唔開心架!你唸下架

原帖由 Prairie 於 13-05-19 發表
揸車係咁架啦!成日計住唔開心架!你唸下架車帶比你嘅方便,節省幾多時間,帶比你幾開心嘅時光,幾enjoy嘅 ...
所以重點係賤賣左部心愛既車係好心痛
其實揸多兩年可能都係咁上下賣價。

大宅

引用:你老公識貨!Passant+都話有冇駕駛樂趣?你

原帖由 anthony1386 於 13-05-19 發表
你老公識貨!Passant 都話有冇駕駛樂趣?你試左入S波未?包你話有feel......(燒油$2.5 一公里)
...
請問你知唔知司機位張椅,點解次次泊車熄車後,都自己向後郁? 而再著車之後,又唔識番原來個記憶位,我次次著車都要按電腦記憶制調較。。。這是原裝設定還是上手用壞了?

大宅

引用:你老公識貨!Passant+都話有冇駕駛樂趣?你

原帖由 anthony1386 於 13-05-19 發表
你老公識貨!Passant 都話有冇駕駛樂趣?你試左入S波未?包你話有feel......(燒油$2.5 一公里)
...
Btw, 我老公冇車牌的,佢肯定唔知自己識貨,佢只係知Passant比Benz座得舒服

首頁

尾頁

跳至