跳至

首頁

尾頁

洋房

有冇專比bb食既通粉架?

你地又冇比其他野如米粉(一條條果d),烏冬或河粉bb食架?以上既食物有冇專比bb食定係大人平時食開果d呀同埋會係邊度買架?
入黎LookLook隻怪獸仔!http://www.babyhome.com.tw/album.php?mid=129723[img align=right][/img]

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Re: 有冇專比bb食既通粉架?

我有俾我地平時食開既意粉, 米線, 通粉, 河粉,烏冬比阿仔食, 佢都食得掂, 仲好鐘意食添

如果話要細粒d既, abc粉都唔錯架.

大宅

今朝食早餐貪得意俾左少少瑤瑤食

大宅

我係citysuper 買左隻" COLAVITA" 既通粉細細粒都唔錯喎,你可以去睇下

大宅

比bb食 [ 桂花粉 ] 啦...嬰兒園bb都係食呢d....

等待驗證會員

桂花粉可以係邊樹買呀??係點樣同埋咩味道架???

LVictoria 寫道:
比bb食 [ 桂花粉 ] 啦...嬰兒園bb都係食呢d....

別墅

其實都係大人食o既粉,不過就揀啲細粒d,如abc粉

男爵府

CitySuper有好多organic同細細粒既意大利粉,有ABC粉,通粉同星星粉,好細粒,arm BB食...

洋房

唔該哂你地呀!我已經買左啦但係佢好以唔係咁鐘意食,唔知係咪我整得唔好食呢?你地可唔可以教下我點解先好食架?
入黎LookLook隻怪獸仔!http://www.babyhome.com.tw/album.php?mid=129723[img align=right][/img]

男爵府

我都係跟其他媽咪學架,阿仔好鍾意食,你試

洋房

chapman媽,

唔該哂呀! 等我試下先..

別墅

chapman媽

我睇到您個blog度寫比目魚, 請問係邊度有得賣呀? 是新鮮定雪藏嫁??

男爵府

bb1023,
我係Citysuper買架...新鮮既...佢地一大條,你話比佢地知要幾多,佢cut比你...三文魚同銀雪魚都係同一個counter買...

別墅

chapman媽

唔該晒! 咁通常煮1餐要用幾多呀?? 係咪好少都有得買嫁?? bb食二餐粥/粉, 其實係咪好少都夠呢??

首頁

尾頁

跳至