跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問怎樣解決腳腫問題

請問怎樣解決腳腫問題,隻腳好腫,連腳眼都無咗,小腿勁粗,怎麼辦? :-( :-(

男爵府

Re: 請問怎樣解決腳腫問題

I'm also too. Anybody can help us! :-( :-(

複式洋房

試下用孕婦絲襪丫, 又或者買一o的pressure stockings都會幫到, 我番工成日要行同企, 好少坐, 但我有著壓力襪, 瞓覺我會long高對腳. 同埋我會message對腳. 而家23wk so far 未有事, 你o地可以試下.

男爵府

嘩,乜你哋咁快就腳腫?我老公個姑姐話3腫3消之後就生得+la,我記得我上一胎都係咁.......

洋房

係呀,真係三腫三消就生得,但冇理由咁快個喎?等我聽日問下我阿媽先,佢講過不過我唔記得左,問左話你聽.

大宅

唔好食鹽, 訓覺用枕頭 "jim" 高雙腳, 平時可以訓係到, 用幾個枕頭 "jim" 高雙腳要比心臟高, 跟住拉筋, 兩隻腳板一齊向入拉, 停10下, 跟住雙反方向, 跟住一隻腳向入, 一隻腳向出, 平時唔好坐咁耐及企咁耐, 多 d 行下, 坐時可 "jim" 高雙腳.

別墅

係呀!cc930666講得好正確呀!我有時等車等得太久,企得久,對腳會脹脹地咁,我一返到屋企,就抬高對腳,好快就回覆正常,所以touchwood我現在未有腳腫同抽筋

大宅

瞓之前用半包粗鹽開大半桶暖水浸腳15-20mins, 之後"long" 高隻腳... 成晚都會好瞓d

別墅

原來係禁, 唔怪得我前幾抽筋, 痛到死, 而家條筋重痛緊 :-(

大宅

係呀, 大家講既野都好有用.....
我個朋友仲叫我, 左側訓就long右腳. 右側訓就long左腳呀, 我就訓係樹個時做下腳仔運動, 可以防止抽筋架喎.....

大宅

去呢度睇0下~~~
http://www.healthno1.com/articles/sudden/s196/bc-a/html/196bc-a01.html

複式洋房

醫生話食野吾好咁喊, 訓覺同坐時"long"高隻腳, 不過我覺得冇乜幫助囉!
[img align=left]http://baby.popart.hk/blog/upload/KNY_FIONA/2006091509334184914.jpg[/img] 呢到仲有好多靚秋冬BB夾衣,入來睇睇啦!

首頁

尾頁

跳至