論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

因為太太諗住唔做野,姐姐做左年半諗住比一個月解僱,請問洗唔洗預早通知agent,有冇咩要準備同留意,thx

複式洋房

你可以事先聯絡Agent,等佢幫你計好條數,同埋個日帶走你工人(如果Agent肯)! 如果你比一個月通知就唔洗補一個月錢!但辭退前要Check下你放哂D勞工假比佢未(不可補錢),記住要記錄! 當日將文件,機票及錢都要佢簽收! 最重要將入境處那張Form傳真回。

我上星期炒印,所以我叫Agent搵人幫我translate! 請問你的工人是菲or印?表現ok嗎?我搵緊工人揍1歲多的小朋友!

複式洋房

Smiley_bb 發表於 13-4-15 23:08
你可以事先聯絡Agent,等佢幫你計好條數,同埋個日帶走你工人(如果Agent肯)! 如果你比一個月通知就唔洗補一 ...
唔該晒, 我地諗住補一個月比佢買個安心, 咁係咪個日同佢一齊去agent度搞就ok佢都ok, 不過我地用到7月中, sorry

複式洋房

我上次炒工人的時候叫Agent事先幫我計數,then叫Agent email比我睇下計得岩唔岩!而當日先叫佢派人上我家簽文件同帶走姐姐! 全程錄音! 我知有d人會去Agent攪,要視乎Agent同情況!

複式洋房

Smiley_bb 發表於 13-4-15 23:38
我上次炒工人的時候叫Agent事先幫我計數,then叫Agent email比我睇下計得岩唔岩!而當日先叫佢派人上我家簽 ...
咁你個agent幾好喎, 你上次炒係咪比一個月通知佢, 佢有冇成個月黑口黑面, 我都想慳番一個月不過又怕...

複式洋房

花生b 發表於 13-4-15 23:59
咁你個agent幾好喎, 你上次炒係咪比一個月通知佢, 佢有冇成個月黑口黑面, 我都想慳番一個月不過又怕... ...
係我比一個月錢佢,因我女女太細,怕佢攪我個女......呢次係我黑口黑面至真....haha

首頁

尾頁

跳至