潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

你地睇開邊D時裝/化妝美容雜誌???你地覺得邊本最PRO同多野睇D???

如題.
老公VOICEMAIL 1 2 3 愛是恆久忍耐又有恩慈,愛是不嫉妒不自誇不張狂,不作害羞的事,不求自己益處,不輕易發怒,不計算人的惡,不喜歡不義,只喜歡真理,凡事包容,凡事相信,凡事盼望,凡事忍耐,愛是永不止息

複式洋房

Re: 你地睇開邊D時裝/化妝美容雜誌???你地覺得邊本最PRO同多野睇D???

我比較鍾意Jxssixa, 但覺得無以前咁好, 多了很多講女性投資,旅遊等等, 我比較怪, 買lei d雜誌淨鍾意看時裝/化妝美容, 其它內容我ng識買第d專講投資,旅遊的野lei 看咩! 而且, d雜誌太多貴價野, e.g. Chanel, Gucci, Prada, 其實我覺得應該多少少中價野, mix and match, 等我們d普通人可以參考下, 好多日本雜誌都好好ga, 我ng識日文ja, 香港d硬係比ng到.

複式洋房

Re: 你地睇開邊D時裝/化妝美容雜誌???你地覺得邊本最PRO同多野睇D???

我鐘意睇with中文版
但好多靚衫都係日本才有
得個恨字~~

男爵府

agree with you, i bought 'with' for the first time, it was good, and i will continue to get that magazine instead of coxmopolitan, jexxica, and others....

ruru108 寫道:
我鐘意睇with中文版
但好多靚衫都係日本才有
得個恨字~~

大宅

I think the HK fashion magazines have too many advertisement. Also, I am not very concerned about the investment or finance thing when I am reading a fashion magazine.

I prefer to read the Japanese magazine even though I can't understand the language. RAY, VIVI and JJ are my favourite.

複式洋房

你地覺唔覺non-no d 價錢好海鮮價, 期期都唔同價....
明明呢排yen跌, 仲賣成40蚊!

男爵府

我都覺架!不過我都等得,我次次都係等到佢差吾多要出下一期時至買,甚至買番前幾期嗰d,會平好多架!
ruru108 寫道:
你地覺唔覺non-no d 價錢好海鮮價, 期期都唔同價....
明明呢排yen跌, 仲賣成40蚊!
老公VOICEMAIL 1 2 3 愛是恆久忍耐又有恩慈,愛是不嫉妒不自誇不張狂,不作害羞的事,不求自己益處,不輕易發怒,不計算人的惡,不喜歡不義,只喜歡真理,凡事包容,凡事相信,凡事盼望,凡事忍耐,愛是永不止息

男爵府

係咁架喇...我次次買親d時裝雜誌都係得個睇字,我都買吾起...不過齋睇有齋睇既樂趣既~~~~我都係當學下點樣着衫咋~~~~今年秋冬又是興番金色...我覺得年年都差吾多.
ruru108 寫道:
我鐘意睇with中文版
但好多靚衫都係日本才有
得個恨字~~

男爵府

我都係咁話...查實市面上真係無咩中價時裝美容既雜誌...同埋本地出既時裝雜誌成日登埋d吾關時裝美容既topic...所以我都係買番外國時裝雜誌既中文版咋!我最鐘意買ELLE~~~~ 因為期期佢都有好多野送,今期有COUPON去換ESTEE LAUDER既護膚品試用裝又送小背心,真係好鬼開心既JACK!!!! 同埋佢內容比較實際D,吾會太多廣告,成本都係時裝同教化妝...又大大本,睇左我幾日都仲睇緊~~~!!! 仲有MARIE CLAIRE都幾好睇...內容無咁悶同埋都好豐富,我家下都仲睇緊... 今日忍吾住手買左BAZAAR... :-( 超級後悔買左佢!成四十蚊本,之前睇D雜誌話到佢個總編幾咁勁幾咁認真又可以呼風喚雨咁...以為佢實好PRO好多野睇啦...點知...一掀開本死野,全本佔左三分一幾乎一本都係廣告黎!越睇越火,一D內容都無!得個厚字!下次都咪駛旨意我會再買佢呀!!!
Sucklingpiggy 寫道:
我比較鍾意Jxssixa, 但覺得無以前咁好, 多了很多講女性投資,旅遊等等, 我比較怪, 買lei d雜誌淨鍾意看時裝/化妝美容, 其它內容我ng識買第d專講投資,旅遊的野lei 看咩! 而且, d雜誌太多貴價野, e.g. Chanel, Gucci, Prada, 其實我覺得應該多少少中價野, mix and match, 等我們d普通人可以參考下, 好多日本雜誌都好好ga, 我ng識日文ja, 香港d硬係比ng到.

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

我有訂開cosmo girl , maire claire 同埋 cosmopolitan....如果要睇d young d 既衫, 睇cosmo girl 同埋 fashion & beauty 就幾good la!! 雖然係貴d, 不過我係訂既就平好多啦, 同埋都有好多野送返, 有時送既野仲貴過我訂一年書既費用, 其實唔只扮靚同衫既, 仲有其他野睇既, 都幾好既~~

洋房

Ka__Ying 寫道:
agree with you, i bought 'with' for the first time, it was good, and i will continue to get that magazine instead of coxmopolitan, jexxica, and others....

[quote]
ruru108 寫道:
我鐘意睇with中文版
但好多靚衫都係日本才有
得個恨字~~
[/quote]

Wise women think alike. I like "With" because the clothes are really beautiful and the models are ok. I like the part that using a no.of clothes to make diff. combination in 30 days. It really helps. I have been reading it for more than a year.

別墅

Except "With", I also like InStyle from the US.

禁止訪問

大宅

Spur from Japan, In style from the U.S., Vogue (French or Italian version).

大宅

[quote]
JAY媽 寫道:
我都係咁話...查實市面上真係無咩中價時裝美容既雜誌...同埋本地出既時裝雜誌成日登埋d吾關時裝美容既topic...所以我都係買番外國時裝雜誌既中文版咋!我最鐘意買ELLE~~~~ 因為期期佢都有好多野送,今期有COUPON去換ESTEE LAUDER既護膚品試用裝又送小背心,真係好鬼開心既JACK!!!! 同埋佢內容比較實際D,吾會太多廣告,成本都係時裝同教化妝...又大大本,睇左我幾日都仲睇緊~~~!!! 仲有MARIE CLAIRE都幾好睇...內容無咁悶同埋都好豐富,我家下都仲睇緊... 今日忍吾住手買左BAZAAR... :-( 超級後悔買左佢!成四十蚊本,之前睇D雜誌話到佢個總編幾咁勁幾咁認真又可以呼風喚雨咁...以為佢實好PRO好多野睇啦...點知...一掀開本死野,全本佔左三分一幾乎一本都係廣告黎!越睇越火,一D內容都無!得個厚字!下次都咪駛旨意我會再買佢呀!!! [quote]
JAY媽
想問ELLE係幾號出架,係咪成本都係時裝同教化妝,
等我買番本黎睇下先..

大宅

Spur and "gap" press
Namaste

複式洋房

Oggi from Japan

別墅

I like "non no" cos I like Japanese style lo!!!

大宅

VIVI

子爵府

2024年龍年勳章

nono & with are good too....但我只係簡中買來睇...我都諗遲D訂月, 會平D...我已訂ELLE & Cosmopxxxt , 等完左, 先轉訂with...

首頁

尾頁

跳至