懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

醫院教朝早幫bb沖涼,到而家為止都係中午同bb沖涼,其實可唔可以轉夜晚沖?想bb沖完舒舒服服訓覺⋯

子爵府

回覆:bb沖涼時間

我中午沖,因暖一點。夜晚驚涼,遲些冬天又會凍,又驚bb夜晚沖完醒晒唔瞓。我會睡前幫他抹身,乾淨點才瞓。

子爵府

我不嬲都夜晚先幫bb沖涼,講真,凍你會開暖風機,同埋沖咁快,都唔會凍得瓦邊啦!我覺得夜晚沖完好瞓d添

大宅

Me too, bathing at night.

男爵府

我都係夜晚先幫BB沖涼,冬天個時會開暖氣同關晒d窗先,夏天就沖完即係返房關門換衫,so far BB都習慣晒無咩大問題出現!

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

陪月走後,我地都係夜晚洗白白,因為大家都得閒

男爵府

玩具勳章

頭一個月就中午,之後都夜晚沖,沖完飲奶仲好訓啲。而家有暖爐都唔怕凍啦。

男爵府

通常黄昏前

大宅

我頭一個月就下晝,之後改咗夜晚臨瞓沖,而家三個幾月,成日好大汗我就起身一次,臨瞓一次,等佢舒服啲,因為佢好鍾意沖涼

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

我鍾意下晝至同bb 沖涼, 冇咁凍, 同埋唔駛d 皮膚有少少濕濕咁up 住訓.... 就算抺乾左d 皮膚, d 皮膚都唔係真係完全乾透, 唔知你明唔明. 我自己都好少沖完涼即刻訓, 就係唔鍾意up 住咁訓.

禁止訪問

畀面勳章

引用:醫院教朝早幫bb沖涼,到而家為止都係中午同

大宅

我通常都喺5點-7點呢段時間幫bb沖
個天未黑曬又唔會太凍

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

陪月走後, 我哋都係夜晚先幫囡囡沖涼架!!! 第一, 老公想幫手同BB沖涼, 好好嘅親子接觸... 第二, BB每晚都係沖完涼, 飲奶, 返自己房瞓... 所以沖涼就係一個瞓覺嘅提示, 唔係夠鐘就直接放BB入房, 囡囡好接受, 7週大已經開始戒夜奶... 從來唔駛陪住瞓, 自己碌10分鐘就會瞓著...

別墅

引用:陪月走後,+我哋都係夜晚先幫囡囡沖涼架!!!+

原帖由 QQQme 於 13-04-07 發表
陪月走後, 我哋都係夜晚先幫囡囡沖涼架!!! 第一, 老公想幫手同BB沖涼, 好好嘅親子接觸... 第二, BB每晚都係 ...
正呀!
我bb而家2個月大,就係想佢沖完涼,飲飽奶就舒舒服服訓,希望可以訓耐d

首頁

尾頁

跳至