親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

想問Alberta/Calgary

想問有冇人住 or 近日有去Alberta/Calgary

我同BB(8,9個月大)下個月中去 Calgary, 想問問天氣如何, 一早一晚 及 日間要預備的衣物.

現在只預備穿綿質body作內衣 + 不太厚tee 另帶備厚外套.
是否合適呢? 應該不用帶毛衣 / 羽絨罷
還有什麼衣物要預備呢? BB 穿襪衭會否太熱呢(coz 室內有暖氣)

另外坐車是否一定要有car seat 呢?
[size=xx-small]彰彰221出世,最鍾意食呀,食呀~[size=xx-small]安安1216出世,都好鍾意食食~

大宅

Re: 想問Alberta/Calgary

CJbaby,

而家Calgary的天氣是非常之溫暖,可以講係風和日麗. (25-27度)
不需要穿太厚的衣物,可以帶定外套for晚上.因為入黑會少少涼.
BB唔需要穿襪衭啦...

祝旅途愉快

男爵府

bettyby,

唔該哂~:wink:

咁你知唔知 係咪一定要用 car seat 呢!
我呀 e話要我帶埋去, 但好唔方便啊~
[size=xx-small]彰彰221出世,最鍾意食呀,食呀~[size=xx-small]安安1216出世,都好鍾意食食~

大宅

CJBaby,

Yes, the car seat is a must... so, you must needed to bring the car seat along with u~

男爵府

O no~

又要帶多一件行李添

bettyby 唔該哂!

首頁

尾頁

跳至