家事百科

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

二手冷氣機

那裡有人賣+安裝二手冷氣機, 幾多錢?

大宅

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

Re: 二手冷氣機

你全邊區,好多地方都有2手冷氣機賣,不過要比埋安裝,不如你去豐澤,3/4匹運安裝包掉舊冷氣機都係$1400左右,國美電器而加都做緊特價,都係差唔多價錢,不過要睇係咩牌子....
除非你自己會安裝,如果唔係買部二手3/4匹要$800左右,要再加錢比佢安裝同掉左舊果部......加起想黎都同買部新差不多價錢.....仲要全新/有保養,一次過唔洗煩..

複式洋房

因為業主比較衰, 個冷氣機是我自己比錢, 全新Sharp有remote control, 成$2,000, 佢已經講定第時如果我搬就唔盡搬走, 因為佢已出錢($6,000)幫我找師傅裝修咗厠所及廚房的天花 (但現正趺灰, 唔掂擋), 所以都唔知會住得幾耐, 又唔係好想益佢, 要想吓計.

大宅

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

首先我覺得你業主勁無良...點會你自己出錢買唔比你帶走,除非你掉左佢舊果部啦,因為你租屋果時,合約應該話你而加果間屋裡面包左冷氣機/熱水爐...各一部,如有正常損壞,業主要負責維修,如果你真係掉左佢果部冷氣機,佢就有權要你留低新果部比佢...不過你話天花既問題,如果唔係太嚴重,佢唔會幫你~~不過你係租客,你係有權叫佢出錢再裝修,如果你講得咁嚴重,咪同佢講,你唔裝修好,我一係唔交租,攞d錢自己找人整,再開返張單比佢,再唔係咪同佢講唔租攞~~

大宅

唔好買二手呀!冇保養,唔知

首頁

尾頁

跳至