在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 3-Kid Ma Ma Club (Part 3)

abcd媽,
我地plan緊去melbourne囉.老公好衰,踢個波比我話事,成日都話佢過唔過都無所謂,叫我決定喎!!

琥珀宮

ABCD媽:

我預約左今晚8點30分,本來肥仔9月19日生日,想同佢預約果日,但係見話到時老人又同時開始換證,所以都係約今晚咯。

伯爵府

好媽媽勳章

vv123
我果時在sydney讀書的
我也好喜歡果邊生活
而墨爾本...我也去過..因我個好朋友嫁左過去
生活無sydney o甘多野玩
會係好舒服...但果d天氣就雨天多d

sandy
早d換好..因開學好多野要用身份証
我本來係7月換
打算8月拿...o甘開學有得用
點知亞仔入醫院才拖到現在

大宅

hello, 各位3kids媽咪好:

現在才溜到呢頁!預埋我啦!

自我介紹:現已轉full time mom來照顧班老細的小女人
老細有一大三細
大果個無物好講(老公)
三細就係:大仔 12歲(升中一)
二仔 10歲(升四年班)
細女 6歲(升一年班)

多多指教!!! :mrgreen:

大宅

3kids媽咪,
welcome,呢度好幾位媽咪都係有件升中一同升小一播,包括我在內,大家實岩傾.

大宅

vv123,

你好!在其他forum見過你,因你的玉照好省鏡.你的大仔升f.4二女又升中一,我想你還要忙得多呢!

大宅

WELCOME 3KIDS媽咪, 我同你login name 一樣喎

各位請幫忙, 急急!
我打算下星期一即時炒工人呀, 大家知唔知邊度買機票去馬尼拉最平呀, 如果係open 機位坐最平航空公司, 單程, 而家會大約幾錢? 請各位幫忙提供資料

大宅

3kids,
做咩咁興要即炒呀!!!
之前我幫工人訂過去馬尼拉機票,都係經旅行社叫最平,以下有幾間報價平d既(呢個tel係中環既,你問岩價再問佢地九龍分區地址電話吧)你明天打去問下價啦:希望幫到妳.
樂途旅遊: 2810 1681
萬邦旅遊: 2536 9266
東怡旅遊: 2868 9977

男爵府

今日 bk 又 short 左 .....
而家才上到黎  :-( :-( :-(

3kid媽咪>>
歡迎 !
見過面啦 .......
初中果樹呀 .

仲有一個login係3kidsma , 有時我也分唔清你地 2 個.

我大少中一, 老二小二, 細女小一, 跟你差不多.

之前有一頁是2006 資料, 不如更新一下.

3kids>>
唔通今朝講電話你提到那件事 ??
你仲話忍埋多2個月添,都係頂唔順呀 
本講你知已唔做, 但唔方便 .
講到一舊舊 ......

各位姐妹 >>
由其是 Alice 呀.....
我率之係前日遞左resign letter .

我遞左信之後好happy,成個人(括 )左出去開 
快樂取決你主觀的心  不在決定於客觀的事

琥珀宮

3kids媽咪:

我差d將你當係3Kids添,仲諗點解要自我介紹呢?直至睇到你大仔12歲方醒覺。

我唔係全職媽咪,係在職者,你好!

3kids媽咪 寫道:
hello, 各位3kids媽咪好:

現在才溜到呢頁!預埋我啦!

自我介紹:現已轉full time mom來照顧班老細的小女人
老細有一大三細
大果個無物好講(老公)
三細就係:大仔 12歲(升中一)
二仔 10歲(升四年班)
細女 6歲(升一年班)

多多指教!!! :mrgreen:

琥珀宮

3kids,

有間叫和聯旅行社,佢既機票好平下,可打去電話公司問電話,再打去問。咁如果坐果間Cebuxxx,而唔揀國泰都會好平架。

做咩要咁急炒佢既?

3kids 寫道:
WELCOME 3KIDS媽咪, 我同你login name 一樣喎

各位請幫忙, 急急!
我打算下星期一即時炒工人呀, 大家知唔知邊度買機票去馬尼拉最平呀, 如果係open 機位坐最平航空公司, 單程, 而家會大約幾錢? 請各位幫忙提供資料

琥珀宮

ABCD媽:

今晚預約左8點30分去尖東果間九龍西入境處幫肥仔換智能身份證,前後15分鐘攪掂走得,得果一、兩個人同時換證。我仔1998年出世,係唔會有相片放係身份證上,所以唔洗咁在意著咩去影相架。

禁止發言

大宅

stella,
我地只有親戚係sydney,而今次打算去melbourne.其實我地都未有正式資格,因為無係那邊住夠2年,今次係最後限期,如果我地miss埋就會取消visa,有人話咁樣將來個仔中五之後自己apply student visa都會有痳煩.
想過叫個仔留低自己讀2年,一來佢唔制,二來佢自己留無我係度監管,只有打機啦,點讀到會考呀.所以只有選擇一齊走or一齊唔走.

伯爵府

好媽媽勳章

VV123,
如果去....你老公會同你地一齊去?
還是你同小朋友去呀?

禁止訪問

大宅

abcd媽,
係呀,如果係去全家一起去.

大宅

VV123,

如果要走, 我都讚成全家人一起去, 始終唔放心的.

程媽:
希望你返新工做得開開心心啦.

我覺得我工人越來越無心機做野, 而家仲比埋面色我睇, 反正都唔諗住續約, 唔想去忍佢, 寧可補多一個月佢即走, 當係比佢幫我咁耐o既bonus, 唔使佢做到約滿. 我已買好機票, 星期一就同佢講拜拜.

sandy,
我地都好多年無話專登買生日禮物比對方lu. 學你話齋, 比左3件無價寶比佢都算係咁喇, 3件寶物可享用幾十年

男爵府

想問你地是否好藺入 bk ??

我係呀 :-( :-( :-( :-(

好難 click 入 黎 , 要試好多好多次至得 :-( :-( :-(

3loks>>
呢樹好悶 , 好難頂
大少升中, 都唔知跟亞水傾堆?????......???
有到係上 bk而已 .
捱左成年幾 , 對得住自己的忍耐喇 .........
遲的我驚我有自閉 .........

你可在9 月15日之前來石門搵我 , 唔係大水坑呀 :tongue:

vv123 >>
咁係唔係要攪嫁啦 ........
澳洲 好似是 2 月開新學期. 早點去, 早點適應麻.
2個地方, 你鍾意那處多些呀 ???

我倒覺得要走就一起.

男爵府

3kids >>
岩岩遲左工, 都未搵到新工
咁快希望我返新工做得開開心心?????
不如你保佑我 ,
俾果的 5日工的公司請我仲好啦

你好快就炒左個工人 ,
我都想我老細咁樣
唔駛我捱到 9 月中咁耐

首頁

尾頁

跳至