在職全職

跳至

首頁
34567...23

尾頁

琥珀宮

Re: 3-Kids Ma Ma Club (Part 3)

我由上個星期開始病,到依家都未掂,把聲仲係怪怪地,最衰自己唔忍得口,初起飲冬陰功,於是收心養性戒口幾日,喉嚨好番好多,唉!今晚老公整虎皮尖椒,又忍唔住食左幾隻,咁又炸到喉嚨痛勒![img align=right]http://www.hk-laufamily.com/_1299.gif[/img]

vv123,

Ruby可能好忙,又要睇住頭家,佢開左學咯,等我稍為得閒問一問佢先。

Car-long,

你同vv123兩個攪咩?咪住,我好奇想問下你同vv,究竟3定4字架?咪亂認老喎,我要問,因為要提防影射。[img align=right]http://www.hk-laufamily.com/_1280.gif[/img]

琥珀宮

Re: 3-Kids Ma Ma Club (Part 3)

我想請問下電腦高手:

我部電腦用既係老翻xp軟件,而我琴日裝番個正版Norton防毒軟件,點知一入控制台,一click入「新增及移除程式」就自動關機又再自動重新開機,打上去Norton問,佢話可能因xp係老翻既關係,撞左喎,想問下,咁既情況有咩解救呢? 救救命

琥珀宮

vv123,

咪以為我地小朋友全係小學,就係3字先得架,我3字頭生我大仔,依家大仔都10歲幾,我同程媽差唔多,同你可能叮噹馬頭咋。

如果有4字,都可以認「老」既,但我認老唔認殘架,遲d有心理準備時再認殘啦!

你用正版咪好貴,成千銀架喎。

琥珀宮

car-long,

哦,仲係好「新鮮」,我都好想念3字既日子。:-(

car-long 寫道:
vv123 , Sandy ,

我大仔都 12 yr 啦 ! 我 72 年產品 lai 架 ! 已經三十幾 lu !

carlo

琥珀宮

程媽:

Check pm.

vv123,

可能我要係辦公室捱騾仔,所以雖然食量大,肥就唔算好肥,仍然中等身材。

今日部腦又冇事路喎,我再click入「程式增加及移除」,又冇自動熄機開機情況勒,都唔知攪咩鬼,總之有電腦又煩,冇又煩。

琥珀宮

程媽:

俾我哀下似水流年都得掛! :-( :-( Alice有又唔至在,以前15、6歲時,恨快d大,依家開到荼蘼囉,學下人悲下流金歲月咁啦!開始想當年,即係青春不再咯! :-( :-( 邊有你保養得咁好

琥珀宮

各位:

今晚去睇詹瑞文齣「男人之虎」,笑到流眼淚[img align=right]http://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_11_6.gif[/img],果種港式地道演繹法,同歎住杯港式絲襪奶茶加件奶油多既感覺一模一樣,超爽!最估唔到係當佢演繹香港果d粗魯草根人物時,竟然用上串串粗口,對我黎講,好熟口熟面,生活上就係有理類人,講話唔加助語詞,根本唔識講野。

佢又扮公眾人物,成龍、蔡楓華、龔如心、長毛、劉兆佳等等。間中仲落下台玩下觀眾,妙極、妙極![img align=right]http://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_1_55.gif[/img]

粗口可以係藝術作品中出現,有校長將全體老師拍既專業照貼出黎又如何,簡直小事一樁。

程媽:

咁都得??以愛情去衡量時光流速?

咁死咯,我18歲開始拍拖,身邊一定有一個固定男朋友,咁咪以光速衰老??? 計咯,依家我應該7、80歲咯,好快去到人生終點囉。

Car-long,

我同程媽打緊程深(程媽+Sandy)密碼,你明就大件事勒。

AK,

祝你囝囝面試成功,你見揀果幾間都唔錯,有眼光喎。 果個星期六紅色暴雨取消左勒個BBQ咯。

ABCD媽:

你咪呃人啦,咁後生。如果計心境老,都未到你

琥珀宮

程媽:

我成匹野馬架,以前好少留係屋企,周街去就真既。依家諗番起,第一個男朋友,拍親拖都帶我去睇戲,睇藝術節既戲,多得佢我對電影發生濃厚既興趣,可惜相遇在錯既時空

琥珀宮

Vv123,

我細女K.2咋,理幾日仲勞緊佢寫中文字,幾時勞到佢上中學呢?到得那時在夢中囉,唉!

你提詹瑞文時咁有保留既--「佢都算幾有"才華".」,係唔係覺得佢有不足之處?講黎聽下,好奇想知。

Car-long,

聽日要去阿女同學仔既生日會,仲有精彩節目---同阿仔溫習,佢下星期二默中文,下個月中黎個掛名評估,實則測驗週既活動,總之周身唔得閒,一身兒女債。:cry:

Alice,

即係「天生麗質難自棄」啦,唔洗保持住都有咁後生,真係恨死隔離。

“keep”既意思係唔係即係用SKII?冇、冇、冇,我唔用SKII架,係我用去痘水過龍,依家變成咁囉,冇左個”baby face”囉,你醒呀,千其咪用去痘水呀!!

程媽原來真係有咁大漏洞架,係喎,係喎,忽略左添,話左你醒架啦!

ABCD媽:

你係唔係籠中豬呀?你老公咁緊張你,捨得擋你咩?一於的起心肝修身修心,由豬變鳥,咁就可以輕易咁飛出個豬籠啦!

琥珀宮

今日頭痛到炸,以前係黎經期之前痛,前果輪睇中醫,依家變左一黎先開始頭痛。

Alice,

唔記得左你9月30日生日添,我對數字一d都唔敏感,忘記左咯,補祝你生日快樂,事業、學業順利!再送你小禮物,緊記袋袋平安喎![img align=right]http://www.hk-laufamily.com/_757.jpg[/img]

Car-long,

有邊個唔係,三催四請d老細先肯去沖涼架。

vv123,

詹瑞文好識運用身體去表達,見佢講野斯斯文文,扮起粗人講起流利粗口完全另一個人,真係好厲害,佢分式既角色,每個都好入型入格。黎緊佢同葉詠詩有個表演,好似叫非常交響樂,當葉詠詩遇上詹瑞文,真係好有興趣睇下攪咩鬼出黎。

琥珀宮

vv123,

借花敬佛

琥珀宮

車長:

屯門好遠喎,今個中秋節係溫習日子,佢地下10月9日一連三日學校評估即係測驗,出唔到黎呀!有排頭痛。 :tongue:

AK,

又真係幾可愛,所以我先留意到。:mrgreen:

程媽:

咪離棄我地先得架。

琥珀宮

Alice,

我以為你話生係塊面處,就要煩你老公呀!不過點解生係塊面就變嫦娥呢?

「而家叫做 touch wood 生係額頭
生係塊面樹, 我實做 嫦娥~~~~~~~煩 c 我老公」

琥珀宮

根據程媽通勝:咦,咁bk都有唔少怨婦喎,放心,你地個個都唔係。

程媽:

你慌我唔係咩,每晚有幸睇到「高朋滿座」,跟住就冇得睇啦,最近我連韓劇都停埋。全力進攻下星期一既中秋大評估。[img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_557.gif[/img]

琥珀宮

今日足不出戶,閉關同阿仔溫習,真係[img align=right]http://www.hk-laufamily.com/_929.gif[/img]。

AK,

又轉畫,咁密架,都未欣賞完畢喎,你囝囝囡囡係影樓d相,影到好似人地果d海報咁。

hinhei,

我地有3個老細或以上,有邊個屋企唔嘈架,佢地有輪成日玩槍戰,又埋身肉膊,周不時都要做包公開庭,不過係家事法庭,次次都要判原告及被告有罪架,好忙!阿妹有時跟住佢地轉,俾佢地唔小心整親,又要告戒一輪。

係理排好少少,大兩個各有各打機,咁就一屋都靜哂。

琥珀宮

LEON,

攪笑呢,笑中有淚,淚中帶血架。我冇咁既精神幫兩個溫書,我負責大,而老公負責肥二。大既發現佢仍然身在太空,靈魂仲處於虛擬世界未返,好淺既加減數都可以做錯,英文文法到今時今日仲可以was not heard(進步左,唔係was not hear,起碼勉強叫做被動式,唔係九唔搭八,有文冇法,唉!),五年級勒。有時真係好想代佢去考好過。

程媽:

真真要向你請教,我唔明句中: 「知識之所貴者在其量 ; 而不在識」量係數量定係力量?

你一定係一個主動敬愛老師既好學生,所以老師先會對你咁好。而我讀書時好怕醜,亦好驚老師,總不自覺與老師之間築起一道牆,覺得老師高高在上,不敢與佢地有近距離接觸。話時話,我3個老細都似我喎,好怕面對外人。

真矢話佢願意做一道牆,擋住學生,迫佢地跨過,真係苦心。嘻,嘻,我越睇天海祐希越靚,越有性格及氣質,如果我係男人,實追到佢追到天腳底。

琥珀宮

程媽:

祝你年年有今日,歲歲有今朝,仔女聽教聽話!

明白勒,即係知識在於深,唔係在於闊,只知而一知半解係唔夠,係咪咁解?真係有深度,要解畫添。

天海被邀而拒絕左知道呀,證明佢老師型像入型入格,亦證明安倍晉三及身邊既人都幾天真,真假不分呢!不過有人版既,汪阿姐都做得人大咯。

LEON,

你就好啦,我女讀果間係牟利幼稚園,所以唔入資助範圍,我又真係唔明,點解要篩左私立幼稚園出黎,聽新聞阿曾特首冇進一步解釋,唔知咩道理,好想去平機會投訴。

AK,

琥珀宮

車長:

唔係我教肥二架,如果教肥二,我肯定要睇精神科,佢老豆教佢教到心、肝、脾、肺、腎都已經嘔哂出黎,我冇本事教到佢。我教大仔,佢悟性好但心性唔定,要我時常執番佢出竅既靈魂番黎,勞氣!

今日又去左睇中醫,執下手尾,降下火咁啦!再醫下d頭痛,人年紀大左,就容易腰酸背痛,以前唔為意,依家真係好覺。

琥珀宮

車長:

bk睇到,但hk-farm話我冇權限,開唔到黎睇,不過由你既回應,都知道對方7至8成提問。唔好擺心,孩子係自己,當然自己知自己事,旁人既意見當係提點囉。

琥珀宮

星期一我係公司搬位啦,忍受唔到我依家個位,側邊係路口,d人成日出出入入,攪到我精神唔能夠集中去做野,而且一病連一病。我同我老細提出搬位既要求,都係以成日有病為理由。我新位好隱敝,比舊既寬敞,覺得好似由街邊搬上豪宅咁。

首頁
34567...23

尾頁

跳至