在職全職

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

Re: 3-Kid Ma Ma Club (Part 3)

程媽:

我地識左3年架勒,真係唔經唔覺喎!

我份工忙到抽筋,日日好似打仗咁,我天生辛苦命,份份工都係辛苦既,最慘連至親都話我舒服,因為我唔呻

大宅

dear all,

long time no c~~~

死火 o羅
兩日無上.......差 d miss 左 你地添
bare in mind we are always on your sides

大宅

update 下個 list 先

2006年最新資料:
1) carrie/大女小四/二女小一/細仔k2
2) sandyKL/大仔小五/二仔小三/細女k2
3) 程媽/大仔中一/二仔小二/細女小一
4) Leon/大仔小二/二女三女k2
5) ABCDma/大女中三/二女中一/三女k3/細仔k1
6) vv123/大仔中四/二女中一/細女小一
7) stellalee/大女中三/細女中一
8) 3kids/大仔小三/二仔三仔小一
9)car-long / 大仔中一 / 二女小三 / 三仔再讀小一
10) alice/大仔小二/二仔 k1/三女歲半

bare in mind we are always on your sides

大宅

程媽,sandy,
都唔明佢地既然第一胎已經2個,點解咁快又搞第2胎唔避下先呢,搞到家庭慘劇,真係鄧那5福星可憐...... :-(

大宅

睇你地講花裙
真係笑 c 我

你地個個都後生
著物都靚啦

不過返工實係會靚 d
始終要見人
即使 ng 駛見客
都有同事同 boss~~~~
點都要 四正 d~~~~ :mrgreen:

大宅

alice,
講後生我一定包尾,呢度可能最老係我吧,因為暫時最大係我位大少 :lol:

別墅

vv123,

妳邊老 ! 因為妳早生 BB je ,

carlo

禁止訪問

禁止發言

男爵府

Sandy,

“我幾時都話要管香港,一係搵中央政治人才,一係搵政務官出身既人,政務官熟悉政府內部情況,亦瞭解香港情況,商人黎管香港唔掂架。歷史話我地知,北方人先係管理國家既人才”>>>>對於揾中央政治人才, 北方人管理香港, 我持好大嘅保留態度. 我前睌同我朋友&佢老公食飯, 佢老公係中聯辦中低級官員, 滿口內地官腔, 同香港人嘅思想文化格格不入. 係佢眼中, 覺得區區一個小香港算不了什麼, 香港冇管治人才, 仲舉咗沙士例子, 話大陸一聲令下, 所有政策實施立刻見效. 我心諗大佬呀, 大陸所有政策全由中央或省市最高權力的幾個人决定, 冇立法諮詢機制, 梗係易下命令啦, 市民贊成與否, 對錯與否都冇得反對. 雖然佢唔可以代表晒所有內地官員, 但某程度上都反應咗一部分人嘅心態. 哈哈, 如果黎啲管治一成套落香港都c喇.

我滿意曾蔭權的表現, 由佢戰戰兢兢上台, 到宜加胸有成竹, 不得不贊佢. 我覺佢同董建華最大的分別係反應夠快, 决而有策.

男爵府

candy >>
煲太曾按目前睇 , 表現不錯.我跟你一樣 <<不得不贊佢. >>

像西9 , 重新再拿出討論 .
舊既有問題 , 好明顯佢自己也知.
革新厲治目前來講 ok .
佢自己都有講 , 管治香港 , 首要身體好.........
好似言之有物 .........
...........前任已老, 已有老人病 ( 似聽唔到 )
...........後有擁護者 (指四萬 ), 年齡比他長

快樂取決你主觀的心  不在決定於客觀的事

男爵府

car-long 寫道:
vv123,

妳邊老 ! 因為妳早生 BB je ,

carlo

vv >>
係囉 !
分分鐘我年齡大過你

對 !
5 個真係可憐 .
最主要是5 個年齡差唔多大 .
好難湊嫁麻 . 做父母點可以無心裡準備的.

這事又令我諗起之前三胞胎其中一個, 給父母虐待而死.
唉 .............

男爵府

sandy >>
今天已上班呀 !

哈.........哈.........
你講3kids 如神仙生活般........
又好似係

那 5 福星 , 好在爸爸仲有的腦 ....
將自己係多仔公件事攪大去 ,
給其他人去支自己.
已替 5 佃福星著想.
不然日後有亞媽老路.
仔女日夜長哭為無奶食.
果陣時. 都唔知會唔會齊齊整整啦 .............

男爵府

stella >.
好早噃 !

alice >>
工作好辛苦 ??
而家點樣 , 講多句黎聽下

男爵府

HPChingchingma 寫道:
candy >>
煲太曾按目前睇 , 表現不錯.我跟你一樣 <<不得不贊佢. >>

像西9 , 重新再拿出討論 .
舊既有問題 , 好明顯佢自己也知.
革新厲治目前來講 ok .
佢自己都有講 , 管治香港 , 首要身體好.........
好似言之有物 .........
...........前任已老, 已有老人病 ( 似聽唔到 )
...........後有擁護者 (指四萬 ), 年齡比他長

Chingma,

哈哈, 十分同意.

別墅

各位靚太早晨 !

3kids 的生活的確令我羨慕丫 :D

carlo

大宅

SANDY, 程媽, car-long

我的生活好普通, 唔使羨慕我喎.

我諗我地所有3-kid 媽咪, 到仔女長大時, 我地家庭真係會比人地更熱鬧, 更多話題.

暑假又過了一大半, 小朋友好快就要開始忙碌學校生活, 你地小朋友係今個暑假是否有收獲呢?
我三個最大收獲就係學識游水了.

禁止發言

大宅

各位新 join 的媽咪, hi~~~~

程媽~~

我份工係做 finance
d 數 日日都要 settle o架
o吾 同普通 ac, 有幾日可以 "走盞"~~~
所以日日都忙
若果 ng 係 5 days work
我真係 ng 制 ka

而家上左手就無物大問題
我 d 同事都幾 nice
算係 o甘 o拉~~~

不過下個月有個新同事
o甘 o岩 我同事又識人係佢舊同事
(原來行行都係 o甘 窄 )
聽聞佢舊公司 d 同事對佢印象都係油麻地

ng 知呀, 若果佢真係好差
我可能都會 quit
成日留留長係公司
同 d 自己 ng 夾的人一齊 work
好辛苦 ka ~~~~

你有無出擊搵工呀??

大宅

stella & all mummies,
似乎得我同你,同埋abcd媽有2件中學生.
我0個d就無咩收獲,本來未放假plan比佢地學拼音,但因為唔知去邊學好,拖到依家都學唔成,唸住個細女學游水,但佢好怕水,學到依家都仲未算識游(完全唔洗輔助自己游到先算識嫁).真係失敗.

首頁

尾頁

跳至