在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 3-Kid Ma Ma Club (Part 3)

大公子琴日開始返YMCA既托管班,佢好enjoy好開心,遲d仲有得去camp,真抵玩!

孖妹琴日都開學啦,呢2個星期日日都有活外參觀活動,今日去尖沙咀科學館,不經不覺佢地都k2啦! 老懷安慰呀!

大宅

2006年最新資料 :
1)carrie/ 大女小四/二女小一/細仔K2
2)SandyKL / 大仔小五/二仔小三/細女K2
3)程媽 / 大仔中一/二仔小二/細女小一
4)Leon / 大仔小二/ 二女三女K2

大宅

Sandy,

咁你個舊boss咪好似而家9pm套電視入面個'伍姑娘'?

大家又要聽的我呻:
琴晚我要遲d先收工,於是打番屋企,亞仔收線收得唔好,於是我就係電話筒聽到我工人鬧我囡,係好大聲咁鬧,我即時好心痛 :-( ! 工人係我屋企7年,3隻小豬都係佢幫手揍大好架,佢平時係粒聲唔出,actually佢各樣都不太差,但今次俾我見到佢另一面實在令我心寒!

大宅

all,

星期六聚會不能到啊!因為孖女學游水,肥仔學羽毛球呀!

大宅

leetai,

恭喜您啊!又有咗-----即是第四名? 配服呀!

大宅

Re: 3-Kids Ma Ma Club (Part 3)

Sandy,

超重10kg,又真係多左少少! 好彩佢地夠高! 以後唔好放coke係雪櫃啦!我hb連紙包飲品都唔俾我買架,或者叫肥仔轉飲diet coke先,慢慢戒吧!

我終於resign成功啦,做到9月尾! :-P 今次係入職唔夠半年第三次resign,呢間冇planning既公司真係好難頂,搞到放公返到屋企都冇mood應酬d老細!期望9月尾快d到!

大宅

Re: 3-Kids Ma Ma Club (Part 3)

HP,

我份工做到今個月尾,下星期有新同事返要教佢,我唔打算搵工住啦,嘆下先! 就算搵只會找part time啦!

大宅

car-long ,

碧濤宜租不宜買呀! 華懋樓比較難轉售,試想下佢d樓起左超過十年仲有一手樓買喎! 如果喜歡,不如租住了解下先.....

大宅

all,

我返埋下個星期就同公司say ! 而家正工人放大假3星期 ,請問大家有冇平air ticket推介呢?

大宅

倒數.....仲有3日,可以走人啦!

Sandy, 唔駛擔心我做fulltime mom辛苦,我相信點都唔夠呢份工慘!剛剛星期日先返足一日咋,而家默默祝福接我手既女仔! 賓姐機票搵左$1050來回坐cebu pacific,全城最平

今日hot topic應該係英華既老師變身話題! Sandy, 你點睇? 我感覺怪怪的,唔知點形容,而家做老師真唔易;校長似乎太高調,但又好佩服佢既魄力! :-P

結紮,我當年被廣華醫生reject,理由多多,又話你仲後生、又話你唔知將來會點.......我日日講,佢日日推,最後都紮唔成! 個環就快5年啦,係時候要換,但我好怕睇婦科,我那個係男醫生呢!大家有冇好介紹呀?

大宅

all,

今日正式做自由人!唔駛返工有小小唔自在,琴晚仲訓唔著,好似若有所失咁! 下星期要搵d朋友lunch or tea聚下,實在好耐冇搵friends啦! 10月係嫁娶好日子,我倆公婆已經有5張紅炸彈在手! :-(

我工人套機票出左,係中銀旅遊 ----- 機票來回$650, HK Tax $417, total $1,067 ! 回程機場tax未計!

大宅

Sandy, 你嘔血張相好搞笑!不過同兩位大少一齊溫又的確好難頂!我溫一個大公子都搞到血壓急升! :evil: 老師話二升三好緊要喎,所以我要多多 個仔!

全職媽媽既生活依然enojy緊,明顯地仔仔女女笑聲多左! :lol:

今年好多人大肚呀!我屋企樓上有位mama都快生第三胎!勇!

大宅

好高興幼稚園學卷我倆個女可以enjoy一年,因出年都k3啦,但總好過冇! 佢地學校大部份小朋友有減免學費,但我只都個羨慕份兒,今次

大宅

all,

好耐冇同大家傾計但我都會追你地既留言架!
我舉家剛剛搬到九龍城,忙完一大輪,終於settle down!孖女一月會轉讀附近既幼稚園下午班,我就已經做回full time mom啦! 大仔一月中考試,我又要 佢啦!

大宅

[size=medium]預祝各位新年快樂!

Sandy,

搬到九龍城想亞仔返學近d!原本亞囡一心跟哥哥上小學,但而家入左呢個網,就有d三心兩意啦!馬仔唔打算try,反而考慮緊九龍城聖家,你有乜心水or意見呢?

我間中都有part time返,全職媽媽有時好悶架! :lol:

大宅

vv,

你既方法唔錯,等我聽日試下先!不過由於時間關係,可能每日只可以叫肥仔作一句咋,相信有排'浸'啊! :lol:

英文科:您有乜好方法介紹呢?請賜教啊! :-P

大宅

Sandy,

轉直資係好事,只不過對我地d多產家庭就大件事囉! 如果學費唔太甘的話,最多做亞媽既買少幾件衫做少d facial啦!係咪! :lol:

我成日發夢想如果個女入到女拔,我就要點慳……

我家肥仔今日考第一科中文,依然如以往一樣做唔完份卷! 咁即是起碼冇左10分啦! vv, 請問有冇好橋可以push up肥仔d速度呢? 佢係個d'姿油/豬油'型

大宅

Sandy,

你家肥公子既性格跟我家肥仔相似,或者呢d係肥仔格! 我仔成績不過不失,但老師話佢自理做得唔好,太烏where太馬乎,著校服都著到核核突突! 出年用成績分班,所以好多小朋友(家長)開始發力,所以有點緊張啊!另外學校今年成績表又有計錯分出現,你地學校會唔會架?

大宅

Long Time No Chat !!

Alice,
恭喜!恭喜! 您簡直係我偶像呀!係計劃中,對嗎?小B會邊個揍呢? 您繼續工作嗎?
我屋企人成日叮囑我不好再大肚呀! :-x

Sandy,
我仔好恨有部PPS,但我打死都唔會買,最多係長假期問friend借部俾佢玩幾日!我仔而家都唔願去街,寧願係屋企day dream!我唔mind最緊要佢自律和happy!

倆個女9月揀小學啦!而家我同hb仲心大心細,初步打算拆散孖女,細孖跟哥哥直上,而大孖會報私學和博大抽獎呀,因為佢係我地眼中比較資優!但好似有d偏心啊!
3kids中其一比較突出,我地要培育佢之餘又要小心處理另外2kids,不容易呀!

大宅

HPChingma,
亞仔實際冇開口叫我買PSP,只係曾經係學校份功課關於我的願望寫'想有部PSP',加埋每次係街見到人地玩時佢必定眼金金睇到實!佢真係唔敢開口,未死過!

首頁

尾頁

跳至