在職全職

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

Re: 3-Kid Ma Ma Club (Part 3)

今朝同大二老細去睇「軍曹」早場。

有時上BK真係有用處架,曾經有人係一個演奏會遇到有人不停講電話,而提出黎,人人都話會點做,求先俾我遇到類似情況: 睇僅戲時,坐我地後3行有3個女人3個小朋友,睇到中段,突然其中2個女人係度傾偈,仲要係好大聲,全院得20至30人睇,所以都好應聲,有人「殊」佢地,我亦有特登回望佢地,但佢兩個仍然唔理人照傾,於是我出去搵戲院工作人員作出投訴,經工作人員入黎話佢兩個,終於收聲勒。

我聽到佢地講:我覺得咁悶,佢地(指佢D小朋友)睇到入哂神。都唔可以騷擾人地架。好彩係BK見人有類似遭遇,果時都係覺得搵工作人員勸佢地最好,自己去話佢地,可能要自己勞氣。

套戲幾好笑,小朋友會鍾意。

琥珀宮

程媽:

今朝好早入黎,送完阿女上校車就入黎,不過去左幼稚園果邊同佢d同學仔媽咪傾。跟住去睇「軍曹」早場咯。一陣要幫佢地執書,騰空位放新書勒。

你真犀利,阿親善大使,搵到Candy,仲拉佢入黎,我諗佢真係好忙。

我諗要Carrie做,佢係理個題目既第一個發言人,如果大家都填哂更新資料,咁佢可以去第一頁取消佢之前所寫既野,貼番我地d資料咪得囉。

HPChingchingma 寫道:
各位 >>
不如搵個熟手媽嫖 . 將名單資料放在第一頁.
可是 , 我是電腦傻婆 , 我唔識攪 :-(

2006年最新資料 :
1)carrie/ 大女小四/二女小一/細仔K2
2)SandyKL / 大仔小五/二仔小三/細女K2
3)程媽 / 大仔中一/二仔小二/細女小一

男爵府

原來你去睇戲 .
我諗住睇叮噹添 .
都係sunday 改睇呢套啦 .

如果戲院得咁少人,
通常我就會找第二個位坐左先.
買佢地怕
快樂取決你主觀的心  不在決定於客觀的事

男爵府

candytl 寫道:
Sandy,

我今年也買咗幾條裙及無袖衫, 早前仲電咗個陶瓷, 我同事話我后生咗.

我舊陣時我從不會著雞翼袖衫和花裙著. 
同埋著涼鞋的 .
今年要要扮靚靚. 又加上頭痛留長左, 又有多少少色.
自己感覺係靚女好多好多喎 ........
...哈.....哈 ...

最鬼衰死人公司咯 , 得果條死佬. 想傾女人扮靚都唔得.
呢條友悶 cake 死喇 . 講波佢又話唔睇.
講楊過又唔睇 ..
佢真你 short 嫁,
佢聽到我傾電話話大少上中學. 這個暑假要做 bookreport , 問我中學有甚麼書要睇. 佢叫佢亞仔睇左先.真係 < 炳 > 佢. 是否男人黎架 

琥珀宮

Candy,

「白底鮮紅色碎花裙襯你丫, 斯文中又不失動感」你知唔知,睇到我[img align=right]http://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_11_6.gif[/img],真係好似佢咁笑到肚都彎,咁都俾你諗到「斯文中又不失動感」,唔識你,會以為你做廣告理行添。

你好忙?唔見你一排。

陶傑支筆係唔錯,文筆通順,但有時聽佢講野,我會火都黎埋,佢好鍾意搶白,不斷講唔理其他兩個主持,覺得佢一d禮貌都冇。另外好似佢大讚彭定康,我真真不敢恭維。理個未代港督,引入人權法、私隱條例,另一方面,眼見香港樓價不斷上升,就就手旁觀,等你香港人自挖墳墓。所以佢黎香港,鬧開徵銷售稅,我本來係讚成,後尾見咁多香港人反對,都有移動,一見佢咁講,我馬上堅決覺得開徵銷售稅,對香港長遠確有利。

總之我覺得佢個樣好蠱惑,一d都唔鍾意佢,雖然佢係聰明仔一個。

[quote]
candytl 寫道:
Sandy,

要同你講聲唔好意思, 頭先同程媽傾電話, 先知你問過我, 我飛過

男爵府

喂...
你地有無睇陶傑公子最近果廣告呢 !
陶傑公子賣樓上燕窩那個廣告呀,
特然好帥奶左......

琥珀宮

程媽:

你都好後生,可能我束起把頭髮,個樣老d。

係我心目中,男人只有四類:未婚、已婚、大男人、小男人。你公司果個咪係小男人囉。

我都想好似Candy咁整下頭髮,頭髮令人煥然一新架。

我大老細又催我勒,佢要用電腦玩遊戲機,等我拖住下佢先。

我覺得「軍曹」仲好睇過「車王」,「車王」都幾悶,雖然佢有教育意義。開場前賣廣告,黎僅有套「狼羊物語」,睇左片段都睇到我:-( :-( ,套戲係講一隻狼同羊做左好朋友,遭到佢兩個同類既杯葛,但佢兩友誼堅固,好感動。之前淨睇報紙介紹,都好有興趣去睇,但未睇正場已咁勒,我好怕架,喊到眼都紅踵哂,好醜架馬,都係留番出DVD先睇,冇咁瘀。

琥珀宮

程媽:

車,一定用電腦執過架啦,我見過佢真人,有鬼咁靚佬,雖則佢幾夠高,公子氣質欠奉,成個奸臣咁。

講起月餅,大家千祈咪買東海堂既冰皮,我買左4個試下,難食到痺呀!

HPChingchingma 寫道:
喂...
你地有無睇陶傑公子最近果廣告呢 !
陶傑公子賣樓上燕窩那個廣告呀,
特然好帥奶左......

大宅

2006年最新資料:
1) carrie/大女小四/二女小一/細仔k2
2) sandyKL/大仔小五/二仔小三/細女k2
3) 程媽/大仔中一/二仔小二/細女小一
4) Leon/大仔小二/二女三女k2
5) ABCDma/大女中三/二女中一/三女k3/細仔k1
6) vv123/大仔中四/二女中一/細女小一

禁止發言

男爵府

Sandy,

哈哈........., 我俾你個公仔+你嘅文字笑c 睇完雙眼真係發亮架. 你對以前港英政府有好多牢騷, 咁你點睇曾特首?

我做嘢一般啦, 我有睇你講嘢架.

程媽:

我點都想象唔出陶公子賣燕窩個樣. 更加不明燕窩商點解揾佢賣廣告.

男爵府

candy >>
你地識攪 ICON , 相呢的後可 POST 返上來 BK 樹.
我打返工後彼忘記晒啦 :-(

喂.......
你 MARK 返亞女資料. 唔係就當係 3 件嫁喇.

你無睇過公子的燕窩廣告 ???
係企黑板前面用粉筆寫 <樓上燕窩 >嫁.
可能客戶覺得佢有才就係食多左燕窩  :-( :-(

早陣 <四萬   >出來遊行都摸左低了,煲太曾
是下任提名兼 

琥珀宮

程媽:

我醒勒!

我都唔明點解要搵陶傑賣廣告,可能佢之前做過鄭和下西洋既講解主持,覺得佢講野有人信掛,不過我就唔信佢勒! :tongue:

Candy,

我對英國人又愛好恨,所謂「成也蕭何,敗也蕭何」,香港有今時今日既地位,英國人高明既管治手法有好大功德,懂收識放。我以前老細係英國人,佢地做事好大膽,肯負責任,唔會好似中國人咁嘜都隔過渣,又細膽,你幫得手,佢地絕對唔會待薄你。

但到左英朝末代,擺個老彭,攪好多野出黎,埋下地雷,隨時引爆。

我幾時都話要管香港,一係搵中央政治人才,一係搵政務官出身既人,政務官熟悉政府內部情況,亦瞭解香港情況,商人黎管香港唔掂架。歷史話我地知,北方人先係管理國家既人才,佢地有遠大既眼光,我地南方人優點係頭腦靈活,刻苦耐勞,但缺點係目光短淺,自私自利不信任人,所以宜商不宜政。

曾蔭權可以講食住英國人奶大既南方人,即係話佢有南方人既優點,由於有英國人既教化,而佢矮仔上樓梯,一步一步上,每個階層佢都有認識,所以好

別墅

程媽 , Thank you !

ABCD , 你咁都新人 ?

咁快就 3 頁啦 ! 犁利 ! 多多指教 !

2006年最新資料 :
1)carrie/ 大女小四/二女小一/細仔K2
2)SandyKL / 大仔小五/二仔小三/細女K2
3)程媽 / 大仔中一/二仔小二/細女小一
4)car-long / 大仔中一 / 二女小三 / 三仔再讀小一 :lol:

大宅

唔記得開左新topic tim. 即刻過擋黎e邊.

sandy,

我地就係book左8月尾去澳門利奧住一晚, 跟住去海泉灣住兩晚. 等我去玩完返來話你知好唔好玩.

程媽:
得閒call你傾下計先

大宅

2006年最新資料:
7) stellalee/大女中三/細女中一
8) 3kids/大仔小三/二仔三仔小一

大宅

3kids 寫道:
2006年最新資料:

好多個小一仔女喎

大宅

2006年最新資料:
9)car-long / 大仔中一 / 二女小三 / 三仔再讀小一

中學生都唔少喎

男爵府

carrie >
成 3 年啦 !
我地的小朋友不經不覺長大了

3kids>>
海泉灣 亞stella 岩岩去左返來..........

我份工悶到抽筋 , 如果唔上 bk , 唔找伴傾下計.
真係變傻婆

各位 >>
新聞有講一媽咪生了 2 次 .
一次 雙胞胎 , 第二次是 三胞胎.
而父母都唔過 30 歲 .
而 雙胞胎都係大三胞胎 一歲多咋

陰公
咁後生都仲未定性.
仲對住 5 福星

琥珀宮

3Kids,

你真係神仙一般既生活,東西南北俾你去齊,雖則話各有前因莫羨人,但仍然不禁羨慕你。

我係唔同人果處,聽到都話海泉灣正,連住九龍塘既闊太都冇彈,即係掂啦。你番黎都好想知道你既意見。

首頁

尾頁

跳至