在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

3-Kids Ma Ma Club (Part 3)

2007年最新資料:
1) carrie / 大女小四 / 二女小一 / 細仔K2
2) sandyKL / 大仔小五 / 二仔小三 / 細女K2
3) 程媽 / 大仔中一 / 二仔小二 / 細女小一
4) Leon / 大仔小二 / 二女三女K2
5) ABCDma / 大女中三 / 二女中一 / 三女K3 / 細仔K1
6) vv123 / 大仔中四 / 二女中一 / 細女小一
7) stellalee / 大女中三 / 細女中一
8) 3kids / 大仔小三 / 二仔三仔小一
9) car-long / 大仔中一 / 二女小三 / 三仔再讀小一
10) alice / 大仔小二 / 二仔K1 / 細女歲半
11) 沙沙 / 大女K1 / 二女1歲 / 三女3個月
12) hinhei / 大仔小二 / 二仔K2 / 三X就來出世
13) 3kids媽咪 / 大仔中一 / 二仔小四 / 細女小一
14) helloruby / 大女中一 / 二仔小二 / 細女小一
15) TwinsMother / 孖女K3 / 細仔K1
16) 彥彥媽咪 / 大仔小一 / 二仔K1 / 細仔 4個月
17) 3childmama / 大女小五 / 二仔 K3 / 細仔 兩歲
18) Leetai / 大仔升中6 / 2仔升中3 / 3女升中2 /
4女22months就lai返預備班 / 5仔/女懷孕7weeks
19) hjm / hh - boy at P5 / jj - boy at K3 / mm - girl at K1
20) AKLAMY/boy k3/girl k1/boy (still a baby)
21) Funnyhan / 大仔K3 / 二女K1 / 三女 playgroup
22) elaineho73 / 大囡P.1 /二囡K2 / 細囝2個月~
23) redpocket / 大仔at 大學預備班 / 2仔 at 11 班 / 3女 at P.4

男爵府

Re: 3-Kid Ma Ma Club (Part 3)

係唔係 part 3 ??
之前講到邊樹 ??
俾我追返下先...........

我居然第2 位

CARRIE >>
有聚會你來唔來 ??
好耐無見你啦 ............

sandy >>
海泉灣好似是珠海.

car-long >>
你大仔幾大呀 ??
我大仔12歲 , vv123 , ruby既大女都是 12 歲喎 !
abcd媽的A 女大少少啦.........
你大少肯寫日記咁好 , 我大少好神秘. 佢寫小六記念冊都唔俾我睇

3kids>>
原來睇漏你寫關於崇深小學. 咁用電話傾返啦 ........
我好得閒 ( 指上班咋 )

沙沙 >>
大頭照雖然是 < 金沙 > ,
但睇靚女幾時都好過見沙漠喇
你大女是否9月升小一 ????

3loks >>
我係新界人好耐啦. 住左沙田20 + 年有多

vv 123 >>
你大仔幾大 ??
如果佢唔想離開香港
真要他去外國讀書
快樂取決你主觀的心  不在決定於客觀的事

大宅

大公子琴日開始返YMCA既托管班,佢好enjoy好開心,遲d仲有得去camp,真抵玩!

孖妹琴日都開學啦,呢2個星期日日都有活外參觀活動,今日去尖沙咀科學館,不經不覺佢地都k2啦! 老懷安慰呀!

禁止訪問

大宅

程媽

有時間我一定到

今年我沒有幫3 kids報暑期活動

只是繼續平時學開那些便算了

已經忙到cc吓啦

大女九月升小四, 要跟多些 (已決定俾佢補習)

二女又升小一, 到時更加辛苦

細仔升 k2, ok 啦~

忙下忙下 時間 好快過

男爵府

carrie >>
WOH !
大經不覺你大女已小4 .
暑期我只報左幾個既平又近屋企的 COURSE.
因為大少暑假用多的錢.
佢要去 日本幾日比賽.
開學後 , DO RE ME 三個都會報嘜報物的
COURSE . 同一時間係用多左... :-( :-( :-( :-( :-(

LEON >>
YMCA 的 COURSE 好玩好多 

沙沙 >>
大女9 月才 K.1.
你似乎係最 [size=-large]有排捱的 3KIDS MAMA  

我識好多朋友的仔女去英國讀書.而我伯爺和姑奶的仔仔都讀完返來了.留學見下外出都係美事

禁止發言

琥珀宮

Carrie,

一早應該另開一個,因為回應數目好多,都係要你主持大局架勒!我黎報到下先。過左咁耐,真係要整番個仔女名冊錄,我年紀大,記憶力衰退,多左咁多新成員,真係唔記哂有幾多仔及女及幾大。

程媽:

最近發覺我一著裙就俾人覺得我老,上個星期睇眼霜,有個售貨員話我既年紀唔用得眼

男爵府

stella >>>
見你入來 , 真歡迎 
你來到, 又諗到 CANDY ....

CANDY ))))))))))

SANDY >>
越來越鍾意睇 < 神鵰俠侶 > , 畫面好美 啊呀 !

係tvb 網頁上見郭襄好美.....
係唔同小龍女那種美 ...

我就黎溶左套劇裡 .....

遲的要借,要租書來睇.
記得我中學附近,有好多租書檔.怕而家香港沒有這門生意啦.

唔認老都唔得啦......
今日放工係門口大鐵 ( gate )遇上同樓街坊.佢都有講點解我返左工後生又靚左. 靚左我梗係哽左去,之但係話後生左呢  :-( :-( :-( :-( 

話時話穿花裙嘜唔係我地識著嫁咪,後生點得起花裙.....下身唔夠寬, 又與上身又唔平衡 ...哈....哈..

哎 !
你睇落都仲後生過我(事實上又真係既  )

大宅

Wellcome Stella & Hello Carrie.

差d搵唔返來報到,再自我介紹下先,我都算係bk新人,大仔升f.4, 二女升f.1, 三女升小一.

沙沙,
原來你都係浸過咸水返來,咁你實支持出國升學啦.

程媽,
依家周圍好多租書舖嫁,商場又多數有,因為好多年青人租漫畫同小說.
我大仔15歲,岩岩睇完個會考result新聞,12萬會考生先得個2萬3千人係首輪入到中六,好恐怖,比例咁低,如果係香港升學,過2年我個仔就要面對咁既競爭,唸起都驚,加上依家好多人都話大學生無用,英文同其他能力都未夠班,似乎如果有能力都係國外升學好d咁........

大宅

Dear all~~

Welcome all~

Sandy

我都無乜記性Lu~
請大家見諒

自我介紹

~~ Carrie ~~
有3個細路啦
大女升小四,二女升小一,細仔升K2

多多指教 :mrgreen:

伯爵府

好媽媽勳章

hihi
我新人來架..哈哈哈哈
我四個仔女,14,12,5,3...3后一皇

琥珀宮

Carrie,

咁樣好難一眼睇哂,等我黎整頓下先。請各位自己接住補上資料。

~Carrie~ ~大女小四--二女小一--細仔K2
~SandyKL~大仔小五--二仔小三--細女K2

琥珀宮

程媽:

我未去過九寨溝,越睇越想去,真係好靚!江山如此多嬌,如果係香港拍唔到咁靚既景,氣勢差幾條街。

你真係要刨下金庸既書。我記得你幾鍾意陶傑,理排我晚晚聽佢係電台講野,我對此人真係完全冇好感,漢奸、捧英既漢奸。我好鍾意睇潘國森寫既文章,佢曾寫過兩本書去批評陶傑,次文化堂出版,一本《修理陶傑》,一本《Critique On 陶傑》,批完佢中文再批佢英文,佢批評此君自以為真係才子,亂咁發言,擾人視聽。佢仲有本《中國名堂》,好好睇架,如果你有興趣,可以睇下。潘好有料。

條花裙都唔係好花架咋,白底有鮮紅色碎花,每逢我著親裙就俾人咁話,我僅係要買番條後生d架啦,試下著理一條裙,有冇人話我先。不過始終年紀有番咁上下,要開始接受架勒。

HPChingchingma 寫道:

SANDY >>
越來越鍾意睇 < 神鵰俠侶 > , 畫面好美 啊呀 !

係tvb 網頁上見郭襄好美.....
係唔同小龍女那種美 ...

我就黎溶左套劇裡 .....

遲的要借,要租書來睇.
記得我中學附近,有好多租書檔.怕而家香港沒有這門生意啦.

唔認老都唔得啦......
今日放工係門口大鐵 ( gate )遇上同樓街坊.佢都有講點解我返左工後生又靚左. 靚左我梗係哽左去,之但係話後生左呢  :-( :-( :-( :-( 

話時話穿花裙嘜唔係我地識著嫁咪,後生點得起花裙.....下身唔夠寬, 又與上身又唔平衡 ...哈....哈..

男爵府

各位 >>
不如搵個熟手媽嫖 . 將名單資料放在第一頁.
可是 , 我是電腦傻婆 , 我唔識攪 :-(

2006年最新資料 :
1)carrie/ 大女小四/二女小一/細仔K2
2)SandyKL / 大仔小五/二仔小三/細女K2
3)程媽 / 大仔中一/二仔小二/細女小一

男爵府

SANDY >>
你而家上左 BK ???

帶左亞女上學嗎 ???

大宅

2006年最新資料 :
4)Leon / 大仔小二/ 二女三女K2

男爵府

Sandy,

要同你講聲唔好意思, 頭先同程媽傾電話, 先知你問過我, 我飛過咗你嘅留言.
你身型咁fit, 過度老呀. 白底鮮紅色碎花裙襯你丫, 斯文中又不失動感, 唔錯唔錯. 我今年也買咗幾條裙及無袖衫, 早前仲電咗個陶瓷, 我同事話我后生咗.
陶傑>>>我幾忠意佢啲文章架, 我冇聽過佢係電台講嘢, 佢人係點, 我唔想知, 不想破壞佢嘅文字係我心目中的形象, 哈哈, 我係咪好阿Q.

伯爵府

好媽媽勳章

2006年最新資料 :
4)Leon / 大仔小二/ 二女三女K2
5)abcdma / 大女中三 / 二女中一 / 三女k3/ 細仔k1

男爵府

sandy >>

我唔 like 陶傑 .

唔認老都唔得啦 .
細路哥一路咁大 .
就等等如做左香港小姐一樣.
當 20 歲選左出來.
走唔到

首頁

尾頁

跳至