自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 游水...

no

大宅

WHY NOT ?
[img align=right]http://www.hk-laufamily.com/_1199.gif[/img]我的靈歌唱,要讚美我的神,頌讚歸主名,我的靈歡呼,因我主是活著,永活在我心!

大宅

我由細到大(應該到老)都可以一個人做好多野,天生大膽,十幾二十歲,一個人去戲院睇鬼片,一個人上茶樓飲茶(那時無年輕女仔一個人上茶樓);同朋友一齊又得,自己一個人又得,唔知點解要搵人陪呢!
以前試過同D同學考完會考,一齊學會計,日文,栽剪,次次到最後,都係淨番我一個人堅持到最後;當時無乜錢架,交左學費唔學咪好唔抵,幾辛苦得要學落去,可能咁樣反而享受獨處時的樂趣!
[img align=right]http://www.hk-laufamily.com/_1199.gif[/img]我的靈歌唱,要讚美我的神,頌讚歸主名,我的靈歡呼,因我主是活著,永活在我心!

男爵府

我今日去左la~~原來大多数既人都係一個人ja~~
我以後都可以自己去la~~

Annie123 寫道:
會。
只要係仔女要返學的日子,我就會上午落會所游水。
如果係為 "玩" ,當然同埋仔女啦。
但係如果係認真地為 keep fit 為健康游,自己一個去重好,因為反正要連續游先有用,有冇人陪都冇所謂。
一個人游水一 d 都唔怪,可能你未試過啦,你下次去游水留意下就會見其實好多人都係咁。 

LAMLAMMUM,
你好利害 我従来未試個一個人去睇戲、也未試過一個人去茶楼飲茶...不過去GYM就

[img]http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers

公爵府

好媽媽勳章

大宅

jo@pong :

天生我係咁,唔覺有乜好怕,又唔覺好利害,係好自然不過的事。 以前我以為我係男仔泥;又一段時間,我當左我自己係男仔,後來先知唔係!好險呀!

男爵府

咁真係險過剃頭bor~~
咁你個b第日一定有你既遺伝基因..."独立"

LAMLAMMUM 寫道:
jo@pong :

天生我係咁,唔覺有乜好怕,又唔覺好利害,係好自然不過的事。 以前我以為我係男仔泥;又一段時間,我當左我自己係男仔,後來先知唔係!好險呀!
[img]http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers

大宅

no

大宅

游水...

一個人去灑太陽就試過,因為不懂得游水!

tigerboy - born in october 1998 - i'm proud to be his mama!

大宅

jo@pong :

又唔係喎,我女超細膽,連蝴蝶都驚一餐; 每逢番風落雨前,D飛行物體出現時,大小姐就鬼殺咁嘈,真係比佢激壞!

洋房

我係一個人去泳池游水ka. 幾好呀!

男爵府

6月份日日同亞仔游水, 就係為左keep fit, 7月份走去報左個拯溺班, 目的都係為左keep fit, 個會好好架, 星期1-6都有得操水, 分2個時段 中午12:00-1:00, 晚上6:30-7:30, 不限次數, 在荃灣上堂, 我當時都係一個人入去, 識左好多人添, 個個都好努力練習, 1小時裏面分分鐘游足45分鐘 (不停架), 在呢種環境下, 比左好大既推動力我, 由初初游到扯晒氣到e+明顯進步左, 身型都細左一個碼。

如果平日我自己游水, 就無咁努力, 一累就停, 或者無咁積極, 而家我同老公都一齊去學, 晚晚游, 唔游好似唔安樂咁。

大宅

我今日都有去游水,好耐無游,好舒服呀!個人都精神左。

男爵府

身型都細左一個碼

你本身ng識游水架?? 果度d人個個都ng識游架??
我都係識識地ja~~
我都覚得自己無気,所以希望游多幾次好気d
我想問下...你游左幾多堂就覚得自己好気左??
仲有我想問下你個拯溺班係邊度報架?

jo :mrgreen:

PINKAVA 寫道:
6月份日日同亞仔游水, 就係為左keep fit, 7月份走去報左個拯溺班, 目的都係為左keep fit, 個會好好架, 星期1-6都有得操水, 分2個時段 中午12:00-1:00, 晚上6:30-7:30, 不限次數, 在荃灣上堂, 我當時都係一個人入去, 識左好多人添, 個個都好努力練習, 1小時裏面分分鐘游足45分鐘 (不停架), 在呢種環境下, 比左好大既推動力我, 由初初游到扯晒氣到e+明顯進步左, 身型都細左一個碼。

如果平日我自己游水, 就無咁努力, 一累就停, 或者無咁積極, 而家我同老公都一齊去學, 晚晚游, 唔游好似唔安樂咁。

男爵府

jo@pong

我本身都識游, 想再標準亦再快。 有個同學仔係識游幾步添, 教練第一堂都會叫你落水游比佢睇下先, 唔得會改善及指導下。 有d就游得好好, 但佔比例唔多, 大部份都係一般。

我本身在6月份在樓下個泳池仔游左一個月已經輕左3 lbs, 反而學左拯溺就唔係輕好多, 因為游完實在太累太餓, 比平時食多左, 但就脂肪變左肌肉, 所以重量就total 輕4 lbs, 身形明顯改善。

你去yahoo search "拯溺", 有好多泳會架, 你搵個就腳去報名丫。 其實你可以唔一定報"拯溺", 你報泳會既"成人班"都得架。

男爵府

PINKAVA,

THANKS FOR YOUR MESSAGE!!
我都覚得"游完實在太累太餓"  基本上我毎次做完運動都好肚餓~~
所以重量就真係可能只有重左,無軽到

子爵府

牛年勳章

其實如果想運動減肥,
運動前兩小時只可吃少量食物,當運動完只可飲水,唔可以食嘢架,如要食都要等2小時候先可以食.
相反,運動後即刻進食係會增肥架.

珍珠宮

PINKAVA :

我想知道詳細資料, 可pm我嗎??

PINKAVA 寫道:

珍珠宮

jo@pong :

同你分享下我既經驗啦: 我係從小已經係怕水既人, 從未打算過學游泳既人來架....

年齡漸長,身體日差,要搵個長期運動先發現自己七癆八傷....腳唔跑得, 腰又冇力, 所以先的起心肝去游水, 初初學左三個月, 仲未曉浮水, 再俾心機同學費, 學多四個月, 先叫有d野睇. 之後一直游左兩年, 隔日游, 一個人, 唔好受人影響, 原來, 好多人都係獨自去游水, 唔要人地陪伴架...

我游左兩年, 冇輕過(真失敗), 但有好多朋友同我講我瘦左好多(我都唔明白) 不過身體真係好左, 唔再掛個藥煲做人...

男爵府

tkkmama & jo@pong

click here→我係報呢個會既, click入去就有你想要既資料。

首頁

尾頁

跳至