家事百科

跳至

首頁

尾頁

別墅

有冇jm 係咁裝修公司設計同裝修架?有冇介紹?唔知dream hxxxse 好嗎?我係一個iPhone apps 見到佢的reference 好似幾靚。心cc 想問下價錢。但驚比人

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:有冇jm 係咁裝修公司設計同裝修架?

設計公司一定貴啦

大宅

我家係搵設計公司設計連裝修架,埋單好貴

別墅

所以我仲未行動囉。哈哈

子爵府

我屋企岩岩裝修完
都係搵設計公司設計連裝修
不過用嘅錢+時間都比自己搵師傅貴+耐

~~ 說安慰話的舌頭是生命船; 奸惡的舌頭使人心碎 ~~
**if you wanna cry, cry on my shoulder;
    if you need someone who cares for you;
    if you're feeling sad; your heart gets colder;
    yes I show you what real love can do.**

子爵府

回覆 Winnie3q 的帖子

我有朋友揾過Dream Hxxxx,,聽講唔多掂及獅子開大口,結果最後只買了傢俬就算。

我經BK 介紹,用了一間設計公司,覺得好好,你不妨考慮下。

水晶宮

利申: 我自己都係做室內設計既不過唔係做住家果D
我想講唔好以為裝修師父開既價一定係平過連埋做設計公司既好多,
我識好多師父開D客價本身都係貴,
試過幫個客介紹 (因為我地公司係唔做BULIT呢PART),
佢地開既價連我地睇完都覺得貴...
唔好太信網上人地所講既或係俾你睇既參考相,
其實最好識人用過介紹好D囉...
因為有時D野得同唔得都係睇點夾出黎...
師父個個都唔想理咁多最好做完就收錢走人唔好再煩佢,
所以如果間DESIGN FIRM 佢開俾你既價自已接受+負擔到,
其實都無壞...

arleung  good point!   發表於 13-2-26 14:38
Miranda_Ho  Agree.   發表於 13-2-25 23:40

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:利申:+我自己都係做室內設計既不過唔係做住

原帖由 Chirley 於 13-02-25 發表
利申: 我自己都係做室內設計既不過唔係做住家果D
我想講唔好以為裝修師父開既價一定係平過連埋做設計公司既 ...
我之前都係經bk介紹,幾合理,我覺得師傅最好有責任心同埋有售後服務

珍珠宮

Winnie3q 發表於 13-2-21 08:29
有冇jm 係咁裝修公司設計同裝修架?有冇介紹?唔知dream hxxxse 好嗎?我係一個iPhone apps 見到佢的refere ...

落0左訂未?

男爵府

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

別墅

引用:回覆+Winnie3q+的帖子 我有朋友揾過Dream+

禁止訪問

複式洋房

我覺得裝修始終搵番熟人好~
我對上一間屋裝修, 就係上網搵d "自稱師父" 既人渣做, 整到間屋不倫不類, 爛尾收場!
搞到c6 嘈交, 激到我差d入醫院....

所以黎緊間新屋搵番熟人做, 起碼衰極都仲有個"浦"丫嘛!

大宅

複式洋房

之前我搬過兩次,第一次係黃大仙,仲記得係係某網站搵既,佢自己係cf,同cf真係好難夾因為佢只係出一d簡單既圖,到最後做出黎又唔係果回事(最衰自己念平)但計落佢後加果條最同我搵果d設計公司差唔多唉都一肚氣
第二次搬左去西貢村屋,經朋友介紹一間公司,設計公司真係唔通d起碼有晒圖睇,雖然最後都有問題,但起碼個sell屎幫手跟返好,住左幾個月小問題都會有,但佢都好快手叫人黎搵,埋單計落都唔係差好遠

所以我得出一個結論,唔好俾設計公司或裝修公司開頭個價嚇親,搵平cf分分鐘仲貴,仲要一肚氣

有囡萬事足

別墅

引用:Quote:Winnie3q+發表於+13-2-21+08:29+有冇

原帖由 arleung 於 13-02-26 發表
落0左訂未?
未。再揾多一個師父先決定,

別墅

引用:回覆+Winnie3q+的帖子 我有朋友揾過Dream+

男爵府

好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋

伯爵府

所謂熟人又如何...............有幾多又係反面收場,連介紹人都...
大家理念唔同,標準唔同.
佢話好,你未必,佢話靚,你唔覺咯,
族大有丏兒,......不論邊方面都有好有唔好........
有殺人 cf, 有好衰的業主,.............
百貨百客,一樣米食百樣人..
花幾萬到,一千幾百萬裝飾我都見過跟過多少,
所以講非道聽塗說,
呢度又有幾做過嘉慧園,富豪海灣.....的設計師 ..?
夕陽霧落留竣嶺.
     風嘯海濤帶鳥歸.
  輕拂何處花香溢.
           驚浪相奏試心絃.........

大宅

引用:我家係搵設計公司設計連裝修架,埋單好貴

原帖由 BabyTweety1224 於 13-02-22 發表
我家係搵設計公司設計連裝修架,埋單好貴
幾貴

首頁

尾頁

跳至