自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我知道近來流感高峰期,小女番學亦有很多同學帶口罩,我亦明白到帶得耐小朋友會焗,會拉低口罩,但若當真係咳時專登拉低口罩向你小朋友咳,作為家長既你們,會不會向老師反映下?我其實已叫小女自己保護自己,若見到同學仔這樣做就叫他們不好!

公爵府

回覆:會否向老師反映?

老師應承你做,你又信佢地會嗎?不如提囡囡自己都戴口罩好過

唔該唔好同我打招呼,不要點評!

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

alik 發表於 13-1-29 13:35

agree...............
人地防不勝防.....
你若盛開, 蝴蝶便來!

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

自己多提防最可靠~

男爵府

熱血勳章

只有向自己既仔女埋手!教佢地要戴好囗罩保護自己!唔可能要出面既世界遷就你,人地無家教都無法子!唯有自己教掂自己果件,唔好做無品缺德黑人睜果個,改變不到他人,唯有自救

子爵府

BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

叫囡囡帶口罩算喇, 同老師講作用都唔大, 老師唔可能全程睇實每一個小朋友

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

反應左作用唔大,一個老師邊睇到咁多個學生,
教書之餘仲要分心留意佢地有無戴好口罩

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

咁既天氣我會叫囡囡自己用口罩 因為人地既小朋友管唔到 老師都睇唔琲咁多

複式洋房

引用:只有向自己既仔女埋手!教佢地要戴好囗罩保

原帖由 LKS媽媽 於 13-01-29 發表
只有向自己既仔女埋手!教佢地要戴好囗罩保護自己!唔可能要出面既世界遷就你,人地無家教都無法子!唯有自 ...
我都係這樣想

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

alik 發表於 13-1-29 13:35

同意
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:只有向自己既仔女埋手!教佢地要戴好囗罩保

原帖由 LKS媽媽 於 13-01-29 發表
只有向自己既仔女埋手!教佢地要戴好囗罩保護自己!唔可能要出面既世界遷就你,人地無家教都無法子!唯有自 ...

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆 noelyuching 的帖子

最重要係病咗唔好返學.

反而要無病嘅人, 為咗預防而戴口罩, 真係不合情理.

翡翠宮

反映都無用,老師就算口頭應承左你,但你諗諗一班咁多個小朋友,老師要教書又要keep秩序,你諗都諗到老師有幾多對眼幾多對手,我唔係話老師唔想幫你,而係佢都有心無力,點顧得到邊個帶唔帶口罩呀??仲有,你都話係個位小朋友拉低口罩向你女女咳,佢可能拉一拉低就帶番,老師真係好難睇到~~~

男爵府

畀面勳章

回覆:noelyuching 的帖子

我個女一班25人,老師理到幾多個?叫自己果個小心已經最實際,而且,而家有啲小朋友,你越叫佢唔好做佢越整多兩下添

侯爵府

認識瑞士牛牛第三回 DHA勳章 陪月勳章

引用:我知道近來流感高峰期,小女番學亦有很多同

原帖由 noelyuching 於 13-01-29 發表
我知道近來流感高峰期,小女番學亦有很多同學帶口罩,我亦明白到帶得耐小朋友會焗,會拉低口罩,但若當真係 ...
叫你個女第一時間遮住自己個口同鼻,即彈開

首頁

尾頁

跳至