論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

有沒人知道現在請海外賓妹要比7-8仟蚊手續費?同印妹一樣?咁恐怖?

水晶宮

yes, correct
my agency fee is 5980 + 500 body check + 500 insurance

大宅

回覆 mimi005 的帖子

I just ask my agency is $6100, not including insurance. Also, they say only a few maid to choose. All the maid went to Taiwan, Singapore and Korea because these three country offer higher salary than HK. Therefore HK Govt plan to 引入孟加拉女傭!

水晶宮

really ? high salary ?
b4 HK is higher than singapore and taiwan

禁止訪問

回覆:請賓妹要比$7000-8000,真的嗎?

公爵府

Why agent fee so expensive now ?

別墅

回覆:readymum 的帖子

係幾耐之前的收費?新價錢係咪今個月先䦕始?

別墅

回覆:bkmum2005 的帖子

孟加拉即係什麼女傭?未有認識這國家

大宅

回覆 Micchi 的帖子

我也不知道孟加拉,應該接近印度、斯里蘭卡掛,成日有水災,是好窮好落後的地方。

別墅

回覆:bkmum2005 的帖子

機票好貴

別墅

回覆:mimi005 的帖子

要唔要比$1200 保險費?

大宅

我都唔明點解有啲agency 收$4000-$4800, 但有啲agency 收$6500. 但所包括服務係一樣哦. .....

別墅

回覆:Louisa88 的帖子

我都唔明,所以問下大家點解

大宅

我剛剛工人到了差不多一個星期啦...TOUCH WOOD, 幾好..希望唔係短期好啦.

我用個AGENT超平(第一次用), HK$2000包HK$1200...都唔知點EARN MONEY??我轉係因為用開個間開大口收5000仲未包稅,所以轉

平到我有點擔心(由申請擔心到來了)...仲問左間AGENT 好多問題..此終擔心會唔會是黑店....但工人姐姐真係到左仲幾好WOR..希望唔會還完錢變差啦.

聲明我不是AGENT..只是分亨請工人經歷

[url=Lilypie Expecting a baby Ticker]Lilypie.com[/url]

複式洋房

回覆:請賓妹要比$7000-8000,真的嗎?

我啱啱請咗一個賓姐,12月尾confirm,agent fee 係八千幾,我都係bk問過,點解咁貴?!我agent話因為菲政府保障d公主,唔俾agent公司收公主咁貴,所以轉嫁咗嚟僱主而邊。其實我都好懷疑。因我打去其他agent公司問,都係收四千幾!
(但因我上一個公主resign,agent係半價換一個俾我,所以我先繼續用而個agent)

榮盛  我個AGENT都甘講  發表於 13-1-16 21:54

禁止訪問

回覆:CY-mother 的帖子

大宅

引用:可否pm+我詳細呀,真係好貴,但好想好似你

原帖由 Charles1119 於 13-01-15 發表
可否pm 我詳細呀,真係好貴,但好想好似你咁平1因趕住用工人! thx!
一個月前同依家唔同了,小心

男爵府

引用:有沒人知道現在請海外賓妹要比7-8仟蚊手續

原帖由 Micchi 於 13-01-15 發表
有沒人知道現在請海外賓妹要比7-8仟蚊手續費?同印妹一樣?咁恐怖?
我搵開果間3600+1200菲律賓稅+about1200保險

侯爵府

回覆:Micchi 的帖子

朋友剛請 $5050 基本上連菲律賓tax also included

不包hong Kong insurance and hk medical check up

別墅

回覆:野口 的帖子

A準話係上一個月價錢,今個月已加價了

首頁

尾頁

跳至