跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 2003年3月媽媽會Part 40

bbchiu
I'm still in the office, I've to stay late this week!

大宅

bbchui...
Good ar...u can join our LT ...c u on Wed.....

大宅

今日電腦同人腦都超慢, 睇完d野都唔知點搭訕

2代,
我係yuma, 不過我老公唔係姓余
黑夾, 要細定要中 ?

bbchiu,
好似你未坐完月wor

大宅

yuma.
1 pair 細, 1 pair 中...Thank you...

伯爵府

畀面勳章

mike, bbchiu,
已經send左"正菜"等共4個攪笑電話到你地隻貓樹。
麻煩mike你forward比呀兔, 因為我format左部電腦, 冇哂你地既e-mail address。

兔,
sorry呀, 你追呀mike比你, 因為我聽日開始上大陸, 星期5先返呢, 聽得開心d。
http://www.edu-kingdom.com/?10928
教育王國個人空間

伯爵府

畀面勳章

CLICK HERE

以上是林妹肉照及與晴晴在op
http://www.edu-kingdom.com/?10928
教育王國個人空間

複式洋房

Re: 2003年3賱

呢排心情唔多好,上次pregnancy loss 的事仍有啲耿耿於懷,加上身邊好友有咗,鬼咁開心同興奮,因為次次都有得睇吓個 B (ultrasound),我好"鄧"佢好開心,因為佢 honeymoon 時有嘅,我哋成日傾電話,我又成日問佢個 B 嘅 development,講吓凑 B 心得 . . . 講緊嗰時我自己都興奮埋一份,但傾完個電話後個心又"la"住"la"住,好失落 :cry: !我知你哋會叫我睇開啲 . . .我已經盡做架喇 !醫生話要等成年至好再 try, 唉,一年,咁長

謙謙呢排亦勁曳,尋日有對姊弟(1個8歲1個4歲)來玩,我諗佢唔 likey 人哋玩佢啲玩具,一路唔出聲 ,有時一碌木咁企响樹監視人哋玩,仲試過坐埋一角唔開心咁款。可能佢未返學,又停咗2個幾3個月嘅 art class (因為 May 時返 HK,冇理由白交學費啩?),唔記住點同小朋友一齊玩,之後仲撲埋去打人哋個頭,推人 . . . 謙謙細啲唔係咁架,就算而家出街佢都幾乖(只係成日要 daddy 抱)。尋日嘅打人事件我都好 ,人哋呀媽猛話冇事,我同 hubby 都不知幾尷尬 !我咪同謙謙講,我都唔想得佢一個自己同自己玩,唔識同人 share,冇計啦,要起碼等多1年至可以諗生多個

仲有,亞仔已經悶到將啲重嘅toys推趺佢,整返起佢,又推趺佢 . . . 如果夜晚要"被迫上床瞓",就會發晒難渣,激到我要 ,加上 hubby 又鍾意喺啲唔適當嘅時候"中"眼瞓 (好似 hellohello's hubby 咁 ),我都好似癲婆咁 :tongue: !

Mike, Lok Lok 個面型好似謙謙呀,面尖尖!你哋講開魚肝油丸,可唔可以比幾隻牌子嚟,等我睇吓呢樹有冇得有賣 ,亞仔食量唔係咁大咋,有時出街仲絕食添 ,我成日同佢講佢太豐衣足食喇,睇吓非洲啲小朋友 . . . 但講咗等於冇講,佢都唔明

我都係在軟硬時代長大 :mrgreen: ,都好想睇 softhard show . . . 希望遲啲會出 DVD 啦!

Role play: 謙謙唔多玩 role play, 但就好鍾意要我同 daddy 扮 baby 喊,daddy 扮鬼臉,好似導演咁,要我扮呢樣扮嗰樣,要唱邊隻歌,做咩動作,佢自己通常乜角色都唔扮架,扮到我哋都煩晒,悶晒

OH, this weekend we'll have BBQ with friends. 我諗住用鍚紙包的菜,青/紅椒,菇 etc 嚟燒, are they good ideas? 駛唔駛"yip"吓先燒? 仲有冇其他菜類可以燒? Other friends will prepare 肉喇!

吖吔,亞仔冲冲吓凉(玩緊水)話要"ng ng"添 :idea: . . . talk later.

大宅

Re: 2003年3賱

pink
好明白你心情﹐一切順期自然啦﹐至於謙謙......佢地lee個年紀係煩d架﹐識與唔識之間﹐未識去表達自己情緒﹐lee d環境最好多觀察佢﹐你lee排心情唔好所以又比較忟憎﹐day-time又要一個人對住佢﹐真係唔容易﹐我
有時都會失控大聲極﹐好似個癲婆咁罵仔﹐之後回想其實對件事於事無補﹐阿仔有時大叫大喊都好可能係學我﹐so.....I try my best to control myself.
你bbq.....you can add some garlic and butter inside the vegs......, 鍚紙包海鮮都可以...

sil
家齊瘦左﹐樣子大個左好多﹐好似個男人仔 ﹐妹妹好可愛﹐你真識生

mike
last night個show好睇嗎﹖

bbchiu
你出關﹐其實我上次都係未坐完月就出街﹐因為要帶lunlun放學.....

子爵府

sil
re : email
no problem, don't worry, I'm sure mike will forward it to me ge.

re : your child' photos
I love your little sweetheart!!!

男爵府

Good morning~

Part 41 ~ click

首頁

尾頁

跳至