想生BB

跳至

首頁
23456...8

尾頁

大宅

Re: 我比D仔排卵玩到痴線啦

[quote]
KYU 寫道:
miffymiffy
我一向遲m,所以免得浪費,今次由day10check到得個影,後來day11好淺day12,13都深左少少。我好怕過左,今日
day13分泌好少,我有個女,若要追男

別墅

nikitaki
sorry寫錯,正排卵日do do,已更正。今日又寫錯,應該
day14,肚左側谷住少少有時1,2下,是否作排卵,D temp
36.1比昨天低0.1,今晚做唔做功課呢?

大宅

KYU ,
我今個月試過三日上下同色,所以第一日見到dodo,隔日再dodo,今日第9日高溫了,平時我高溫12日就m到,希望可以順利過度。但我覺得用晨尿好d,因上幾個月唔用晨尿係check唔到有上下深,但體溫係有顯示排卵,大家不妨可以試下。

別墅

KYU,

我在第3天(最低溫那天), 用david check只有1條線. 所以我每個cycle 用david check只有2天check倒2條線.

子爵府

1.我就一星期內
2.會有呢個情況,例如月經前後都會.會有淺線,但第二日又消失,又有有無唔會連續既.
3.有時有感覺,持續三日,我覺得係排緊或開始排.
4.幾個鐘
KYU 寫道:
各位姊妹:
想請問你們驗到上深下淺,淺又未至於太淺,但並非同色,色水
只是深色的一半,唔知你地明唔明我講緊乜。
1.你地若一見到此情況計起,會連續見到幾多日呢,到第幾日 會见到兩條等色線?
2.有冇人試過見到幾日上述的深淺線,突然又冇左,又突然又
有番?
3.見到上述深淺線時,你們左,或右卵巢會否有時谷住谷住,這
是否將近排卵先兆?
4.你們等同色線會維持多少天呢?
太多問題,勞煩大家!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

咁咪即係正確囉~~

第1天, 較為接近排卵時期, LH(促黃體激素)值增加(即D仔上深下淺)
第2天, 因D仔係預測24-36小時內會排卵 (即你用D仔測到上深下深果日)
第3天, 之後果日係最低溫, 即是排卵日 (D仔應該可能下線好淺或者無色)
Yan06 寫道:
KYU,

我每個月用david check, 只有1天上深下淺, 之後有1天上深下深, 根住第3天便是最低溫那天.

別墅

各位姊妹:
首先多謝你們的回答,另外想知就係若果双色線時是否有分泌,上次我冇連續check,え前幾天有多分泌冇check,到冇分
泌當天,check得同色線,但不是好深,是否顯示前一日排左呢,
定係下一天冇下線時排?最衰上次miss左!

大宅

可能我不嬲都唔多分泌,所以check到上下深時都唔多分泌,仲要用ky添。

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

all sister
我day12同13就check到上深下淺。。
day13有dodo..
不過冇分秘....
今日day14啦,得返一條線咋..開始有分秘..
我通常都系day16先排卵嘅....
依架咁嘅情況睇,我系咪排佐卵啦?

子爵府

未必排左繼續驗.
may(14) 寫道:
all sister
我day12同13就check到上深下淺。。
day13有dodo..
不過冇分秘....
今日day14啦,得返一條線咋..開始有分秘..
我通常都系day16先排卵嘅....
依架咁嘅情況睇,我系咪排佐卵啦?

大宅

你有冇量體溫呀?

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

pollybell
唯有繼續驗....
千奇唔好排佐呀.....

cascades
我冇量體溫架....

別墅

may
未排好難預知,量埋temp排左一定知!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我係上個同今個月, D分秘係排左卵(D仔check到下有線)先有既...

民房

你地好...
我上月都有用d仔驗, 而我通常成54日來一次m, 咁上月我在第27-28日驗到上深下深呀.., 但到第54日來m, 中間相隔成26日呀..., 咁d仔係咪唔準呀...?? 人地又話排卵後14-16日一定有m, 否則便是有b, 咁點解釋隔26日咁長日子先來m?

瑪瑙宮

我想人地話排卵後14-16日一定有M , 係指月經期28-3X日較正常的M期.

咁你驗到上深下深有無dodo呀 :mrgreen:
tuxedo_sam 寫道:
你地好...
我上月都有用d仔驗, 而我通常成54日來一次m, 咁上月我在第27-28日驗到上深下深呀.., 但到第54日來m, 中間相隔成26日呀..., 咁d仔係咪唔準呀...?? 人地又話排卵後14-16日一定有m, 否則便是有b, 咁點解釋隔26日咁長日子先來m?

大宅

各位,
我今日day20, 今個月真係好怪, 我day18個體溫就drop到36.03, 咁但係d仔又冇上下深, 咁day19時個體溫呢又高返少少, 36.27, 尋晚用d仔check條線又深過day18喎, 咁今朝既體溫啦, 36.15, d仔check條線又同尋日差唔多, 咁如果真係day18排卵既, 理應呢2日既體溫會升先係架?但係點解都好似冇乜升既呢, 唔通仲未排卵? :-(

別墅

有架啦
唔理咁多,一於照check,一於照do do,當佢未排,唔知你呢
排有冇分泌呢?

別墅

激死我la,都唔知攪緊乜,兩日都驗得上深下淺,未同等色,
今日有少少分泌,昨天冇架,temp係36.1,同昨天差不多,
但今天d仔得番下線好淺好淺,就來冇色咁,昨夜已do do,
各位姊妹今晚是否應做功課呢?我今天要帶女兒往醫院檢
查,請留言Thank you!

大宅

我用D仔時,令我感到很困擾。
我的cycle是28日,這幾個月每日量體溫,每月都有一天低溫的日子,通常在DAY14,上月開始用D仔,但是沒有一天是兩間深色,由DAY10至DAY16亦是淺淺的。
今個月在day10分泌如鼻涕,開始check是上下淺紅間,day11、12也很淺色,兩間沒有深淺之分,day 13check時沒有間,當我再浸棒棒後,竟出現上深紅間,即沒有排卵,我很失望,但day 14卻出現低溫,check D仔卻仍是上深紅間,令我很迷惘。我由DAY10至DAY16每兩日DODO一次,上月也是這樣。究竟有無排卵,大家有何意見。

首頁
23456...8

尾頁

跳至